Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 25 mei 2020
Leestijd: 54 minuten

Liveblog: de tofste initiatieven in de food wereld in tijden van crisis

Het advies van het kabinet was keihard: alle Nederlandse horeca (restaurants, cafés, bars) moet in ieder geval tot 6 april gesloten blijven. Maar de horeca gaat niet bij de pakken neer zitten, zo blijkt. Zo ontstaan er uit bittere noodzaak tal van toffe initiatieven van restauranthouders, chefs, leveranciers, producenten en foodies.

Wij houden ze voor je bij, zodat je de food wereld kunt steunen in deze – voor iedereen – moeilijke periode. Want steun kunnen ze hard gebruiken. Dus, strijk over je foodie-hart en draag als je kan je steentje bij. Hopelijk kunnen we als de crisis voorbij is weer van ze genieten.

Dit liveblog is per 29-05 – mede door de heropening van de horeca op 1 juni – gesloten. Heb je toch nog een leuke tip voor de redactie? Mail naar [email protected]

> Ook lezen: Zo kun je jouw favoriete restaurants blijven steunen tijdens de corona-crisis

Toffe initiatieven in de food wereld in tijden van crisis

28/05 om 16:15 – Staycation in een brugwachtershuisje met Rijsel

Ooit gehoord van SWEETS hotel? Dat zijn die historische, charmante brugwachtershuisjes in Amsterdam die zijn omgetoverd tot een hotelkamer. De perfecte plek voor een staycation en helemaal corona-proof. Boek je daar nu een verblijf van 3 nachten, dan word je daar o.a. gefêteerd door restaurant Rijsel. Bij aankomst in het huisje staat er een borrelpakket klaar en de beroemde huzarensalade van Rijsel staat in de koelkast.

‘s Avonds wordt de rest van het 3-gangendiner van Rijsel bij je afgeleverd. En er is nog veel meer lekkers geregeld met Amsterdamse local heroes dat je kunt afhalen. Kosten voor 3 nachten: € 225,- euro per persoon. Meer info op de site.

Staycation

28/05 om 16:05 – Nayolie wordt het enige ‘one table restaurant’ van NL

Restaurant Nayolie in Voorschoten wordt het enige ‘one table restaurant’ van Nederland. Het toprestaurant van chef Kelvin Lin kan door de 1,5 meter-regelgeving maar een zeer beperkt aantal gasten ontvangen. Dan maar alle tafels eruit, dacht de chef. Er staat nu één grote tafel, die exclusief te reserveren is voor maximaal 4 personen. Zo krijg je in privésetting een omakase menu van de chef van 7 gangen.

Kelvin: “Per 1 juni 2020 mag Nayolie weliswaar open, maar op de kleine oppervlakte die ik ter beschikking heb, kan ik maar een zeer beperkt aantal gasten ontvangen. Ik heb daarom besloten om maar één tafel te plaatsen. Deze chef’s table kan exclusief gereserveerd worden voor een gezelschap van 2 tot 4 personen. Omdat de tafel zeer ruim ingedekt kan worden met 1,5 meter afstand tussen de gasten, kan er ook gereserveerd worden door een samengesteld gezelschap en hoeven alle gasten niet uit één huishouden te komen.”

Het restaurant heeft daarnaast trouwens ook een afhaalmenu. Meer info op de site.

26/05 om 14:05 – Restaurant Wils doet take-away en ‘n Drive Through

Yes! Restaurant Wils laat het vuur weer oplaaien! Het restaurant gaat binnenkort weer open én je kunt er langs voor take-away. Haal het af bij de ingang óf ga door hun Drive Through (toegankelijk te voet, op de fiets of in de auto). Wij zeiden het al: afhalen in een drive through is dé trend. :)

Meer info via de site van Wils. Enne… binnenkort proberen wij de drive through voor je uit!

26/05 om 11:40 – Brandt & Levie Lockdown Hangover Breakfast

De worstmakers van Brandt & Levie organiseren op zaterdag 30 en zondag 31 mei samen met hun vrienden van The Cottage een Lockdown Hangover Breakfast! Voor € 22,50 kun je een menu afhalen met daarin o.a. een pancetta & marmite scone (jaaa!), Full English breakfast, aardbeien met vlierbloesemcustard en rabarber en een Butcha Virgin Bloody Mary, gebrouwen door Brandt & Levie’s Jiri.

Je kunt het menu bestellen door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 020-2230835. Afhalen bij The Cottage op 30 of 31 mei.

20/05 om 18:12 – Zoku x RIJKS

Kun je niet wachten tot 1 juni? Ga voor Zoku x RIJKS. Want zij beloven je “een exclusieve interactieve eetervaring bereid door een Michelinchef”. Joris Bijdendijk zal het diner op 29 mei hosten. Je dineert in een privésetting, waar je geniet van een viergangendiner bereid door Joris. Daarbij serveert de sommelier van RIJKS bijpassende wijnen. Het diner is inclusief een overnachting in de gerenoveerde ‘restaurant loft’ van Zoku. Er zijn slechts 25 tickets verkrijgbaar dus, op is op. Meer info.

15/05 om 15:54 – Restaurant O & O in Brabant doet take-away

Da’s ook wat: Restaurant O & O in het Brabantse Sint Willebrord klom van afhaalrestaurant op tot een Aziatisch restaurant mét een Michelinster (een heel bijzonder verhaal), maar door de coronacrisis zijn ze weer even terug bij het take-away. Je kunt nu dus (weer) de lekkerste gerechten bij ze afhalen, in Sint Willebrord.

Daarnaast hebben ze pickup points in Nederland en België. Dit weekend staan ze bijvoorbeeld in Heemstede en Arendonk; volgende week willen ze naar Amsterdam en Antwerpen! Kijk voor meer info op de site.

15/05 om 09:27 – YAYA Kombucha opent een webshop

Driedubbel nieuws bij de kombuchabrouwers van YAYA Kombucha: vanaf nu is hun kombucha te koop in blik (beter voor de planeet want eindeloos recyclebaar en er passen meer blikken in een vrachtwagen, waardoor er minder CO2-uitstoot hoeft te zijn).

Daarnaast is onze favoriete smaak Yuzu nu tot in de eeuwigheid opgenomen in het assortiment (we doen alvast een vreugdedans) én kun je de kombucha nu kopen in hun eigen webwinkel. Da’s wel nodig ook, want vanwege de plat legging van de horeca, heeft dit toffe bedrijf het best pittig. Steun ze, gun jezelf een geruststellende voorraad van je favoriete dorstlesser en bestel.

Yaya Kombucha
Bron: Yaya Kombucha

12/05 om 16:58 – Smaakt en Edwin Klaasen (Desemenzo) herlanceren het vriendschapsbrood

Herman het Vriendschapsbrood: zegt het je wat? Het was zeg maar de culinaire kettingbrief uit de jaren ’80 en ’90, waarbij je tien dagen zorg droeg voor ‘Herman’, het vriendschapsdeeg, van een deel iets lekkers bakte en de rest weer doorgaf. Klinkt als een blok aan je been, maar in tijden van corona levert het je naast een welkome afwisseling ook nog eens een lekker zelfgebakken brood op. En je geeft iets door aan je medemens. Alleen maar winnaars dus.

Daarom willen Smaakt en Edwin Klaasen het vriendschapsbrood opnieuw lanceren. Het BROODS Vriendschapsbrood (receptuur door Edwin Klaasen) wordt enkel gevoed op basis van speltmeel en water. Je krijgt zo een desemstarter om de lekkerste zuurdesembroden mee te bakken. Kijk voor het recept en om mee te doen op de website van Smaakt.

12/05 om 16:08 – Restaurant De Zusters gaat door met Dinerboxen

Een update van het te gekke restaurant De Zusters in Maarssen: ze gaan voorlopig nog even door met hun Dinerboxen. Die zijn namelijk een groot succes (en dit kunnen we beamen). Ondanks het nieuws dat de horeca weer open mag vanaf 1 juni, kiest het restaurant ervoor om ‘s avonds voorlopig nog dicht te blijven. Je kunt vanaf juni wel overdag bij ze terecht. Vanaf juli hopen ze weer hun ‘normale’ tijden te kunnen draaien.

08/05 om 16:30 – Lowlander Micro Keg

Een kratje bier? Wat dacht je van een Micro Keg! Bij bierbrouwer Lowlander zitten de ketels nog vol bier, dat was bedoeld om uit te leveren aan de horeca en voor evenementen. Ze besloten er een thuistap van te maken, gevuld met vers, botanisch gebrouwen bier.

In de Lowlander Micro Keg (€ 30,- euro via de webshop) zit 5 liter bier en de tap is net zo groot als een 12-pack. No worries dus: die past gewoon in je koelkast. Na de eerste tap is het fust nog twee dagen houdbaar in de koelkast.

Lowlander Micro Keg
Bron: Lowlander

08/05 om 16:23 – Speciale Hotelnacht Summer Staycation

Er komt deze zomer een speciale editie van Hotelnacht in Amsterdam! Om de lokale horeca te helpen, komt er nu een Summer Staycation editie van Hotelnacht. In juli en augustus kunnen Amsterdammers tegen een betaalbare prijs een Hotelnacht boeken bij verschillende (toffe!) hotels en worden er aansluitende evenementen georganiseerd bij restaurants, hotels, musea en theaters door de stad. Zo wordt zomervakantie in eigen stad wel érg gaaf.

08/05 om 16:05 – Moederdagpakket bij Simple in Utrecht

Nog op de valreep een grandioos gebaar voor moederdag scoren? Het kan met de pastrybox één van Culy’s favoriete hotspots in Utrecht: restaurant Simple. Chef Rik en zijn team hebben er weer een feest van gemaakt met o.a. peanut butter jelly macarons, moelleux, trifle en nog veel meer. Te reserveren via de site, af te halen op zaterdag en zondag bij het restaurant.

