Claire de Court
Claire de Court Inspiratie 21 dec 2019
Leestijd: 1 minuut

3x heerlijke visrecepten voor kerst van Bart van Olphen

Viskenner Bart van Olphen heeft al eerder een aantal heerlijke recepten met ons gedeeld. Wij zetten speciaal voor tijdens de feestdagen de visrecepten voor kerst even op een rijtje. Want kerst is natuurlijk dé gelegenheid om een mooi visgerecht op tafel te zetten.

Bart van Olphen vertelde op Culy al eerder alles over vis. Daarnaast verrijkte hij ons ook nog met deze feestelijke visrecepten voor kerst. Ga maar vast naar de visboer, want deze gerechten zijn écht om van te watertanden.

Ook leuk: Bart van Olphen over zijn favoriete visrestaurant ter wereld: Rafa’s

Gemarineerde gerookte zalm

Hoe leuk is dit voor een voorgerechtje bij het kerstdiner (of gewoon buiten de kerst om)? Gerookte zalm marineren is binnen een paar minuten gepiept en lékker dat het is… Zeker waard om eens te proberen, bovendien ziet het er prachtig uit.

Naar recept: Feestdagenvis: gemarineerde gerookte zalm van Bart van Olphen

Gerookte zalm voor kerst
Bron: © David Loftus

Vis in zoutkorst

Een echte showtopper is deze vis in zoutkorst. De zoutkorst zorgt ervoor dat de vis niet droog wordt en lekker zacht blijft. Bovendien blijven alle smaken perfect behouden. Én het ziet er natuurlijk ontzettend feestelijk uit. Eén van de lekkerste visrecepten voor kerst.

Naar recept: Vis in zoutkorst van Bart van Olphen

Kerstrecept: vis in zoutkorst
Bron: © David Loftus

Gravad Lax met mosterd-dillesaus

Hoe kan Gravad Lax ontbreken aan visrecepten voor kerst? Dit prachtige gerechtje is perfect als voorgerecht of amuse. Je kunt zowel gekweekte als wilde zalm gebruiken. Je zult hiermee echt een plaatje op tafel zetten.

Naar recept: Gravad Lax met mosterd-dillesaus van Bart van Olphen

Bron: © David Loftus

Meer visrecepten voor kerst:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.