Redactie
Redactie Diner 3 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Saltimbocca: kalfsoester met salie en parmaham

Dit heerlijke Italiaanse recept voor saltimbocca (kalfsoester met salie en parmaham) komt uit het prachtige boek Pure Italiaanse keuken.

In dit kookboek vind je alle recepten uit Roberto’s, het beroemde Italiaanse restaurant in het Hilton Hotel in Amsterdam. Eigenaar Roberto Payer schreef samen met zijn chefkok Franz Conde de klassieke recepten op, vergezeld van wijntips.

Het boek bevat behalve soepen (zuppe), voorgerechten (antipasti), pasta’s en risotto’s (primi), hoofdgerechten met vis en vlees (secondi) en desserts (dolci) ook bijgerechten (contorni) en informatie over kazen, ijs en granita.

Saltimbocca: kalfsoester met salie en parmaham

Saltimbocca maken

Bestrooi de kalfsoesters met zout en peper. Leg boven op elk ervan een salieblaadje en dan een plak parmaham. Zet deze vast met een cocktailprikker. Bestuif de kalfsoesters met wat bloem.

Verwarm de geklaarde boter in een bakpan en bak daarin de kalfsoesters goudbruin en krokant, waarbij je eerst de kant met de ham bakt.

Neem de kalfsoesters uit de pan en houd ze warm in de oven. Giet de boter die je hebt gebruikt om te bakken uit de pan en blus af met de witte wijn. Laat deze tot de hel inkoken.

Doe het vlees terug in de pan en laat 1 minuut in de ingekookte witte wijn sudderen. Serveer meteen en geef er bijvoorbeeld aardappelpuree bij.

Wijntip: vanwege de zoute en uitgesproken smaak van de ham vraagt dit gerecht om een lichte, uitige witte wijn, bij voorbeeld trebbiano uit Lazio.

Pure Italiaanse keuken is nu te koop voor € 39,99 in de (digitale) boekhandel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.