06/05 om 19:20 – #RIJKSONTOUR

Restaurant RIJKS gaat op tournee door Nederland! Yes: mensen in Haarlem, Bussum en Utrecht kunnen op een vaste datum de heerlijke gerechten van het sterrenrestaurant afhalen op een pick-up point in de buurt. Voor Haarlem is dat op 7 mei, voor Bussum op 13 mei en voor Utrecht op 14 mei.

En nóg een tip: dit weekend kun je ook een moederdagontbijt afhalen bij RIJKS. Kijk voor meer info en om te bestellen op de site van RIJKS.

06/05 om 09:16 – Bedank je moeder-box van Bar Alt

Nog op zoek naar een gezellig cadeau voor moederdag? Bar Alt in Amsterdam komt met de Bedank je moeder-box. De chefs hebben daarin de lekkerste zoetigheden zoals scones, koekjes, chocolade maar ook croissants, vers sap, bloemen en andere verrassingen gestopt. Kosten € 29,50. Ze bezorgen in groot Amsterdam, maar je kunt ook even met ze overleggen, mocht het adres van je moeder daarbuiten vallen. Meer info via de site.

01/05 om 12:28 – Gulpener lanceert Craft Bier Kelder

Kleine bierbrouwers hebben het door de corona-crisis erg moeilijk. Het omzetverlies door de sluiting van de horeca is vaak meer dan 70%, in sommige gevallen zelfs 90%.

Dat komt keihard aan. Met Craft Bier Kelder wil Gulpener graag een platform opzetten voor deze brouwers. Daarom lanceren ze Craft Bier Kelder: een pakket vol met bewaarbier van kleine craft brouwers. Bijzonder bier voor in je kelder dus.

Ze beginnen met een startpakket van 24 bewaarbieren, daarna kun je je abonneren op een maandelijks kleiner pakket van zes bieren. Ook leuk: zes brouwers van het startpakket houden op 8 mei een livestream waar bierliefhebbers met ze kunnen chatten over alles wat ze willen weten over bier, brouwen, technieken en stijlen. Pakketten zijn nú verkrijgbaar via de webshop van Gulpener.

01/05 om 12:08 – Restaurant Entrepot wordt een winkel

Restaurant Entrepot in Amsterdam wordt vanaf dit weekend omgetoverd tot een winkel waar ze onder andere brood, Deense patisserie, koffie-to-go (van friedhats) en gerechten verkopen. Ook is er een wijnshop-in-shop van Bolomey Wijnimport in het restaurant. Bestel online of in het restaurant. Meer info via de site.

30/04 om 11:13 – Bord’Eau à la Maison

Sterrenrestaurant Bord’Eau* in Amsterdam heeft nu ook een prachtig afhaalmenu. Zeven gangen voor € 35,- euro per persoon. Je maakt ze zelf thuis af en zet ze tegelijk op tafel, volgens het shared dining-principe. En als je ziet wat er dan op het menu staat… dat klinkt zó goed! Meer info via de website.

29/04 om 11:34 – Take-away bij Little V in Rotterdam en Den Haag

Eindelijk! Little V in Rotterdam en Den Haag maakt het nu ook mogelijk om de lekkerste Vietnamese gerechten af te halen. Van vrijdag t/m zondag kun je bij ze terecht. Bestel een dag van tevoren of op dezelfde dag tot 13:00 uur. Kijk voor meer info en het menu op Instagram.

28/04 om 11:46 – Boerderij box uit het Waterland

Woon je de buurt van het Waterland, dan kun je sinds vorige week in Ransdorp een boerderij box vol met lekkers uit de streek afhalen. Het aanbod wisselt wekelijks, maar denk: zuurdesembrood van Hotel De Goudfazant, verse schapenkazen, karneboter, appelcider, rabarbercompote en meer van dat soort lekkers.

De boxen zijn af te halen in Boerderij Dikhoeve in Ransdorp en kosten €50,-. Meer info en bestellen via de Instagrampagina van de boerderij box of stuur een mailtje naar [email protected].

28/04 om 10:01 – Ramadan box

Culinair schrijver Nadia Zerouali (die je ook kent van Souq en Couscousbar in Amsterdam) stelde samen met Yogi & Yousef een Ramadan box samen, vol met producten van lokale leveranciers. Yogi & Yousef zeggen: “Het zijn juist dit soort ingrediënten die je iftar en suhour bijzonder maken en waar je normaal voor naar de winkels gaat, die we nu met deze box thuisbezorgen”.

De boxen worden door heel Nederland bezorgd en per box gaat er € 1,50 naar The Hunger Project. Meer info en bestellen via de site.

28/04 om 09:56 – Menu afhalen bij Héron in Utrecht

Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag kun je een menu afhalen bij restaurant Héron in Utrecht. Hun vorige menu’s waren al helemaal uitverkocht, dus wees er snel bij! Hou ze sowieso in de gaten, want ze doen nog meer toffe dingen. Zo haalden we afgelopen week een kombucha-kit bij ze op, om thuis mee aan de slag te gaan… Meer info op Instagram.

24/04 om 16:25 – Burgers van Firma Pickles in Utrecht

De leuke burgerbar Firma Pickles in Utrecht doet nu ook aan afhalen en bezorgen! Óók op Koningsdag. Kijk voor meer info op de site.D24/04 om 16:17 – Cocktails aan huis van Kampai in Amsterdam

We schreven een paar berichten terug al over Sapōto: het initiatief van cocktailbar Kampai in Amsterdam. Vanaf volgende week leveren ze hun heerlijke cocktails ook bij je aan huis (in Amsterdam). Vanaf dinsdag kun je ze bestellen via de website, bezorgdagen zijn donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 17:00 en 21:00 uur. Lekkerrr! Houd de site dus in de gaten.

24/04 om 11:02 – Brengdang: rendang aan huis

Laura van Beest is half Indonesisch, half Nederlands en gek op rendang. In 2018 werd ze zevende bij MasterChef Nederland, en al jaren maakt ze haar lievelingsgerecht: rendang. De crisis inspireerde haar tot Brengdang: van maandag tot en met woensdag kun je de rendang van Laura in Amsterdam via WhatsApp bestellen en betaal je via een Tikkie € 10,95 per persoon. Diezelfde avond staat Laura nog voor je deur met warme rendang. Meer info op Instagram.

24/04 om 10:51 – Afhalen bij Bambino in Amsterdam

Bij die heerlijke bar Bambino in Amsterdam (van de mannen van BAK) kun je nu van van woensdag t/m vrijdag afhalen tussen 16:00 en 19:00 uur. Thuis even opwarmen en klaar ben je. Het menu verandert wekelijks, maar hun heerlijke basque cheesecake staat er nú in ieder geval op. Meer info via de site.

23/04 om 16:20 – Bar ALT Box voor Koningsdag

Dit jaar vieren we Koningsdag in ons eigen paleis. Daarom heeft Bar ALT in Amsterdam (die leuke zaak waar ze fine dining combineren met bijpassende craft bieren) een toffe borrelbox bedacht. Met eten én kakelverse bieren die ze bij je thuis bezorgen. De tompouce is ook van de partij. Meer info op hun site.

22/04 om 17:25 – De Bazen van de Stad: Ode aan de Amsterdamse Horeca

MediaMonks Films & Content brengt een ode aan alle kroegen, restaurants, en andere horeca van Amsterdam die het in deze tijden erg zwaar hebben. Dat doen ze met een korte film.

De Ode aan de Amsterdamse Horeca geeft een kijkje achter de gevels van zaken als Meneer Nieges, Duke of Tokyo en Maris Piper en deelt de persoonlijke ervaringen van de mensen achter deze zaken in tijden van corona. Het passieproject is gerealiseerd door jong filmtalent van MediaMonks Films & Content. Delen mag via social media, met de hashtag #bazenvandestad. Hieronder de film:

22/04 om 17:15 – Kampai! introduceert Sapōto

De Amsterdamse cocktailbar Kampai! (die van die goddelijke cocktails, sushi en dim sum) zoekt steun in het Japans. Met hun initiatief Sapōto (letterlijk ‘steun’ in het Japans) sleep je ze door de crisis. Zo werkt het: voor het symbolische bedrag van € 95,- euro koop je een shot van hun nieuwe drank Sapōto. Die hebben ze ontwikkeld met Spirited Union Distillery in Amsterdam. Het is een graandestillaat met yuzu, citroengras en gember geworden. Klinkt goed!

Zodra de bar weer open mag, kun jij er als eerste een shotje van komen drinken. In ruil voor je steun komt je naam voor eeuwig in goud achter de bar van Kampai! te hangen. Daarnaast ontvang je een drink voucher ter waarde van € 50,- euro.

22/04 om 17:02 – Online Koningsdag-kroegentocht met Willie in je Woonkamer

Inwoners van Utrecht, Leiden en Delft opgelet: je kunt nu je favoriete kroeg steunen én Koningsdag tegelijk vieren. Hoe? Met Willie in je Woonkamer. Allereerst ontvang je een bierpakket met 6 ‘speciaal/royaalbiertjes’. Daarna ga je op een online Koningsdag-kroegentocht langs de kroegen in je woonplaats via ZOOM. Voor elke kroeg zit er 1 biertje in de box en vanuit de kroeg wordt er live een activiteit of spel georganiseerd. Denk aan een pubquiz of een live DJ set. Kijk voor meer info op de site.

22/04 om 16:56 – Mini food court bij Maris Piper

Hoe leuk: er is nu een mini food court met take-away op de stoep van restaurant Maris Piper in Amsterdam. Met pita’s, friet met stoofvlees en noodles.

