Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 21 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Lowlander recyclet kerstbomen en maakt er een Winter IPA van

Op dit moment staat je boom vast en zeker nog te schitteren in de kamer, maar volgend jaar kun je een slok bier nemen van diezelfde kerstboom. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar niets is minder waar. De mensen achter het biermerk Lowlander Beer gaan vanaf 2 januari het land in om kerstbomen te recyclen en om er een Winter IPA van te brouwen.

Per jaar sieren zo’n 2,5 miljoen kerstbomen onze huizen tijdens de feestdagen. Sfeervol, maar na de jaarwisseling belanden de meeste gewoon in de versnipperaar of in een vreugdevuur. Zonde, vond het biermerk, en ze gingen op zoek naar een alternatief: bier.

Recycle je kerstboom tot bier

Wil jij ook jouw kerstboom in een lekker IPA zien veranderen? Dat kan door jouw boom aan te melden via de website van Lowlander Beer. Dit kan tot 6 januari, Drie Koningen. Je boom wordt vervolgens opgehaald (het maakt niet uit waar je woont, dit gebeurt in het hele land) en voor elke boom die je inlevert, ontvang je een flesje Winter IPA. Cheers!

Ik hoor je denken: maar hoeveel bomen zijn er nodig om zo’n biertje te brouwen? Er is zo’n 600 kilo naalden nodig voor de volledige productie van het winterbier. Vorig jaar kocht de brouwerij deze sparrennaalden voor hun IPA nog in, maar dit jaar willen ze gebruikte kerstbomen gebruiken om het bier de subtiele kerstbomensmaak te geven.  En voor de echte smaakmakers: een Blauwspar of Douglas smaakt het beste in bier.

Winter bier

Maar er is meer dan bier

Voor het IPA worden alleen de naalden van de boom gebruikt, maar Lowlander zal de rest van de boom ook gebruiken om kaas en rookmot te maken voor hun Botanical Brewkitchen pop-up diners. Spannend!

Kerstmis vibes

Heb je je Kerstboom aangemeld en ben je nu druk bezig met het kerstdiner? Wij hebben de lekkerste voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten verzameld om een heerlijk kerstmenu samen te stellen. Of ga je liever brunchen met Kerst? Ennuh, vergeet geen lekker wijntje uit te zoeken voor bij het eten!

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.