Punk Pizza: voor de ruigste (en misschien wel de lekkerste) pizza’s van Utrecht

De Utrechtse wijk Lombok is weer een eigenwijze hotspot rijker. Bij Punk Pizza toverden ze de ruïnes van een tot puin geslagen snackbar om tot een pizzatent met een ruig randje. Cause a riot, eat a punk pizza.

Punk Pizza’s

Van de namen van de pizza’s word je meteen vrolijk. Sid & Nancy. Sodom en Scamorza. Blondie. Ronnie Biggs (één van de daders van de grote treinroof die plaatsvond in 1963. Deze beruchte crimineel ontsnapte uit de gevangenis, onderging plastische chirurgie om onherkenbaar te worden en moest later alsnog de cel in. Maar, we dwalen af…).

The Ramones is een pizza quattro formaggi, met Mozzarella, Pecorino, Gorgonzola en Scamorza Affumicata. The Slits is een tonijnpizza, met lijn-en-paalgevangen tonijn, kappertjes, rode ui, Jalapeno, Mozzarella en San Marzano tomaten.

And what about die bodem? Eigenaar Miel Hollander toog zelf naar Napels om het vak te leren van een echte chef.

Punk Pizza Utrecht
Bron: Punk Pizza

Utreg Chainsaw Massacre

Naast pizza’s zijn er salades (zoals de Veganarchy) en fijne planken met kaas of charcuterie. Daarbij moet je de Utreg Chainsaw Massacre natuurlijk bestellen: met o.a. Coppa, Lomo, cornichons en zilveruitjes.

En over vlees gesproken: al het vlees dat ze hier gebruiken, komt van Brandt & Levie. Daarnaast zijn bijna alle ingrediënten biologisch en ecologisch verantwoord. Dat vinden ze belangrijk, deze punkers.

Zin in iets zoets na al dat stevige werk? Zoals het een echte pizzeria betaamt, is er Trashmisu (oftewel: tiramisu) op z’n Punk Pizza’s en Limoshpit: limoenmousse.

View this post on Instagram

Punk Pizza (@pizzapunker) is mijn nieuwe favoriete pizzatent in Utrecht en omstreken. Waar het e-mailadres f🍕ckyou[at]punkpizza.nl is en de pizza’s zijn vernoemd naar rocksterren en onruststokers als Sid & Nancy en Ronnie Biggs. En waar je een pizza met zowel roodgroengeeloranje Spaanse pepers als Jalapeño, als Trinidad Scorpion én de California Reaper eet, waarna je huilend kannen water naar binnen giet en paniekerig door de ruimte danst in een poging de brand te blussen. En het is het waard. Ook top: hun Sodom & Scamorza pizza met een ontzettend lekkere rooksmaak en venkelworst van @brandtenlevie. Ik zeg: 🤟#punkpizza

A post shared by Nancy van Batenburg (@nenznenz) on

No reservations

Wat de drankjes betreft: er staan drie rode en drie witte wijnen op de kaart, bier is er in de vorm van een fles Angelo Poretti (Italiaans bier). En er zijn ook fijne fris(se)dranken als ginger beer van Fever Tree, rose bubbly van Luscombe en ThijsTea.

Let u trouwens ook vooral even op de T-shirtjes van de pizzabakkers: die zijn speciaal voor Punk Pizza ontworpen door Nederlandse modeheld Bas Kosters.

Het adres van Punk Pizza

Laan van Nieuw Guinea 141, Utrecht

Punk Pizza is van dinsdag t/m zaterdag open tussen 17:30 en 22:00. Ze doen niet aan reserveringen. Als het druk is, kun je aan de bar wachten en een drankje doen. Je pizza afhalen kan ook én sinds kort bezorgen ze hun pizza’s met Thuisbezorgd.nl. Het volledige menu staat online

View this post on Instagram

TADAA! DE PINO D’ANGIO! 🌲 TIJD VOOR EEN HAARFLIP EN VEGETARISCHE PUNK PIZZA 🥗🍅🧀 PIJNBOOMPITTEN, COURGETTES, RODE UI, GEITENKAAS, RUCOLA, BLADGROENTEN, PECORINO, TOMATEN (POMODORO SAN MARZANO DOP) & OLIJFOLIE (DOP PENISOLA SORRENTINA) 🌱🍕🍃. . TADAA! THE PINO D’ANGIO! 🌲 TIME FOR A HAIR FLIP AND VEGETARIAN PUNK PIZZA 🥗🧀🍅 PINE NUTS, COURGETTE, RED ONION, GOAT CHEESE, RUCOLA, LETTUCE, PECORINO, TOMATOES (POMODORO SAN MARZANO DOP) & OLIVE OIL (DOP PENISOLA SORRENTINA) 🌱🍕🍃. . #pizzavegetariana #pinodangio #vegetarischepizza #vegetarianpizza #vegetarisch #vegetarian #lekkerding

A post shared by PUNK PIZZA (@pizzapunker) on

View this post on Instagram

Gotta ♥️ Pizza night! Maar oh, oh, we waren nog nooit bij @pizzapunker geweest (shame on us). Op de kaart staan leuke verrassende smaakcombi's en een mega goede kaas en charcuterie plank (TIP)! Wij zijn deze keer voor "the Slits" en "Sodom en Scamorza" gegaan. In deze zaak waan je je even in Berlijn door het rauwe interieur (loved it) en goede muziek die de zaak vult. Ook een perfecte spot als je voor een vega/vegan optie wilt gaan. X @mrslisakoop • • • #pizza #punk #waarnederlandeet #waarutrechteet #utrechthotspot #pizzatime #lombok #foodie #food #pizzaperfect

A post shared by Waar Utrecht Eet (@waarutrechteet) on

View this post on Instagram

MENU ☑️ . #menu #menukaart #staple #nietje #menucard #punkpizza #pizzapunk #pizza #pizzeria #pizzanapoletana #pizzatopping #foodpunks #foodporn #utrechtfood #utrechtpizza #utrechtrestaurant #utrecht #nomnomnom

A post shared by PUNK PIZZA (@pizzapunker) on

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Punk Pizza: voor de ruigste (en misschien wel de lekkerste) pizza’s van Utrecht
Sluiten