Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Holy Chicken! De chefs van restaurant 212* openen een foodstand in de Foodhallen

Wat krijg je als twee sterrenchefs fried chicken en Koreaanse chicken wings voor je maken? Holy Chicken! Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot (die je kent van hun befaamde restaurant 212* in Amsterdam) openen nu een foodstand in de Foodhallen in Amsterdam. Ook sterrenchef Peter Gast opende er een nieuwe stand.

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot scoorden al hoge ogen met hun no-table restaurant 212* in Amsterdam. En dat smaakt naar meer: afgelopen juli openden ze een restaurant op Curaçao: 020 genaamd. Holy Chicken is hun nieuwste uitspanning.

Holy Chicken!

Met Holy Chicken willen de chefs “hun kookkunsten ook aan het grote publiek laten proeven”. Maak je borst maar nat voor comfort food met kip, geïnterpreteerd door deze fine dining chefs.

Op het menu vind je onder andere een gefrituurde kipsandwich met madame jeanette, Koreaanse wings en ‘Singapore saté’. Wij willen álles proeven! De stand is overigens ontworpen door Amsterdams architectenbureau Concrete.

Dutch Meatball Company

Gehaktballen van een sterrenchef

Overigens opent er nog zo’n leuke nieuwe foodstand van een topchef in de Foodhallen. Want bij Dutch Meatball Company schotelt chef Peter Gast je de lekkerste gehaktballen voor. Je kent de chef misschien van het inmiddels gesloten ’t Schulten Hues* in Zwolle en het onlangs geopende restaurant Graphite in Amsterdam.

In de foodstand werkt hij samen met Jeroen Elijzen. De twee openden eerder ook al de BallenBar in de Foodhallen, waar je Nederlandse bitterballen met een culinaire twist kunt eten.

Hun nieuwe gehaktballenbar serveert eersteklas gehaktballen met kip of juist vegetarisch, maar ook klassiek. Alle gehaktballen worden geserveerd met Amsterdams tafelzuur en mosterd. Maar je kunt je balletje gehakt ook laten aftoppen met tandoori met koriander en komkommer, tomatensaus met Parmezaanse kaas en basilicum of satésaus.

De nieuwe foodstands zijn vanaf nú te bezoeken in de Foodhallen Amsterdam. 

Meer foodhallen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.