Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 12 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Bij Bistronoom in Woerden eet je tussen de peperplantjes en ander groen

Bij restaurant & bar Bistronoom in Woerden zit je relaxed in een kas, tussen de peperplantjes en ander groen, terwijl je geniet van verrassende gerechten. Ze koken hier met producten uit de regio én uit eigen moestuin.

Bistronoom: eten middenin een kas

Alles straalt hier creativiteit, nieuwsgierigheid en een liefde voor gastronomie uit. Van de jonge crew tot aan de menukaart en de inrichting. Heel tof is het gedeelte van het restaurant dat je het idee geeft dat je middenin een kas zit.

Bistronoom serveert alleen diner en heeft een kleine, doch indrukwekkende menukaart. Ga je voor à la carte, dan zijn er per gang ongeveer vier opties. Wij houden daarvan: liever maar een paar gerechten die met alle aandacht zijn bereid, dan een complete wegenkaart.

BIstronoom

Wat staat er dan op die menukaart?

Denk aan een voorgerecht van gerookt rundvlees met gevuld peterselie-ei, nacho panna cotta (!) en kalfsjus mayonaise. Of ga voor de tonijntartaar met citrusparels, kurkuma-mayonaise en gebrande cheddar.

De hoofdgerechten op de kaart zijn al net zo bijzonder: van de geschroeide roodbaars met kokkel-gnocchi en gerookte appel crème fraîche tot aan de lamsschouder met zwezerik, rozemarijn-hummus, bulgur, bloemkool en lamsjus.

BIstronoom

Compleet menu

Je kunt ook voor een compleet 3/4 of 7-gangenmenu gaan, waarop we fijne gerechtjes spotten als Korean fried kalkoen met gerookte boerenkool en pompoenchutney of gebakken Pieterman (vis uit de Noordzee) met rode linzen, uienrelish en zwarte labne.

Thuis gebrouwen

Naast lekker uitgebreid dineren in een relaxte sfeer (“hier geen jasje-dasje of linnen op tafel”, aldus Bistronoom) kun je hier ook borrelen. Er is een barkaart met frisdranken en botanisch gebrouwen drankjes van Fentimans.

Bijzonder: Bistronoom heeft ook thuis gebrouwen dranken als cola en gember & sinaasappellimonade. Drink ze bij een plankje worst van slagerij Zwetsloot uit Kamerik, krokante mosselen met chilidip of kleine pulled pork broodjes met bbq-saus.

Bistronoom is alle dagen behalve dinsdag geopend, van 15:00 tot 00:00 uur.

Uit eten in Utrecht

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.