Redactie
Redactie Drinks & Cocktails 17 apr 2012
Leestijd: 4 minuten

Pure C

Onlangs had Culy de eer om een bezoek te brengen aan de mooie provincie Zeeland, inmiddels expert op het gebied van goed en lekker eten. We brachten een bezoekje aan Zeeuws-Vlaanderen, om precies te zijn Cadzand-Bad, waar het tweede restaurant van topchef Sergio Herman zit: Pure C genaamd. Het was een aardig stukje rijden, maar al met al zeker de moeite waard.

Pure C, dat inmiddels ook al in het bezit is van een Michelin ster, is werkelijk een plaatje. De rustige en gemoedelijke sfeer die ze er proberen te creëren is zeker gelukt, het is dan ook geen Oud Sluis, maar een totaal ander concept. Met Pure C wilde Sergio Herman een combinatie van een loungeplek en restaurant combineren. Ergens waar je goed en lekker kan eten, maar ook rustig in de bar een cocktail kan drinken na een strandwandeling.

Onze 6-gangenlunch* was geïnspireerd op verschillende landen, een concept dat Sergio samen met de chef van Pure C, Syrco Bakker, bedacht had. Van Australie tot Spanje, in elke gang zat een ander element uit een bepaalde streek. Het menu bestond veelal uit vis, hoe kan het ook anders als je in de provincie Zeeland zit, met daarnaast veel gebruik van streekproducten.

*Dit menu werd speciaal voor deze dag geserveerd, en is normaliter niet te bestellen bij Pure C. Kijk voor het standaard menu hier.

En niet alleen van het eten viel onze mond open van verbazing, ook de cocktails bij Pure C zijn een aanrader. En dan hebben we het niet over simpele Mojito’s; in Cadzand krijg je mixjes met jalapeño pepers, verse kruiden en fruit, tot aan dennenappels, boomschors en gember. Op deze dag werden alle cocktails speciaal gemaakt met Johnnie Walker whisky.

Pure_C1_jpg_630x630_upscale_q85purec - lieven musschoot
TerrasTerras-2

We begonnen met een amuse, met bijpassende cocktail, in de bar. Een dim sum van gamba, koriander, ingelegde look met een bouillon van gamba met Aziatische aromaten. Pure C maakt vaker gebruik van invloeden uit de Aziatische keuken, en ingrediënten zoals pepertjes en koriander vind je zowel in de gerechten als de cocktails terug.

Hierna mochten we een kijkje nemen in de keuken, where the real magic happens. In deze redelijk kleine keuken staan ze met ruim 10 man. Wij hadden de eer om de eerste te zijn die een klein hapje te eten kregen ín de keuken, tussen de hardwerkende chefs.

voorgerechtVoorgerecht-2-inktvis

Na een kleine tour startten we met de eerste gang, geïnspireerd op de plek Ko Pi Pi Le in Thailand. Gemarineerde makreel met Tom ka kai en pijlstaartinkvis.

Syrco-BakkerSteak-tartar

De volgende gang werd speciaal door chef Syrco Bakker voor ons bereid. Steak tartare à la minute. De inspiratie van dit lekkere kleine hapje kwam vanuit Bistrot Le Muret in Frankrijk.

Hoofdgerecht

De derde gang was werkelijk een plaatje, dit mooie gekleurde bordje met masala, griet tandoori en biologische groentjes, afkomstig van het eiland Mauritius.

zeebaars-in-zoutkorst-4
Zeebaars-in-zoutkorst-3Zeebaars-uit-korstZeebaars-filerenZebaars-fileren-2ZeebaarsSaladesPatas-bravas

Na een kleine pauze (wat wel even nodig was na al dat lekkere eten) was het tijd voor het hoogtepunt van de lunch, een zeebaars in een zoutkorst. De zeebaars moest nog uit de zoutkorst worden gehaald en gefileerd worden, dit werd dan ook voor onze neus gedaan. De zeebaars werd geserveerd met gegrilde groenten en patatas bravas. Dit gerecht was geïnspireerd op de plek Tabernas in Spanje.

Dessert-2Dessert-1

Tot slot het dessert, wat iets lastiger voor Sergio Herman was om te verzinnen. Het dessert moest namelijk uit Canada komen. Uiteindelijk is het de maple syrup geworden wat het dessert het Canadese tintje gaf. Het resultaat: chocolade met vanille maple syrup ijs. Het enige wat hierna nog moest gebeuren was nog meer cocktails drinken en uitbuiken!

Conclusie

Pure C  heeft de kwaliteit van een top sterrenrestaurant, maar de ambiance van een fijne loungeclub. Wil je lekker op je gemak eten, zonder al te veel poespas, maar wel met een speciaal tintje en een zeer bijzondere kaart, dan moet je zeker bij Pure C langsgaan.

Ook de prijzen zijn goed te doen; je kunt ook makkelijk zonder te reserveren even een cocktail of een ander drankje in de bar nuttigen. Wij hebben geen enkel minpuntje weten te ontdekken aan dit mooie restaurant, op misschien de ligging na dan.

Maar nogmaals, dit is het stukje rijden zeker waard, en het fijne vakantiegevoel wat je bij Pure C krijgt is absoluut mooi meegenomen!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.