> Lees meer: Er is nu een mini food court met take-away op de stoep van Maris Piper

22/04 om 16:00 – Sjas take-away

Het leukste buurtrestaurant van Amsterdam-West: Sjas, heeft nu ook een take-away borrel en diner gerechten. Je kunt ze bestellen van donderdag t/m zondag tussen 15:00 en 20:00 uur. En ze worden bij je thuisbezorgd op de Sjas-fiets. Heb je behoefte aan een ommetje, dan kun je er vanaf 11:00 uur een kopje koffie, thee, verse sappen, ijsjes en drankjes halen. Watermeloen rose sangria anyone? Elke week zijn er nieuwe gerechten en drankjes te bekijken op hun Instagram.

22/04 om 15:14 – Vier koningsdag met Poesiat & Kater en Beerwulf

Door het sluiten van de horeca verkeren ook bierbrouwers in zwaar weer. Online bierwinkel Beerwulf steunt daarom zoveel mogelijk de initiatieven van de lokale brouwers. Zo organiseren ze voor Koningsdag met de brouwers van Poesiat & Kater een virtuele bingo via Facebook. Speel je mee, dan maak je kans op een € 100,- voucher voor het Poesiat & Kater proeflokaal.

Voorafgaand aan de bingo vertellen de brouwers iets over hun Princesse Bier, dat ze speciaal voor Koningsdag in een oranje jasje hebben gestoken. Zo vier je Konings- eh, Woningsdag in stijl. Bestel je er een doosje vol van via Beerwulf.com, dan wordt het gratis bij je thuis – of bij je vrienden – bezorgd met een persoonlijke boodschap.

Poesiat & Kater Koningsdag bier

21/04 om 17:52 – RIJKS zet gastchef evenementen door met afhaaldiners

Toen op 15 maart de lockdown werd afgekondigd, zat RIJKS* middenin het evenement dat ze organiseerden met gastchef Manoella Buffara van restaurant Manu in Brazilië. Ze moesten het halsoverkop afbreken. Op 26 april maken ze opnieuw samen een diner, dat je kunt afhalen bij RIJKS.

Je moet het vier- of zes-gangen menu thuis nog even afmaken met de bijgeleverde instructies. Om 19:00 uur komen Buffara en Bijdendijk online op Instagram Live om te vertellen over hun gerechten. Je kunt de chefs dan ook vragen stellen. Meer info.

21/04 om 14:05 – De Goedheyd take-away

Een paar dagen voordat de horeca op slot ging, publiceerden wij nog een artikel over restaurant De Goedheyd in Utrecht. Omdat we er fantástisch hebben gegeten en dik onder de indruk waren van de ambities van de chef en zijn team. Je kunt je voorstellen dat onze gedachten meteen naar ze uitgingen toen we het nieuws over de lockdown hoorden.

Gelukkig zijn chef Dustin en zijn team nu terug en lanceren ze deze week een afhaalmenu! Ze serveren een 4-gangen menu zoals je dat van ze gewend bent: bewerkelijk en met veel smaak. Maar dan voor thuis. Je kunt het uitbreiden naar zes gangen met kaas en de chef’s special: eendenleverterrine met kardemom. De afhaaldagen zijn vrijdag, zaterdag en zondag, bestellen moet je de dag daarvoor doen, voor 20:00 uur. Meer info en bestellen.

21/04 om 11:25 – Ron Blaauw pizza bij Wilde Westen

Pizzaaaa! Wilde Westen: die leuke hotspot slash pizzatent in Bos & Lommer (en in de Marnixstraat) in Amsterdam heeft nu een wel érg toffe pizza op het menu staan. Samen met Ron Blaauw en zijn chef Bas Brouns bedachten ze een limited edition pizza waarvan er per dag een beperkt aantal beschikbaar zijn.

Op de pizza zit tomatensaus, spianata picante, parmigiano, een crème van bbq jalapeños, lavas, gefrituurde cavalo nero, ricotta fresca en een crunch van knoflook. Meer info op Facebook.

Bron: Wilde Westen

21/04 om 10:16 – Online wijncursus

Verveel je je suf nu je thuiszit? Pak een online wijncursus op! Sommelier Aukje ken je misschien nog van de Meet-the-Chef-interviews op Culy, maar ze weet ook nog eens alles van wijn. Ze heeft een WSET3 Advanced diploma en is werkzaam bij culinair wijncafé De Klepel in Amsterdam, (voorheen werkte ze bij De Librije*** en restaurant 212*).

Aukje lanceert vanaf nu wekelijks online wijnlessen voor beginners. Inclusief 6 proefflesjes wijn én een basis lesboekje! Kosten: € 45,- euro, incl. verzendkosten, door heel Nederland. De eerste les vindt plaats op 25 april tussen 16:00 en 19:00 uur. Kijk voor meer info op haar site.

20/04 om 14:12 – AirBnb lanceert online experiences

Weet je nog toen we laatst verse pasta leerden maken tijdens een AirBnb Experience? We begrepen toen pas écht hoe tof die activiteiten zijn die je via AirBnb (naast je verblijf) kan boeken. Helaas mogen ook deze ‘ervaringen’ niet meer plaatsvinden door de crisis. De oplossing? Online Experiences!

Ons hart wordt vooral warm van alle food-gerelateerde activiteiten: koffie maken met een professionele koffie tester, koken met een Marokkaanse familie, leren hoe je Mexicaanse salsa’s maakt, Ricotta kaas maken en veel meer. Meer info op de website.

20/04 om 12:14 – Bentobox van Ken Sushi in Amsterdam

Wij hadden toevallig voor deze week een reservering staan bij Ken Sushi. Dat feest gaat nu niet door (#sad). Máár gelukkig gaat de omakase sushimeester ook in deze tijd door. Hoge kwaliteit, versheid en de juiste temperatuur zijn kernwaarden voor Ken Sushi, daarom heeft het even geduurd voor hij een manier kon bedenken om zijn lekkere eten in een take-out jasje te kunnen gieten. Dat heeft geresulteerd in de bentobox! Vanaf 21 april kun je een bentobox in Ken Sushi-stijl online bestellen en afhalen bij het restaurant.

17/04 om 11:47 – nNea lanceert Frozen Pizza’s

Toen nNea (jeweetwel, van die goddelijke Napolitaanse pizza’s met het allerlekkerste deeg) de deuren moest sluiten, stonden ze voor een behoorlijk creatieve uitdaging. nNea is namelijk van mening dat hun pizza’s niet voldoende tot hun recht komen wanneer ze worden bezorgd in een pizzadoos die onderweg de kans heeft om af te koelen, door elkaar geschud te worden of te laat worden bezorgd.

De oplossing? Frozen pizza’s die je zelf thuis moet afbakken. Met dezelfde ingrediënten, geen bewaarmiddelen en 100% nNea goodness. De pizza’s zijn er in 4 smaken: Margherita, Salsiccia e Patate, Quattro Pomordori en Nonno Vincenzo. Meer info op de website.

17/04 om 10:18 – Sjefietshe x Wijmpje Beukers menu

De restaurants Sjefietshe en Wijmpje Beukers in Amsterdam hebben samen een te gek 3-gangen Surf & Turf menu gemaakt. Met bijvoorbeeld een Do It Yourselfiche (ceviche) van dorade en rauwe coquille, witte asperges, selderij, Citron de Menton en daslook-jalapeño olie. Dat wil je toch? Op 23, 24 en 25 april kun je het menu afhalen bij Wijmpje Beukers. Je maakt het menu thuis met een paar simpele handelingen af. Meer info op Facebook.

Surf & Turf
Bron: Sjefietshe

17/04 om 10:11 – Afhaalmenu bij Restaurant Venster in Utrecht

Het eigenzinnige wijkrestaurant restaurant Venster in Utrecht (in de wijk Leidsche Rijn) doet ook leuke dingen met afhaalmenu’s. In hun laatste versie daarvan vind je bijvoorbeeld chicken ‘n waffles, mango gamba’s en sweet potato pie met karamelsaus en crème fraîche. Bestellen kan via de mail en telefonisch. Meer info via Instagram.

16/04 om 12:42 – Café Binnenvisser Binnenpakket

O, wat missen we het om bij Café Binnenvisser in Amsterdam binnen aan de toog te hangen. Maar attentie, attentie: ze hebben zojuist weer een lekker afhaalmenu online gezet. Met o.a. spitskool met misoboter, hazelnoten en lavas. De vorige versies waren steeds in no time uitverkocht. Dus sla je slag en support deze helden! Meer info op Insta Stories.

15/04 om 12:02 – Bestellen bij Mes Amis in Maastricht

Ook bij wijnrestaurant Mes Amis in Maastricht kun je nu gerechten bestellen! Je hebt keuze uit 3 t/m 6 gangen. Per gang kies je wat je het lekkerst lijkt. En kun je geen keuze maken, laat je dan verrassen door chef Patriek. Meer info op de site.

14/04 om 16:28 – Doe boodschappen bij jouw locals met www.supportyourlocalsnl.nl

Een heleboel berichten naar beneden vertelden we je al dat Samuel Levie op de bres springt voor lokale leveranciers met supportyourlocals.nl. Dit Amsterdamse initiatief is inmiddels uitgebreid tot heel Nederland. Via de site doe je boodschappen bij alle producenten, speciaalzaken, boerderijen en telers in jouw buurt die dat nu zo goed kunnen gebruiken. Check het via www.supportyourlocalsnl.nl.

14/04 om 13:09 – Katoenfabriek x Support Your local

Het Utrechtse bedrijf Katoenfabriek bedacht een project om je favoriete lokale ondernemers de extra support te geven die ze nu hard nodig hebben. En dus drukken ze nu T-shirts van je favoriete Utrechtse horecazaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Kookabarra-shirt of een roze kroketten T-shirt van de Croquetten Boutique? Van elk verkocht shirt gaat er € 10,- euro naar de hotspot in kwestie. Meer info en bestellen via de site.

