Claire de Court
Claire de Court Restaurants 7 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Mooie Boules Delft: jeu de boules en een foodhal inéén

Jeu de boules is helemaal hip tegenwoordig. Maar dit concept vinden wij pas écht leuk: mooie Boules in Delft combineert dit spelletje met een van onze favoriete dingen. Het is een jeu de boules-baan en een foodhal inéén!

In Amsterdam en Rotterdam zitten ook al vestigingen van Mooie Boules, maar sinds eind november zitten ze ook in Delft. Leuk voor een uitstapje met vrienden, familie of met je date.

Het is weer eens wat anders dan bowlen. Jeu de boules, ook wel bekend als petanque, ken je misschien wel van vakantie. Bij dit spelletje draait het erom dat je jouw bal het dichtst bij het kleine balletje gooit. Simpel te begrijpen en o zo leuk. Mooie Boules beschrijft het als: ‘Een nostalgisch spel dat verbindt’. En daar sluiten wij ons helemaal bij aan.

Jeu de boules spelen en bikken

Naast dat je bij Mooie Boules een vriendschappelijk spel kunt spelen, worden er ook toernooien georganiseerd. Je kan het ook wat persoonlijker maken, door zelf een toernooi te organiseren met je vrienden.

De jeu de boules-banen zijn normaal gesproken van tevoren te reserveren. Maar ben je op donderdag, vrijdag of zaterdag in de buurt? Dan mag je gewoon binnenlopen. Voor € 12,50 euro heb je al een baan voor 45 minuten. Geen idee hoe je jeu de boules moet spelen? Geen zorgen, alle spelregels staan op de website.

Bron: Mooie Boules Rotterdam

Wat schaft de pot?

Entertainment? Check! Maar het wordt beter: want over een lege maag hoef je je bij Mooie Boules geen zorgen te maken. Het is namelijk, naast een Jeu de boules baan, ook een foodhal!

En het wordt nóg beter: je kunt er gerechten eten uit de keuken van topchef Ron Blaauw! Hij brengt zowel Indonesische gerechten -de rijsttafel is alvast razend populair- tot aan luxe snacks en Midden-Oosterse maaltijden naar Mooie Boules.

Barbecuehelden The SmokeMasters hebben zelfs drie concepten naast de jeu de boules-baan. Bij Tarte Flambé haal je een lekkere flammkuchen, of ga voor oudhollands genot bij De Bitterballentent (yay!). Bij The Barbecue Shack serveren ze hun befaamde spareribs.

Bron:

Franse gezelligheid

Bij Mooie Boules is de sfeer naar eigen zeggen zoals die op een Frans dorpsplein. Lampjes-slingers, kraampjes en terrasjes. De hele feel is aanwezig. Een echt vakantiegevoel krijg je erbij, wat ook natuurlijk de bedoeling is van dit concept!

Extra leuk: je kunt gebruikmaken van een zelftap bij de baan als je een wedstrijdje aan het doen bent. Zo maak je jouw spelletje extra gezellig.

Bron: Mooie Boules Delft

Adres en openingstijden Mooie Boules Delft

Ook tof: Mooie Boules heeft onlangs de ENTREE award gewonnen voor Beste Hospitality concept.

Mooie Boules Delft is elke dag geopend. Voor reserveringen en openingstijden kijk je even op de website.

Meer hotspots in Delft:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.