Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 6 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Handig: rozenwater & dukkah (en nog veel meer Arabische ingrediënten) liggen nu ook in de supermarkt!

Dat de Arabisch-mediterrane keuken hip en trending is hoeven we je niet meer te vertellen. We maken Ottolenghi’s zoete aardappelfrietjes met sumak, gaan voor een taart met rozenwater en dippen maar wat graag Libanees flatbread in labneh met dukkah of za’atar. Toch zijn Arabische ingrediënten niet vaak verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt. Tot nu: de producten uit Nadia en Merijn‘s SOUQ-lijn liggen nú in de supermarkt bij jou in de buurt!

Onze liefde voor hummus, couscous, dukkah en labneh is inmiddels groot. Wie zou de Arabisch-mediterrane keuken nou niet in huis willen halen? Wie in grote steden woont, heeft makkelijk toegang tot Turkse en Marokkaanse winkels om enkele essentials in huis te halen. Maar wat als je nou net niet in de buurt van zo’n winkeltje woont?

Tot voor kort was het aanbod Arabische producten in de gewone supermarkt eerder beperkt. Daar is nu verandering in gekomen. Vanaf deze maand maken de Mediterrane ingrediënten van Nadia en Merijn’s SOUQ namelijk intrede tot de winkelrekken van de Albert Heijn. We like.

Man'Ouche: Libanees brood met za'atar

Leef je uit met Nadia & Merijns SOUQ-producten

De producten zijn van Nadia & Merijns SOUQ, die je misschien al eens eerder bij winkels als Marqt hebt zien liggen. De twee topdames reizen en koken al jaren doorheen de Arabisch-mediterrane keuken. Met hun kookboeken tonen ze aan dat de gerechten niet complex hoeven te zijn.

Uit frustratie dat het Nederlands aanbod aan kruiden en specerijen eerder beperkt is, besloten de dames om Arabische producten van topkwaliteit hierheen te halen. Het resultaat is een selectie van fantastische kruidenmixen en kwaliteitsvolle ingrediënten.

Welke producten zijn er?

Er is rozenwater, gerst volkoren couscous, Palestijnse tahina, dukkah, olijven, Libanees brood en nog veel meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van maar liefst drie soorten harissa: naturel, met gekonfijte citroen en met rozen? Wij zijn vooral fan van hun za’atar, maar ga vooral zelf ontdekken wat voor lekkers er nog meer ligt.

 

Lekkere Arabische recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.