14/04 om 13:01 – Win een social distance etentje bij In den Doofpot

Restaurant In den Doofpot in Leiden moet helaas ook nog gesloten blijven. Wél kun je nu een ‘social distance dinner’ voor twee personen bij ze winnen. Het hele restaurant, voor jullie alleen. Meer info via Instagram.

14/04 om 12:50 – Balinees streetfood van Spice Monkey in Utrecht

Het nieuwe restaurant Spice Monkey in Utrecht was begin maart nog aan het proefdraaien, nu moeten ze noodgedwongen gesloten blijven. Gelukkig doen ze wel aan take-away! Voor alle ‘Bali-lovers’ maken ze gerechten als patatje rendang (of jackfruit), saté, rendang en bali spiced ribs. Ook de spekkoek is erbij. Meer info en bestellen via de site.

14/04 om 11:48 – Spaghetteria deelt kookfilmpjes op YouTube

Chef GianLuca van de Spaghetteria (je weet wel, dat supertoffe pastarestaurant in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam) deelt kookfilmpjes op hun YouTubekanaal. In hun eerste filmpje (sinds vandaag online) leert GianLuca je Penne all’arrabbiata maken. Ook doet het restaurant aan thuisbezorging, exclusief door Uber Eats. Meer info.

14/04 om 09:24 – Don Kounosuke in Utrecht voor thuis

Bij het leuke restaurantje Don Kounosuke in Utrecht aten wij meermaals heerlijke Japanse donburi. Inmiddels hebben ze een speciaal take-out menu ontwikkeld om deze tijd door te komen. Ze serveren je nu omusubi: Japanse rijstballen met heerlijke vullingen als fried chicken, omelet en miso-aubergine. Er is ook Japanse curry met rijst. Meer info.

10/04 om 14:43 – Dutch cuisine aan huis met Persijn

De Dutch cuisine van restaurant Persijn in Amsterdam bij je thuis: dat kan! Online bestellen kan via UberEats en afhalen kan bij Amstelkwartier 4 in Amsterdam door vooraf even te bellen naar 020 220 56 50.

09/04 om 12:31 – Handgel stoken voor de Voedselbank

De bierbrouwers van Two Chefs Brewing en de drankstokers van The Stillery slaan de handen ineen. Want wat moeten de bierbrouwers nu met hun overschot aan bier? Van de flinke voorraad bier van Two Chefs Brewing maken ze bij The Stillery een desinfecterend middel volgens een recept van het WHO (World Health Organisation), dat nu wordt verspreid bij de Voedselbank.“We zijn blij met deze oplossing. Waar we normaal gesproken mensen blij maken met onze bieren en spirits, hopen we nu op een manier een steentje te kunnen bijdragen.” aldus het creatieve trio.

09/04 om 12:25 – WT Urban Kitchen & Fico bezorgen in Utrecht

De Utrechtse restaurants WT Urban Kitchen en Fico bundelen de krachten in een overheerlijk 4-gangen menu. Aankomend weekend gaan ze het bezorgen in Utrecht. Afhalen mag ook. Meer info via de site.

09/04 om 12:14 – Restaurant Felix presents: Felix | Flex

Het pas geopende restaurant Felix in Amsterdam kookt een 3-gangenmenu dat je bij ze kunt afhalen. Het voor- en nagerecht zijn kant-en-klaar, het hoofdgerecht maak je in een paar minuten af met de video-instructies van chef Floris van Straalen. Hun fantastische sommelier Saskia heeft er bijpassende wijnen bij uitgezocht. En ze stelde ook wijnboxen samen die je kunt aanschaffen.

Helemaal mooi: elke tiende besteller van het Felix | FLEX menu mag iemand uit de zorg aandragen om 2 x 3 gangen plus een flesje wijn op te komen halen. Het afhalen van je bestelling kan elke donderdag en vrijdag tussen 13:00 en 17:00 uur. Meer info via de website.

Bron: Restaurant Felix

08/04 om 17:39 – By Jarmusch in Rotterdam opent een drive-thru

Dit Paasweekend opent breakfast-diner By Jarmusch in Rotterdam een – hoe kan het ook anders – drive-thru in de expeditiestraat van Het Industriegebouw, zodat je veilig een ontbijtje af kunt halen. Meer info en het menu op Facebook.

By Jarmusch
Bron: By Jarmusch

08/04 om 15:53 – Brasserie Marie in Amsterdam kookt voor je

Brasserie Marie in hotel L’Europe gaat voor je koken. Ieder weekend serveren ze de pure Franse keuken. Je hoeft het alleen maar bij ze af te halen. Voor dit paasweekend maken ze een twee gangenmenu met asperges, voor een vriendelijke-buur-prijs van € 19,50 per persoon. Meer info via de site.

08/04 om 14:49 – Thuis met Daalder

Nadat zijn eerste vijfgangenmenu ‘Thuis met Daalder’ twee keer uitverkocht, besloot chef Dennis Huwaë dat hij doorgaat met take-away in Amsterdam. De chef kookt geen simpeler menu of afhaalporties. Hij kookt een avond Daalder: “vijf gangen fine dining die een bezoek aan het restaurant zo dicht mogelijk benaderen”. De overschotten van zijn leveranciers bepalen het menu. Thuis met Daalder is de aankomende weken voor € 59.- p.p. als take-away te bestellen via de website thuismetdaalder.nl. Ophalen kan zowel bij Edel by Dennis als bij Daalder.

Thuis met Daalder
Bron: Daalder

08/04 om 13:20 – Restaurant Europa lanceert Euro Pizza

Weet je nog, ons verslag van Restaurant Europa, waarin we deze hotspot in Zaandam tot het coolste nieuwe restaurant van Nederland bestempelden? Welnu, these cool guys zijn terug. En ze gaan pizza’s bakken. Deep frozen wood fired sourdough pizza – of in goed Nederlands diepgevroren zuurdesempizza’s uit de houtoven. Vanaf aanstaande zaterdag kun je ze afhalen tussen 14:00 en 18:00 uur aan de Spijkerkade 5 in Amsterdam-Noord.

07/04 om 15:45 – Afhalen bij Restaurant De Nederlanden*

Sterrenrestaurant De Nederlanden in Vreeland (provincie Utrecht) heeft ook prachtige gerechten voor thuis ontwikkeld. Denk aan dungesneden hamachi met zalmeitjes, voorjaarssalade en een dressing van yoghurt en dille of kalfswang & zwezerik met truffel, aardappeltjes en groenten. Er zijn zes gerechten die de komende weken vernieuwd zullen worden.

Let op: je haalt ze niet af bij het restaurant zelf, maar bij Landwaart Culinair in Maartensdijk. Bezorgen kan trouwens ook. De maaltijden zijn te koop op donderdag t/m zaterdag. Meer info op de website.

07/04 om 15:30 – Nieuw in Arnhem: Café Clou Clou

De eigenaar van The Green Rose in Arnhem (dat pareltje met veel veggies en natuurwijnen) opent nu een take-away concept. Café Clou Clou voorziet Arnhemmers van een tof driegangenmenu dat je thuis afmaakt. Denk aan Wagyu rundertartaar, aardpeer gnocchi met paddenstoel en Remeker kaas en profiteroles met tonkaboon en pure chocolade.

Drie gangen met nog een aantal lekkere extra’s kost je in totaal € 29,50. Afhalen is mogelijk aan de Spijkerstraat 3 in Arnhem van donderdag t/m zaterdag tussen 17:00 en 19:00 uur, op verschillende tijdslots. Met Pasen koken ze een speciaal paasmenu. Meer info via de website.

07/04 om 15:05 – Rude Health geeft food workshops op Facebook

Het Britse bedrijf Rude Health weet wat healthy & lekker is. Zo zijn we al heel lang fan van hun plantaardige melk, havermoutpap en meer. Vanaf nu geven ze je healthy foodie workshops in quarantaine-tijd. Leer bijvoorbeeld zelf zuurkool maken of havermelk van de oprichters van Rude Health: Nick en Camilla Barnard en hun vrienden en collega’s.

De workshops duren maximaal een kwartier en zijn elke vrijdagavond 18.00 uur Nederlandse tijd live te zien op het Facebook kanaal van RudeHealth Nederland. De volgende dag kun je ze terugkijken op IGTV.

toffe initiatieven uit de food wereld
Bron: Rude Health

07/04 om 13:50 – Paasontbijtbox van kleine en lokale ondernemers

De mensen achter Hagelswag komen met een tof initiatief in tijden van crisis. Met hun Paasontbijtbox steun je een rits kleine, lokale ondernemers en bezorg je jezelf en je gezin een fijne Pasen. Ook leuk (en lief!) om als cadeautje thuis te laten bezorgen bij de mensen die je nu moet missen.

Je kunt de box online bestellen via www.paasontbijtbox.nl. De boxen worden de zaterdag voor Pasen vers thuisbezorgd in de omgeving van Amsterdam, Utrecht, ’t Gooi, Den Haag en Rotterdam en omgeving. Naast Hagelswag doen ook Van de koe, SenzaTea, Tlant, Vlaamsch Broodhuys, Fryske en Den Hertog mee aan het initiatief.

07/04 om 09:22 – ‘101 Essentials’ bij 101 Gowrie in Amsterdam

Het fantastische 101 Gowrie in Amsterdam is al even bezig om de spreekwoordelijke draai te vinden nu ze gedwongen gesloten moeten blijven. Chef Alex Haupt en zijn team kunnen alle steun gebruiken.

Dat maken ze je extra makkelijk nu ze ‘101 Essentials’ lanceren: een tas met hun onovertroffen huisgemaakte zuurdesem, gefermenteerde boter, twee hartige huisgemaakte taarten en twee sweet treats. Zelf af te halen en als je een creatieve ‘pick up name’ verzint, kun je een prijs winnen. Voeg een flesje wijn toe en maak het beste van social distancing. Meer info op Instagram.

