Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 18 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Trend: afhalen in een drive through (drive through take-away!)

De tijd dat drive through gelijkstond aan snelle fastfoodketens ligt inmiddels achter ons. Door de crisis nemen namelijk heel wat andere restaurants en organisaties het idee over om boodschappen of afhaalmenu’s te bezorgen via je autoraam.

Dat levert toffe initiatieven op, die de moeite waard zijn om een eens te checken.

Eten afhalen vanuit je auto: de leukste initiatieven

1. Drive-through rondje met maaltijden op sterrenniveau

Wat krijg je als Aan de Poel** , De Nederlanden*, Ron Gastrobar*, Lucas Rive*, Meijer’s en Merlet* de krachten bundelen voor een uniek take-away concept?

Juist ja: een bijzondere drive-through op sterrenniveau waarbij een rondje over de 126 kilometer lange West-Friese Omringdijk je langs de 6 toprestaurants loodst. Om de 20 kilometer krijg je een gerecht bediend dat je vanuit je auto kan opeten: uiteraard met bijpassende (non-alcoholische) dranken die geserveerd worden door de sommelier ter plaatse.

Als er iets positief is aan deze crisis, dan is het toch wel het ontstaan van deze unieke concepten die anders nooit zouden hebben plaatsgevonden.

De culinaire route vindt plaats op 23 mei. Meer info via de website

> Lees ook: Boodschappendiensten vol? Bestel online bij deze locals

2. Drive through beer take-away van Kompaan

Bij Kompaan (die toffe craft beer brouwerij uit Den Haag), kan je nu met de auto je bestellingen gaan ophalen. Of met de fiets, of met de boot, zo zeggen ze. Zolang je maar aanmeert aan de grote hangaardeur van de brouwerij, zorgen de mannen van Kompaan ervoor dat je op veilige afstand je biertjes kan ontvangen en betalen.

De drive through beer take-away van Kompaan is dagelijks geopend van 14u tot en met 19u. Meer info op de website

3. Impact Driven Drive in Market in Amsterdam

De Impact Driven Drive in Market werkt zo: je blijft in je auto zitten, kiest uit het menu welke boodschappen je wilt hebben en betaalt met je pinpas. Het team van Moyee laadt je boodschappen in de kofferbak. Daarna rijd je weer retour naar je quarantaineplek.

Op de Impact Driven Drive in Market doe je boodschappen bij duurzame en locale merken die onder andere koffie, natuurwijn en bier verkopen. Maar ook chocolade, koekjes, kombucha, ambachtelijke frisdranken en zelfs tulpen.

Ook van de partij zijn de krekelburger (als je durft) en het Rotterzwam kweekpakket, waarmee je je eigen paddenstoelen kweekt op koffiedik. Misschien een leuke hobby in quarantaine?

Kijk voor meer informatie en het complete menu op de Instagram van Moyee.

4. Dokter Drive Through van de Pomp in Utrecht

De Pomp in Utrecht (dat eigenwijze restaurant in een oude, vervallen pompstation) heeft een heuse Dokter Drive Through bedacht, om dagelijkse brandstof te voorzien aan iedereen die wat extra vitamines kan gebruiken. Die brandstof heeft de vorm van super lekkere, afhaalmaaltijden (vlees of vega) die om de zoveel tijd wisselen.

Met namen op het menu als Laat dat geen plasma zijn (fles witte wijn) of een Full body check (chef’s menu) weet je gewoon: wat een tof concept.

Kijk voor meer informatie over afhalen bij De Pomp op de website

Meer nieuwe initiatieven?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.