Amarone in Rotterdam: Franse haute cuisine met Japanse invloeden

Restaurant Amarone is een heerlijke plek gelegen aan de Meent in Rotterdam. Hier geniet je van gerechten uit de keuken van Jan van Dobben, die de Franse keuken combineert met subtiele Japanse invloeden. De voorkeur gaat naar eerlijke, biologische producten.

Jan van Dobben is sinds 2018 eigenaar van restaurant Amarone, dat voordien gerund werd door Gert Blom. Dit doet hij samen met gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama, die recent door Gault&Millau werd uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar 2020.

View this post on Instagram

Souffle | Shii-takes | Bonito Flaks | Tomasu soya . . #boerbakkerbert #michelinstar #cheflife #instafood #gastronomy #finedining #rotterdam #thefoodobsessions #dutchcuisine #restaurantamarone

A post shared by Yuri Wattimena (@yuri_wattimena) on

Eten bij Amarone

Van Dobben maakt jaarlijks inspiratiereizen naar Japan om de Japanse keuken beter te leren kennen. Die opgedane kennis verweeft hij met zijn in de basis Franse gerechten.

Wees dus niet verbaasd van combinaties als ganzenlever met matcha of zeetong met kombu. Qua hoofdgerechten heb je keuze uit vis of vlees (zoals Wagyu met rettich en koningsboleet) en om af te sluiten staan er een aantal spannende nagerechten op de kaart. Zo is er een gerecht met bloedsinaasappel, geitenyoghurt, zwarte olijf en chocolade of wat dacht je van mandarijn met miso en hibiscus?

View this post on Instagram

Starter for the new menu: Hamachi Kingfish – Cauliflower – home Made Crème Fraiche – Dill – Cockles

A post shared by Koen (@koen125) on

Heropening na brand

Amarone werd in augustus 2019 getroffen door een heftige brand. Na verbouwingen van een halfjaar is het restaurant inmiddels weer geopend.

De eigenaren zagen de verbouwingen als kans om het interieur op te frissen. De nieuwe look van het restaurant is modern met Japanse invloeden, net als de menukaart.

View this post on Instagram

Persbericht Rotterdam, 17 februari 2020 Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan in interieur Het aan de Rotterdamse Meent gelegen restaurant Amarone opent op 21 februari 2020 weer de deuren, nadat het in augustus 2019 getroffen werd door een brand in de kelder. De gevolgen van de rookschade waren zodanig dat een groot deel van het interieur vernieuwd moest worden, evenals de wijnvoorraad. Jan van Dobben: ”We zijn blij dat we na een half jaar weer open kunnen gaan en mijn handen jeuken om weer te koken voor onze gasten. Het nieuwe interieur dat we grotendeels zelf ontworpen hebben, is modern klassiek en laat Japanse invloeden zien. Eyecatchers zijn de witte driedimensionale muur rond de open keuken, het op Japan geïnspireerde fotokunstwerk van fotograaf Casper Faassen en de lampen boven de bar in de vorm van als origami gevouwen vogels. Om de gast comfortabel te laten genieten hebben we gekozen voor met linnen beklede ronde tafels en met grijze stof beklede ‘kimonochairs’. De banken langs de lange muur zijn verdwenen.” Kookstijl onveranderd Wat niet veranderd is, is de kookstijl. Jan van Dobben: “De gast kan nog steeds gerechten met subtiele Japanse technieken verwachten. Producten als vlees, vis en groenten komen zoveel mogelijk van dichtbij, waarbij ik ze combineer met technieken die ik opdoe tijdens onze jaarlijkse reizen naar Japan. Ik ben blij dat mijn rechterhand Yuri Wattimena nog steeds aan mijn zijde staat en samen met mijn andere sous-chef Koen van Kempen gaan we onze gasten weer als vanouds culinair verrassen.” 📸 @adindadeboer 👌🏻

A post shared by ⠀⠀ ⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀Restaurant Amarone (@restaurant_amarone) on

Het adres van Amarone:

Meent 72a, 3011 JN Rotterdam

Openingstijden: maandag t/m vrijdag voor lunch en diner, op zaterdag enkel voor diner. Reserveren kan online

Meer hotspots in Rotterdam?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Amarone in Rotterdam: Franse haute cuisine met Japanse invloeden
Sluiten