07/04 om 09:15 – Paasmenu bij Het Ketelhuis in Utrecht

Restaurant Het Ketelhuis is één van onze favoriete adresjes in Utrecht. Speciaal voor Pasen koken ze een paasmenu van drie gangen voor bij je thuis. Dus geen paasbrunch, maar echt een paasdiner voor ‘s avonds (hoewel je er natuurlijk ook mee kunt brunchen, en tegelijk ‘day drinken’ en dat allemaal zonder een broek aan te trekken – het maakt nu toch niet meer uit). Afhalen op zaterdag 11 april, bestellen via de site.

07/04 om 09:10 – Restaurant ñ in Den Haag doet take-away & delivery

We verlangen weer naar een tijd waarin we bij restaurant ñ in Den Haag plaats kunnen nemen op dat fijne terras voor de deur. Tot het zover is kun je het Haagse restaurant blijven steunen door gebruik te maken van hun afhaal- en bezorgmogelijkheden. Elke vrijdag en zaterdag is er een menu met meerdere gerechtjes als gerookte knolselderij met puree van koffie en pistache en tuinbonen. Meer info op Instagram.

03/04 om 11:26 – Bezorgen & afhalen bij Ruby Rose in Utrecht

Het nog niet zo lang geleden geopende Ruby Rose in Utrecht brengt haar vrolijke bloemetjes bij je thuis: vanaf dit weekend doen ze aan bezorgen en afhalen. Hun ‘Ruby Rose box’ bevat een variatie aan gerechtjes zoals je die van de Utrechtse hotspot gewend bent. Denk aan Burrata pomodori met spicy tomaat en basilicum en tonijn tataki met ponzu en sesam, maar bijvoorbeeld ook aan saltimbocca van kip met salie en parmaham. Bestellen kan via de site.

03/04 om 10:57 – Pop-up markt van STACH

Haast je vandaag vanaf 12:00 uur naar de Overtoom 112 in Amsterdam. Want daar opent dit weekend een POP-UP STACH FABULOUS FOODMARKET. Vol met lokale producten van bijzondere leveranciers, die je onwijs steunt door je boodschapjes daar te doen.

Chef Joris Bijdendijk van RIJKS deelde zelfs zijn recept voor Oosterscheldekreeft met groene appel-aspergesalade en bieslookmayonaise met STACH, waarvoor je op de markt alles in huis haalt. Maar er is bijvoorbeeld ook entrecôte van de Lindenhoff, verse ravioli, Franse kaasjes en meer.

02/04 om 16:38 – Bier tappen met Lowlander’s Botanical Brew Bar

De bierbrouwers van Lowlander steken alle bartenders die hun tap inmiddels ruim twee weken moeten missen graag een hart onder de riem. Daarom rijden ze in april met hun Botanical Brew Bar van Amsterdam naar Utrecht, Rotterdam en Breda.

Die mobiele bar is geladen met een vers, koud fust Lowlander bier. Bartenders mogen zich aanmelden en een vers biertje tappen aan de mobiele bar. Geheel volgens de richtlijnen van het RIVM, uiteraard.

Lowlander Botanical Brew Bar
Bron: Lowlander

02/04 om 14:00 – Bezorg Roulette

Laat je verrassen met een bezorgmaaltijd en speel Bezorg Roulette! Nu beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam. Lees er meer over: altijd een verrassende bezorgmaaltijd met ‘Bezorg Roulette’.

01/04 om 12:49 – Peruaans comfort food van NAZKA met CHUSCO

Heerlijk nieuws: NAZKA, je weet wel, dat fantastische Peruaanse restaurant in Amsterdam, bezorgt vanaf vandaag heerlijk Peruaans comfort food bij je thuis. Lomo saltado, picante de mariscos, quinoa burger, ají de gallina en meer. Dat doen ze onder de noemer CHUSCO. Later dit jaar hopenen ze ook een fysiek restaurant te openen waar ze deze gerechten kunnen serveren. Kijk voor meer info op de site van NAZKA.

31/03 om 18:50 – Daalder at Home

Chef Dennis Huwaë (Daalder, Edel by Dennis) mailt dat hij deze vrijdag (3 april) en zaterdag (4 april) een Daalder at Home take-away menu voor je kookt. De chef schrijft dat hij bang is dat ze pas op 1 juni (of later) weer open mogen. “We moeten intussen ook gewoon echt centjes verdienen zodat Daalder straks weer open kan en ik kan ook gewoon niet stilzitten”, schrijft Dennis.

Met een vijfgangenmenu haal je gerechten als cobia met oesterblad, gele curry & yuzu in huis of kreeft met dashi beurre blanc en texturen van wortel. Vijf gangen = € 59,- euro. Bestellen kan t/m donderdag 2 april 14:00 uur (voor de vrijdag) of t/m vrijdag 3 april 14:00 uur (voor de zaterdag). Meer info op Facebook.

31/03 om 13:14 – Bestel een thuiskantoorpakket voor je home office

Is jouw thuis nu ook ineens je kantoor? Dan kun je van tijd tot tijd vast een opkikkertje gebruiken. Mesjokke (de Utrechtse bean-to-bar chocolademakers) hebben de handen ineen geslagen met Circular Coffee Collective, Ptthee en SOOP en lanceren nu een thuiskantoorpakket met koffie, thee, chocolade en zeep gemaakt van afval. Hun missie: eerlijke, transparante, circulaire en regeneratieve ketens. Je steunt deze kleine ondernemers ook nog eens met afname van een pakket, want normaliter leveren ze aan bedrijven. Meer info via Instagram.

30/03 om 09:16 – Zheng in Den Haag komt met delivery en take-away

Wij hebben al eens een fantástische avond gehad bij Zheng in Den Haag, dat toprestaurant dat je Chinees eten voorschotelt zoals je dat nog niet eerder hebt geproefd. En goed nieuws: ze lanceren vandaag een speciaal menu voor take-away en delivery. Houd hun Instagram-pagina in de gaten!

29/03 om 11:06 – Pesca bezorgt vers sea food bij je thuis

Worden we blij van: ‘theater of fish’ Pesca bezorgt nu vers sea food bij je thuis. Althans, in bijna heel Amsterdam. Een aantal gerechten maak je zelf thuis klaar en via IGTV loodsen ze je zó door de receptuur heen. Culy’s Winnie genoot dit weekend op haar dakterras al van hun heerlijke oesters en gamba’s. Meer info op Instagram.

28/03 om 10:14 – Syrco Bakker lanceert LANT box

Chef Syrco Bakker van restaurant Pure C springt in de bres voor zijn producenten en leveranciers. Hij stelt elke week een LANT box samen (LANT staat voor Lokaal, Ambacht, Natuurlijk, Traceerbaar) met het aanbod van die producenten. Bestellingen tot zondag 22.00 uur worden woensdag en donderdag geleverd door heel Nederland en België. Je kunt er ook meteen een abonnement op afsluiten, als je wilt. Meer info en bestellen via hierbasdelasdunas.com.

27/03 om 10:58 – Chefs doen een ‘what’s in the fridge’ challenge op Instagram

De JRE-Jeunes Restaurateurs (de vereniging van jonge chefs & restaurateurs uit verschillende landen) daagt chefs op Instagram uit om mee te doen aan een kookuitdaging. Voor de ‘what’s in the fridge’ -challenge taggen ze elkaar en dagen ze elkaar uit om kookvideo’s met simpele recepten te maken. Chef Rik Jansma van sterrenrestaurant Basiliek* maakt bijvoorbeeld gehaktballen. Heel leuk om te zien!

26/03 om 17:35 – Oosterscheldekreeft bij je thuis

De befaamde Oosterscheldekreeft, die doorgaans alleen bereikbaar is voor toprestaurants, wordt bij je thuis voor de deur (safety first!) afgeleverd. Gekookt en wel. En je steunt er ook nog eens de vissers mee.

Ondanks de coronacrisis varen de Zeeuwse kreeftenvissers ook dit jaar vanaf 26 maart uit om verse Oosterscheldekreeft te vangen. Omdat hun voornaamste afzetkanaal – de horeca – is gesloten, komt Bart van Olphen samen met de Zeeuwse kreeftenvissers in actie. Zij gaan de kreeften online verkopen aan particulieren.

De Oosterschelderkreeft is vanaf vrijdag 27 maart te bestellen via fish-tales.com/kreeft. Als je vóór 17:00 uur bestelt, wordt de kreeft de volgende dag aan de deur bezorgd. Wegens groot succes nu ook in heel Nederland!

26/03 om 14:58 – PizzaBar di Vicini kookt voor ambulancebroeders

De ambulancebroeders in Rotterdam werden gisteren in het zonnetje gezet door Rotterdamse PizzaBar di Vicini. Ze kookten verschillende gerechten van Osteria Vicini en PizzaBar di Vicini voor het ambulancepersoneel, als steunbetuiging. Hoe lief!

Toffe initiatieven horeca corona

26/03 om 12:00 – The Stillery maakt handgel met de geur van gin

We waren al fan van de jonge drankmakers van The Stillery, de Amsterdamse craft distilleerderij (en onze buren!) die zelf wodka, gin en jenever produceren. And now we love them even more. Ze produceren nu namelijk ook ontsmettende handgel in unieke geuren. Dat zijn er twee, namelijk de original (met neutrale geur) en ‘The Most Floral’: met dezelfde botanicals als in hun gin.

Een deel van de productie wordt gedoneerd aan lokale zorginstellingen. De handgels zijn te koop in hun webshop voor € 2,95 per flesje. 

