Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Dineren 11 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij L’Osteria in Amsterdam eet je pizza’s ter grootte van een ufo

Bij wijze van spreke dan hè, want een echte ufo is – voor zover we ons dat kunnen voorstellen – toch stiekem net iets groter dan deze pizza. Als ze überhaupt al bestaan natuurlijk, maar dat terzijde. Anyway, als jij niets liever wilt dan super grote pizza’s eten, is L’Osteria aan de Amstel in Amsterdam de plek waar je moet zijn. Wel snel happen hoor, want voordat je er erg in hebt is je pizza koud.

Kan het jou niet groot genoeg zijn wat pizza’s betreft? Dan moet je zeker ‘s een kijkje nemen bij L’Osteria in Amsterdam. Het Italiaanse pizza- en pastarestaurant heeft vestigingen door heel Europa en is nu ook neergestreken in Amsterdam.

L'Osteria Amsterdam
Bron: L'Osteria

Pizza eten bij L’Osteria

Als je aanschuift voor een bord pasta of pizza bij L’Osteria kun je maar beter honger hebben, want de porties zijn groot. De kaart staat vol met klassieke antipasti (denk aan tomaten-bruschetta, carpaccio of vitello tonnato), Italiaanse salades, pizza’s en pasta’s.

Laat je niet afschrikken door de enorme waslijst aan pizza’s. Je kunt hier twee verschillende smaken op een pizza bestellen. Perfect voor alle twijfelaars onder ons.

Krijg je je pizza of pasta niet op? No worries, ze pakken het zo voor je in om mee naar huis te nemen (wist je dat koude pizza als ontbijt echt goddelijk is?). Ook leuk: elke week is er een speciaal weekmenu met wat meer bijzondere gerechten.

Het is niet zo dat de tafels hier heel klein zijn, de pizza’s zijn gewoon gigantisch! Op een heerlijke plek in Amsterdam aan ‘t water kun je lekker op het terras van je pizza genieten. Prijzen rond de tien euro en je kunt twee smaken op 1 pizza kiezen. #pizza #pasta #osteria #Amstelkwartier #Cityguysnl #Amsterdam #food #restaurant #terras

877 Likes, 19 Comments – Cityguys – food & drink spots (@cityguysnl) on Instagram: “Het is niet zo dat de tafels hier heel klein zijn, de pizza’s zijn gewoon gigantisch! Op een…”

Eet pizza en ga plassen

Als je een hapje gaat eten bij L’Osteria vergeet dan zeker niet om even een bezoekje te brengen aan het toilet. Of je nu wel of niet moet plassen, just go. In het toilet staat een audio op die je tijdens je (grote) boodschap een lesje Italiaans leert. Buona fortuna!

Adres L’Osteria Amsterdam

Met de locatie van het pizzarestaurant is precies niks mis. L’Osteria ligt pal langs de Amstel (Korte Ouderkerkerdijk 16) en heeft een prachtig uitzicht op het water. Perfect als je in de zomer in het gras aan het chillen bent en trek hebt in een pizzaatje om te delen.

Kijk online voor meer info.

Pizza eten in Amsterdam

First time @losteria_nl the size of the pizza is gigantic me likey obv hihi

87 Likes, 2 Comments – The FoodSpot (@foodspotsamsterdam) on Instagram: “First time @losteria_nl the size of the pizza is gigantic me likey obv hihi”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.