Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 26 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Amarone in Rotterdam: Franse haute cuisine met Japanse invloeden

Restaurant Amarone is een heerlijke plek gelegen aan de Meent in Rotterdam. Hier geniet je van gerechten uit de keuken van Jan van Dobben, die de Franse keuken combineert met subtiele Japanse invloeden. De voorkeur gaat naar eerlijke, biologische producten.

Jan van Dobben is sinds 2018 eigenaar van restaurant Amarone, dat voordien gerund werd door Gert Blom. Dit doet hij samen met gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama, die recent door Gault&Millau werd uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2020.

Eten bij Amarone

Van Dobben maakt jaarlijks inspiratiereizen naar Japan om de Japanse keuken beter te leren kennen. Die opgedane kennis verweeft hij met zijn in de basis Franse gerechten.

Wees dus niet verbaasd van combinaties als ganzenlever met matcha of zeetong met kombu. Qua hoofdgerechten heb je keuze uit vis of vlees (zoals Wagyu met rettich en koningsboleet) en om af te sluiten staan er een aantal spannende nagerechten op de kaart. Zo is er een gerecht met bloedsinaasappel, geitenyoghurt, zwarte olijf en chocolade of wat dacht je van mandarijn met miso en hibiscus?

Heropening na brand

Amarone werd in augustus 2019 getroffen door een heftige brand. Na verbouwingen van een halfjaar is het restaurant inmiddels weer geopend.

De eigenaren zagen de verbouwingen als kans om het interieur op te frissen. De nieuwe look van het restaurant is modern met Japanse invloeden, net als de menukaart.

Het adres van Amarone:

Meent 72a, 3011 JN Rotterdam

Openingstijden: maandag t/m vrijdag voor lunch en diner, op zaterdag enkel voor diner. Reserveren kan online

Meer hotspots in Rotterdam?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.