26/03 om 11:44 – Choux diner bij je thuis

Ook bij restaurant Choux in Amsterdam kun je nu een prachtig diner afhalen! “We hadden nooit gedacht ooit een afhaalmaaltijd te moeten gaan serveren, maar nood breekt wet. Vanaf nu kun je een echt Choux diner ook thuis ervaren”, aldus het team van het restaurant.

Elke week bieden ze een nieuw driegangenmenu aan dat je bij ze af kunt halen. Doe-het-zelf, dus je moet het nog even zelf in elkaar zetten. Chef Merijn van Berlo laat je in een bijbehorende video zien hoe je dat doet. Leuk om te doen, bovendien ziet het er ont-zet-tend mooi uit. Meer info op de website van Choux.

26/03 om 11:34 – Speelpakket thuis van Mooie Boules

Mocht je je helemaal suf vervelen of Netflix al hebben uitgespeeld, dan biedt foodhal en jeu des boules-baan Mooie Boules redding. Zij hebben nu een Speelthuis Pakket voor je samengesteld met vier (bord)spellen, 2 worsten van Brandt & Levie, 4 speciaalbieren of 1 fles wijn en boulestegoed. Dat kun je bij ze inruilen zodra ze de deuren weer mogen openen (Amsterdam, Rotterdam, Delft en Eindhoven). Thuisbezorgservice Budbee brengt de bestellingen – geheel volgens de normen van het RIVM – langs de deuren door heel Nederland (!).

25/03 om 20:34 – L’ami Jac in Utrecht is terug!

Het is alweer even geleden dat het geliefde restaurant L’ami Jac in Utrecht zijn deuren sloot. Terwijl we vol verwachting afwachten wanneer Jac terugkomt, laat hij nu weer even van zich horen (yes!). Samen met Yuri Koster en Coen Muysken levert hij in deze gekke tijden een viergangendiner met wijnen bij je af. Met klassiekers zoals Jac die zo voortreffelijk kan maken: tête pressée, bôeuf bourguignon en meer. Meer info via facebook of in de nieuwsbrief.

25/03 om 20:19 – Home Made Chefs helpt boeren

Veel boeren kampen door de corona-crisis met grote voedseloverschotten. Zij leverden immers aan groothandels en die leverden weer aan de horeca, die door maatregelen van de overheid de deuren moesten sluiten.

Om de boeren te supporten gaat Boerschappen een samenwerking aan met Home Made Chefs. Het resultaat zijn maaltijdboxen met producten van lokale boeren. Zo help je de boeren om voedseloverschotten tegen te gaan. Meer info via de website.

25/03 om 17:26 – Maaltijden bestellen bij Dinner at Six in Houten

De talentvolle jongens van restaurant Dinner at Six in Houten maken het nu ook mogelijk om maaltijden te bestellen. Van bloemkool tandoori tot aan Oosterse noedelsalade met buikspek. Lekker! Bestellen kan via de site.

25/03 om 10:16 – Branchebreed initiatief #samenuitsamenthuis

Deze gekke tijd verbroedert: verschillende bedrijven en merken uit de horeca- en voedingsmiddelenbranche (soms ook concurrenten van elkaar) scharen zich nu samen achter een nieuw branchebreed initiatief, getiteld: ‘Samen uit, samen thuis’. 

Zij roepen mensen juist nu op om hun favoriete restaurant te helpen door er te bestellen of af te halen. Ook vragen ze je een foto van je bezorg- of afhaalmaaltijd te delen op social media met de hashtag #samenuitsamenthuis.

25/03 om 09:51 – Tres Taco’s Rotterdam voor verse taco’s

Restaurant Tres in Rotterdam (dat restaurant met maar 16 stoelen en één menu van 18 gangen) heeft er een bijzondere nieuwe onderneming bij: met Tres Taco’s zorgen ze ze nu voor kakelvers authentiek Mexicaans eten voor bij je thuis. Hun box met taco’s (waarvoor ze zelfs de masa zelf maken), churros en meer is nu bij ze te bestellen. Check het via Instagram.

24/03 om 17:46 – Afhalen bij restaurant Aandacht voor Eten in Utrecht

Brood met zeekraalboter, calamaris met limoenmayo, spaghettoni carbonara: krijg je al trek? Heb jij even geluk: deze (en meer!) gerechten kun je a.s. donderdag t/m zaterdag afhalen bij restaurant Aandacht voor Eten in Utrecht. Meer info op de website van het restaurant.

24/03 om 17:42 – Afhalen bij Flicka in Kerkdriel

Ook restaurant Flicka in Kerkdriel (Gelderland) maakt het nu mogelijk om topgerechten af te halen. Op het menu van morgen (25 maart) staat bijvoorbeeld steak tartare en tarte tatin met witlof. Bestellen voor 22:00 uur is morgen afhalen. Check voor meer info hun Insta Stories.

24/03 om 13:10 – Gratis online workshops van Meneer Wateetons

We schreven er hier al over: Meneer Wateetons biedt online workshops aan waarin je leert inmaken, fermenteren en worst maken, dikwijls gratis of voor een klein bedragje (Meneer moet ook eten). Wij volgden al eens een te gekke workshop worst maken bij ‘m, maar door het Corona-virus kan hij zijn workshops nu niet meer op locatie geven. Tijd om online te gaan dus. Je moet je wel even inschrijven. Tip: 30 maart a.s. leert hij je miso maken. Meer info op zijn site.

24/03 om 12:15 – Local Heroes app

Mis je de Ten Katemarkt in Amsterdam-West al? Via de app van Local Heroes kun je je boodschapjes vanaf de bank bestellen bij 24 ondernemers van de Ten Katemarkt en uit Oud-West. Van de hummus met mango van De Gouden Tent tot aan de vers gebrande noten van Het Warme Notengilde: je kunt het dezelfde dag nog ophalen bij een pick up point aan de Ten Katemarkt/Kinkerstraat of het voor een klein bedrag thuis laten bezorgen. Meer info over de app.

24/03 om 12:02 – Pizza Pizza bij je thuis

Ook restaurant Pizza Pizza (onderdeel van Radio Radio) op het Westergasterrein gaat eten bezorgen, zodat het restaurant op deze manier haar werknemers aan het werk kan houden en de klanten kan blijven bedienen. Alle pizza’s kosten een tientje en er zijn ook combo’s met bier, wijn en tiramisu. Je kunt afhalen of de boel laten thuisbezorgen met Thuisbezorgd of Uber Eats. En mocht je je nou héél erg gaan vervelen de komende tijd: ze hebben ook een playlist op Spotify. Meer info: www.pizzapizza.pizza.

24/03 om 09:08 – Local Goodness Box in Rotterdam

Landzicht, Das Brot en Jack Bean zijn drie Rotterdamse voedselleveranciers die nu samenspannen om je te kunnen blijven voorzien van lokale Rotterdamse producten. De box is gevuld met vegan producten als zuurdesem brood, kant-en-klare curry, falafel en verse, biologische groenten. Je kunt er ook kombucha, koffie en sojasaus van Tomasu bij bestellen. Afhalen en bezorgen vindt elke vrijdag plaats. Kijk voor meer info op Facebook.

23/03 om 14:58 – Topchef Edwin Vinke deelt dagelijks een kookvideo

Sterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang** is een Youtubekanaal begonnen! De chef deelt daarop elke dag een video waarin hij een simpele maaltijd bereidt. “We moeten elkaar helpen en ondersteunen en ik kan toevallig een beetje koken”, aldus de chef. Kookt u vooral thuis mee.

23/03 om 14:44 – Afhaal & bezorgservice bij Amarone in Rotterdam

Restaurant Amarone* in Rotterdam gaat ook lekker qua afhaal en bezorg. Ze zijn nog maar net open na een brand en een verbouwing maar laten zich ook nu niet kisten. Ze staken de koppen bij elkaar en bedachten een sterrenmaaltijd die je nu naar je eigen keukentafel kunt halen. Je kunt hun menu telefonisch bestellen en de kosten zijn € 32,50 p.p. Meer info op Instagram.

23/03 om 10:35 – Bouchon-à-Emporter gaat van start

Als je ons interview met Hanneke Schouten van restaurant Bouchon du Centre hebt gelezen, weet je dat deze dame een culinaire onewomanshow is. In deze tijden kan deze hartwerkende dame jouw steun heel goed gebruiken. Na een try-out gaat ze daarom deze week van start met Bouchon-à-Emporter. Oftewel: take-away met klassiek Frans lekkers. Denk aan paté de campagne, soupe à l’oignon en baba au rhum. Uitsluitend op telefonische bestelling op dinsdag 24 maart. Bellen dus!

22/03 om 11:55 – Live bierproeverij met De Leckere

Werkspoor Café De Leckere in Utrecht (het proeflokaal van brouwerij De Leckere) organiseert elke vrijdagavond een live bierproeverij via Instagram. En jij kunt meeproeven! Contacteer ze vóór vrijdag 12:00 uur en je krijgt een beerbox thuisbezorgd. Check hoe het allemaal werkt op Instagram.

22/03 om 11:48 – Punk Pizza in Utrecht bezorgt bij je thuis

De meest rebelse pizzeria van Nederland – Punk Pizza in Utrecht – gaat tijdelijk pizza’s bezorgen. Van do t/m zo van 17:01 tot 21:01 uur (die ene minuut, ook zo lekker rebels). Bestellen kan op die dagen via WhatsApp of bellen. Ook tof: van elke bij hen bestelde pizza gaat er één euro naar poppodia Ekko & TivoliVredenburg toe, voor een stukje steun. Meer info: www.punkpizza.nl.

21/03 om 11:26 – Polka Pants maakt mondkapjes

We schreven op Culy al eerder over Polka Pants: dat Britse bedrijf dat geweldige koksbroeken speciaal voor vrouwen ontwerpt. Aangezien er in de wereld een groot tekort is aan mondkapjes, is eigenaresse Maxine Thompson nu tijdelijk begonnen met het maken van mondkapjes voor bijvoorbeeld bezorgers van eten.

