Redactie
Redactie Restaurants 6 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Meneer Nieges in Amsterdam neemt plaats op de plek waar alles mislukt

In het pand waar voorheen achtereenvolgens Nevy en Nevel huisden in Amsterdam, zit nu Meneer Nieges. Die naam zit zo: een nieges-plek is een Amsterdams woord voor een locatie die ongeluk brengt. Na het falen van de vorige restaurants, maken de nieuwe eigenaren met Meneer Nieges gewoon een frisse start.

Meneer Nieges in Amsterdam

En die ambitieuze insteek en humor kunnen wij wel waarderen. Het strakke interieur vol marmer en staal is verdwenen, daar is een gezellige tent met veel hout, lichtjes en warmte voor in de plaats gekomen.

Het terras, waar voorheen af en toe een eenzaam clubje oesters zat te slurpen, heeft een totale make-over gekregen. Buiten is nu in plaats van een veredelde oprit een prominente plek geworden, vol gezellige lampjes, vlaggetjes en prieeltjes.

Binnen is het, ook al is de tent pas een paar weken open, al bommetje vol. De service is heel hartelijk, maar nog een tikje rommelig. De buiten-eters moeten bijvoorbeeld zelf binnen bestellen, en er loopt buiten geen personeel rond om aan te spreken. Dat is jammer, zeker omdat het terras juist zo fijn is.

Bron: Facebook

Lunchen en dineren bij Meneer Nieges

Er kan geluncht en gedineerd worden. Op het lunchmenu klassiekers met een twist, zoals toast met avocado en een gepocheerd ei, een broodje sparerib met kerriemayonaise, of een bagel met teriyaki zalm en zure room.

‘s Avonds is er weinig keus, maar wat er is, is bere-goed. Zacht gegaarde harder met witte asperges en gebarbecuede prei (een aanrader!), of een romige burrata met tomaten en limoenbladcrème op een crostini.

Zacht gegaarde harder met witte asperges, bbq prei en een dressing van dragon en sjalot

Naast een bavette (zó goed) en lamsnek voor vleesliefhebbers is er ook fijns voor vegetariërs, zoals geroosterde bloemkool met pangritata en groene asperges met knolselderijcrème, hazelnootjes en een gepocheerd ei. En er zijn frietjes, bijzonder goede frietjes.

Bavette met uiencrème, geroosterde ui, soja beurre noisette en gepofte granen

Heerlijk uit eten in de hoofdstad: Alle fijne restaurants in het centrum van Amsterdam

Ook de toetjes zijn onweerstaanbaar (en allesbehalve simpel): bananen in rum met gezouten karamel, chocoladecrumble en vanilleroom, bijvoorbeeld. Maar kaas van Kef is ook een optie.

En nog een laatste mooi detail: de meneren van Nieges serveren de hele dag door hun eigen gemaakte broodje shoarma. Of dat nu om 10.00 uur ‘s ochtends of 12.00 uur ‘s nachts is. Smakelijk!

Uit eten in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.