21/03 om 11:07 – Low budget recepten van topchefs op www.crisiskoken.nl

Culinair journalist Mara Grimm merkt dat er nu meer dan ooit behoefte is aan low budget recepten. Daarom deelt ze op www.crisiskoken.nl voorlopig elke dag een betaalbaar recept van chefs als Sergio Herman, Joris Bijdendijk en Ron Blaauw.

21/03 om 11:01 – Kaagman & Kortekaas goes kant & klaar

Vanaf a.s. zondag 22 maart start ook restaurant Kaagman & Kortekaas in Amsterdam met een take-away. Houd hun Instagram in de gaten voor meer info.

20/03 om 14:56 – Spaghetteria bezorgt in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam

No pasta no party! Vanaf 17:00 tot 22:00 uur kan je elke dag van de week bij Spaghetteria Pastabar terecht voor bezorgen en pickup via Uber Eats. Meer info op Instagram.

20/03 om 13:14 – 101 Gowrie is nu tijdelijk een bakkerij/winkel

Eerder deze week kon je al wat van het goddelijke brood (en boter!) kopen van restaurant 101 Gowrie in Amsterdam en chef Alex Haupt verklaarde zojuist op Instagram dat het restaurant tijdelijk doorgaat als bakkerij/winkel. Via Insta Stories kun je dagelijks zien wat voor lekkere baksels je bij ze kunt kopen. Check het dus in hun Insta Stories.

20/03 om 10:40 – Calaboose Deliveroose

De mannen van Calaboose in Rotterdam starten vandaag met Calaboose Deliveroose: gerechten van saté man, cocktails van Dr. Rotterdam. Afhalen én bezorgen. Meer info op Instagram.

19/03 om 20:29 – Buurtrestaurant Jacobsz

Restaurant Jacobsz in Amsterdam is nu even Buurtrestaurant Jacobsz. Elke dag van de week kun je er via WhatsApp een avondmaaltijd bestellen.

Op vrijdag 20 maart staat er bijvoorbeeld huisgemaakte gnocchi met een saus van paddenstoelen op het menu, zondag is er vichyssoisse met verse dagvangst. Kost je € 12,50 per maaltijd, uit te breiden met bier, wijn, focaccia met citroenolie of de Jacobsz red velvet taart. Meer info op Instagram.

19/03 om 20:19 – Stay Ocake met Life of Pie Ams. & Willem-Pie

Iemands verjaardag vieren of iemand verrassen: dat werkt toch niet meer helemaal zoals vanouds met social distancing. Daarom lanceren Life of Pie Amsterdam en Willem-Pie samen Stay Ocake: pakketten met bijvoorbeeld een ‘Ini Mini Cake’ of roze koeken en millionaire shortbread die je kunt versturen naar wie je lief is. Ze bezorgen vanaf 23 maart (contactloos!) binnen de ring van Amsterdam. Afhalen kan ook. Check de site.

19/03 om 19:31 – Daghap en bieren bij Bar Alt

Bij het leuke Bar Alt in Amsterdam, waar ze bekend staan om hun toffe bier pairings, kun je nu een daghap afhalen voor € 12,50. Vis, vlees, of vega, “in onze eigen stijl van comfort en hoog op smaak”, aldus het restaurant. Hun bierkaart met zo’n 90 bieren staat ook tot je dienst. Meer info op Instagram.

19/03 om 17:19 – Happy Hour met oesters bij je thuis

Visbar The Good Companion in Amsterdam bezorgt (o.a.) oesters bij je thuis. “Oesters zitten vol proteïnen, vitamines en mineralen. Door hun hoge gehalte aan zink, helpen ze je immuunsysteem tegen verkoudheid”, aldus het restaurant. Meer info op Insta.

19/03 om 16:13 – Take Away soulfood bij De Vrouw met de Baard

Ook De Vrouw met de Baard in Amsterdam is nu open voor take away! Van donderdag t/m zondag kun je tussen 16:00 en 19:00 langskomen. Bijvoorbeeld voor hun Japanse Miso Burger of vegan soto soep. Kijk voor meer info op de website.

19/03 om 15:45 – Dinerbox van De Zusters in Maarssen

Het bijzondere restaurant De Zusters in Maarssen (dat gevestigd is in een voormalig klooster) is ook live met een dinerbox! Voor € 20,- euro p.p. krijg je een diner waar je u tegen zegt. Denk aan barbecue prei met miso, varkensnek met ui en tiramisu met koffie-kombucha. Afhalen én bezorgen. Kijk op Instagram.

19/03 om 15:25 – Borrelbox van Kaasbar Amsterdam en Gebrouwen door Vrouwen

Kaasbar Amsterdam zwaaide de deuren vol goede moed open in februari, inmiddels zijn ook zij gedwongen gesloten vanwege de ontwikkelingen in de wereld. Steun ze en koop een pakket dat ze samen met Gebrouwen door Vrouwen samenstelden.

Daarin vind je vier verschillende kazen inclusief pairings en toast, een halve Brandt & Levie truffelworst en vier biertjes van Gebrouwen Door Vrouwen. Vanaf volgende week kun je zelfs alle kazen van Kaasbar bestellen via Uber EATS. Meer info op Instagram.

Kaasbar Amsterdam
Bron: Kaasbar

19/03 om 12:59 – Restaurant C start C-ourierdienst

Chef Arnout van restaurant C in Amsterdam maakt de prachtigste bordjes en heeft nu drie verschillende 3-gangen menu’s samengesteld die door het personeel van C bij je worden thuisbezorgd. De drie menu’s, waarvan één volledig vegetarisch, bestaan uit een voor-, hoofd- en nagerecht en zijn voor € 26,50 p.p. te bestellen.

Wat dacht je van gerechten als ossenworst met Amsterdams zuur, ansjovis en ganzenlever crumble of andijvie met pastinaak, ponzu en radijs? Meer info op de website.

C Amsterdam
Bron: Chantal Arnts

19/03 om 12:42 – Kitchen Republic lanceert pakketten

Kitchen Republic is een organisatie waar kleine voedselproducenten ondersteuning krijgen bij het opbouwen van hun business. Om lokale kleine voedselproducenten te kunnen steunen in deze voor hen ook zwarte tijd, lanceren ze vandaag de Local Market Box.

Door zo’n box aan te schaffen steun je lokale, startende ondernemers en haal je kimchi, bananenbrood, soep, bouillon, granola, boter en nog veel meer lekkers in huis. Meer info op Instagram.

19/03 om 9:33 – 4850 in Amsterdam steunt ziekenhuis

Restaurant 4850 (van die fantastische wijnen, kaneelbroodjes en gerechten) steunt de buren van ziekenhuis OLVG. Zij doen nu aan caffè sospeso: een traditie in koffiebars in Napels. Wanneer je een caffè sospeso bij ze bestelt, betaal je voor twee koffies: één voor jou en één voor een zorgmedewerker in het ziekenhuis.

19/03 om 08:44 – Free Beer Co. in Den Haag bedenkt afhaalloket

Bestellen via de babyfoon = bier scoren bij bierwinkel Free Beer Co. in Den Haag. Oproep: eigenaar Fred van Little Beershop in Utrecht zoekt nog z’n babyfoon. Wie biedt?

18/03 om 21:16 – restaurant Basiliek kookt voor medewerkers ziekenhuis

Sterrenrestaurant Basiliek* in Harderwijk zet zich in voor het personeel van het ziekenhuis in de stad. Dagelijks maken ze tussen de 250 en 500 opkikkertjes voor de medewerkers van het ziekenhuis. ⁣Ook doet het personeel van het restaurant boodschappen voor diegenen die het zelf niet meer kunnen of mogen.⁣ Super! Meer info op Instagram.

18/03 om 19:45 – pizzeria L’osteria doneert pizza’s aan ziekenhus

Pizzeria L’Osteria is 100 pizza’s gaan bezorgen aan het personeel van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam, als blijk van steun.

18/03 om 18:00 – gratis risotto bij Huis de Wiers

Op vrijdag 20 maart kun je tussen 16:00 en 18:00 uur de beroemde risotto van Huis de Wiers in Nieuwegein gratis komen afhalen. Als tegenprestatie vraagt het restaurant of je een foto deelt op Facebook en een cadeaubon naar keuze aanschaft in de webshop. Kijk voor meer info en de voorwaarden op hun blog.

18/03 om 16:21 – Nespresso levert koffie aan ziekenhuis in Delft

Nespresso brengt koffiecups én koffiemachines langs bij het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, speciaal voor het hardwerkende personeel.

18/03 om 16:07 – Noodles van Pig & Rye in Tilburg

Donderdag = noodle day bij Pig & Rye in Tilburg. Luc Martin, de bakker met een passie voor zuurdesem en goed vlees serveert al een tijdje elke donderdag fantastische ramen bij Pig & Rye. Vanaf nu kun je ook bij ze afhalen. Meer info op hun Insta.

18/03 om 15:34 – Sjefietshe in Amsterdam lanceert Sjefietshe Al Paso

Sjefietshe in de Pijp (die leuke cevicheria waar we onlangs nog van onze sokken werden geblazen) is ook in survival modus gegaan en lanceert Sjefietshe Al Paso, oftewel: ceviche to go. In Zuid-Amerika al heel lang onderdeel van de cultuur, nu ook in ons kikkerlandje. Van de goddelijke fish cakes tot aan de klassieke ceviche: vanaf donderdag 19 maart kun je het bij ze afhalen. Ze hopen spoedig ook te kunnen bezorgen via Thuisbezorgd.nl.

Sjefietshe to go
Bron: Sjefietshe

18/03 om 15:12 – bestellen bij De Bistronoom in Woerden

Restaurant De Bistronoom gaat vanaf vrijdag bestellingen opnemen. Ze bezorgen van woensdag t/m zondag in Woerden, Kamerik, Harmelen, Linschoten en Zegveld.  Meer info op Instagram.

18/03 om 14:00 – Jaimie van Heije maakt kookvideo’s op Insta Stories

Chefkok Jaimie van Heije (van Jaimie van Heije restaurant in Ouderkerk aan de Amstel) deelt op zijn Insta Stories recepten voor alle thuisblijvers. Hij neemt je zelfs mee terwijl hij boodschappen doet. Voor al uw culinaire inspiratie in barre tijden. Checken dus!

18/03 om 12:16 – Baut bezorgt in Amsterdam-Zuid.

Het nieuwe Bar Baut bezorgt nu in stadsdeel zuid de befaamde steak tartaar van chef Michiel van der Eerde, maar bijvoorbeeld ook de klassieke BAUT burger. Bestellen kan via barbaut.amsterdam.

18/03 om 11:04 – Wijnbar Most zet flessen wijn te koop

Bij Wijnbar Most in Vleuten (Utrecht) kun je normaliter zo veel wijn tappen als je wilt, nu willen ze voorkomen dat ze die wijnen over twee weken moeten weggooien. Want de kwaliteit is (door hun systeem dat werkt met Argon-gas) goed behouden gebleven. Kom binnen, kies een fles uit en betaal wat jij ‘m waard vindt. Of scoor een dichte fles. Check het op Instagram.

18/03 om 10:00 – steundekeukens.nl voor Utrechtse restaurants

Vinden we tof: op steundekeukens.nl verzamelen Elise en haar vrienden een overzicht van alle Utrechtse restaurants waar je nu terechtkunt voor afhalen of bezorgen. “Voor als je je favoriete restaurant een hart onder de riem wil steken, of gewoon, omdat je geen zin hebt om te koken”, aldus de initiatiefnemers. Je kunt ook een restaurant toevoegen.

18/03 om 09:30 – Homemade ramen in Delft

Ramen-restaurant RamenNIKKOU in Delft is een ramen afhaalservice begonnen. Voor € 9,- euro kun je vandaag ramen met chicken komen afhalen. Meer info op hun Instagram.

18/03 – restaurant Thuisbasis start met Thuisbasis Care

Circulair restaurant Thuisbasis in Amsterdam start met een bezorgservice van (deels) gered voedsel voor mensen die zorg behoeven of werkzaam zijn in de zorgsector. Denk aan hulpverleners die overuren maken en ouderen die zelf geen boodschappen kunnen doen. Op Instagram doen ze een oproep: “Weet je mensen die ECHT een pakket van ons nodig hebben of een zorgcentra die omhoog zit? Laat het ons asjeblieft weten.” Check het hier.

17/03 – Mr. Lyan geeft cocktail-les op Instagram

De Britse cocktailheld Ryan Chetiyawardana die je ook wel kent als Mr. Lyan (van cocktailbar Super Lyan in Amsterdam) biedt wat troost in barre tijden door je cocktail-les te geven op Instagram. Check het account van Lyanessbar op Instagram.

17/03 – De Loohoeve* heeft een sterrenmenu voor thuis

Restaurant De Loohoeve* in Schoonloo heeft een menu voor thuis bedacht dat je bij het sterrenrestaurant kunt afhalen of thuis laten bezorgen. Meer info op Instagram.

17/03 – Bistro Belén bezorgt in Rotterdam-West

Even bellen met Bistro Belén en ze bezorgen bij je thuis, in heel Rotterdam-West. Of kom hun delivery-menu afhalen. Het menu wordt dagelijks op Instagram gezet.

17/03 – Poké Perfect deelt poké bowls uit aan personeel OLVG

Kleurrijke Hawaïaanse poké bowls voor alle werknemers van OLVG Oost en West! Het Amsterdamse ziekenhuis werd door Poké Perfect getrakteerd op bowls, als blijk van waardering voor hun inzet.

17/03 – De Klub in Utrecht gaat bezorgen

Het leuke, eigenzinnige restaurant De Klub in Utrecht start ook met bezorgen. Vanaf woensdag 18 maart bezorgen zij in diverse wijken in Utrecht soep, huisgemaakt brood van chef Jasper, pastel de nata, hun eigen gin en nog veel meer. Kijk op www.deklub.nl.

17/03 – De Pomp in Utrecht doneert pakketten aan de zorg

Hotspot De Pomp in Utrecht roept op Instagram op om adressen van Utrechtse helden die in de zorgsector werken aan ze door te geven. Die pakketten met “alle producten dat elk huishouden door deze dagen heen zal slepen” bezorgen ze vervolgens gratis op locatie.

17/03 – Samuel Levie lanceert supportlocals.nl

Samuel Levie heeft een boodschap: “stop met hamsteren bij de supermarkt en bestel bij jouw lokale producenten”. Die hebben de financiële steun namelijk het hardste nodig: in heel Nederland worden lokale voedselproducenten zwaar geraakt door de corona-crisis.

Via supportlocals.nl kun je een boodschappenbox bestellen vol met producten van producenten die normaal aan de horeca leveren. Ze starten met bezorging in Amsterdam, de hoop is natuurlijk dat ze verder kunnen uitbreiden. Kijk onder de hashtag #supportyourlocals welke initiatieven er al zijn of meld je eigen initiatief kenbaar.

17/03 – Branie in Amsterdam bezorgt zelf Aziatische gerechten

De branieschoppers van restaurant Branie in Amsterdam zijn druk in de weer om bezorgdiensten te regelen. Tot die tijd klimmen Branie’s Remco & Nick zelf op de scooter om te bezorgen in Amsterdam Oud-West en alles daarbuiten in overleg. Van Japanse curry tot aan zeebaars in teriyaki. Check hun Insta.

17/03101 Gowrie in Amsterdam verkoopt brood & boter

Wij noemden het brood van 101 Gowrie in ons artikel “Met stip het beste brood dat wij ooit hebben gegeten in een Nederlands restaurant“. Dat goddelijke ‘101 brood’ en de gerijpte boter van het restaurant kun je via Instagram Stories bij ze bestellen. Op = op.

17/03Gault & Millau verzamelt toprestaurants die nu aan take-away en delivery doen

Handig: Gault&Millau heeft online alle toprestaurants in Nederland in kaart gebracht die nu ook een take away-service of bezorgservice aanbieden.

17/03 Daghappen bij restaurant De Zeeuw in Haarlem

Vanaf morgen bezorgt Restaurant De Zeeuw in Haarlem goddelijke ‘daghappen’ in Haarlem, Bloemendaal, Aerdenhout, Overveen, Heemstede, Spaarndam, Santpoort-Noord en Santpoort-Zuid. Een compleet 5-gangenmenu kunnen ze ook voor je regelen.

17/03Dunkin’ lanceert eigen bezorgservice Dunkin’ Delivery

Alle vestigingen van Dunkin’ Donuts in Nederland zijn gesloten, maar niet getreurd. Vanaf vandaag is er namelijk Dunkin’ Delivery, verkrijgbaar via dunkindonuts.nl en de Dunkin’ app. Hiermee worden de donuts gewoon bij je thuisbezorgd.

Dunkin' Donuts bezorgservice
Bron: Dunkin' Donuts

17/03Antoni Porowski serveert ‘cooking lessons in quarantaine’

De chefkok uit de Netflix-hit ‘Queer Eye’ ontdekte dat al zijn favoriete ingrediënten in de supermarkt waren uitverkocht en geeft daarom kooktips via Instagram.

16/03 – Fermin in Rotterdam bezorgt pizza’s

Vanaf a.s. woensdag gaat de houtoven aan en worden er heerlijke pizza’s gebakken bij restaurant Fermin in Rotterdam. De bodems worden gemaakt door Das Brot, en ze worden belegd met “producten die we op dit moment in huis hebben”, aldus Fermin. Binnen een straal van 2 kilometer regelen ze zelfs gratis bezorging. Check hun Instagram.

16/03 – 4850 in Amsterdam biedt zijn befaamde kaneelbroodjes aan voor take-away

De goddelijke kaneelbroodjes en koffie van 4850 in Amsterdam zijn nu beschikbaar voor take-out. Binnenkort hopen ze te starten met bezorging van hun gerechten, die worden gekookt door hun nieuwe (fantastische) chef: Tubó Logier. Houd hun Instagram in de gaten.

15/03 – Klassiekers afhalen bij Rijsel en Scheepskameel

De klassiekers van Café Rijsel in Amsterdam zijn vanaf vandaag te bestellen via Deliveroo. En je kunt ze ook komen afhalen. Voor broertje Scheepskameel geldt vanaf a.s. woensdag hetzelfde.

15/03- Massimo Bottura geeft kooklessen op Instagram:

De beroemde chef van restaurant Osteria Francescana*** in Modena geeft niet alleen kooklessen op Instagram, hij maakt daarnaast video’s de hij KitchenQuarantaine Q&A heeft genoemd, waarin hij prangende kookvragen van Instagrammers beantwoordt. Learn from the master en check zijn Instagram.

14/03 – Restaurant De Rozario* in Helmond biedt take-away aan

Haal de lekkerste gerechten af bij De Rozario*, zoals bao’s met miso mayonaise en sambal badjak, rundercarpaccio Asian style en nog veel meer. Check het op de Instagram van Jermain Rozario.

14/03 – RIJKS* levert een driegangenmenu voor thuis

Een sterrenmaaltijd bij je thuis, bezorgd door Deliveroo, Uber Eats of zelf afgehaald in het restaurant.

> Lees meer: Vanaf vandaag kun je eten van RIJKS restaurant thuis laten bezorgen!

rijks bestelservice
Bron: RIJKS

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.