Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 16 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Vergeet die chocoladeletter: er is nu een ‘Letter van Croquet’

Het is algemeen bekend in de wereld van Sinterklaas: wie zoet is, krijgt lekkers! En nope, dat lekkers hoeft niet per se de vorm te hebben van een zak kruidnoten of een netje mandarijnen. De Croquetten Boutique komt namelijk met de ultieme Sint-snack op de proppen: een letter van Croquet! Yes: een kroketletter, speciaal voor Sinterklaas.

Hoezeer we ook van chocoladeletters houden (vorig jaar rond deze tijd leerden we ze zelfs zelf maken!), de letter ontworpen door de Croquetten Boutique is wel héél bijzonder.

De bedenkers: Croquetten Boutique

Ze hebben er een heel jaar naar toegeleefd, Désirée en Brian van Croquetten Boutique in Utrecht. Sinds 2017 rollen ze handgemaakte croquetten volgens eigen receptuur. De ingrediënten zoeken ze uit bij lokale ondernemers en producenten.

Dat mondt uit in acht verschillende croquetten met onder meer kalfsvlees, oude schapenkaas, knolselderij en truffel of feta en zongedroogde tomaat. Toch vonden ze ‘t tijd om hier nog een schepje bovenop te doen: een schepje in de vorm van de letter S.

De allerbeste wensen én een hoop lekkere croquetten voor 2018 ⭐️! Vandaag zijn we open tot 17.00 uur, nieuwjaarsdag zijn we gesloten en 2 januari ligt de nieuwe maandspecial klaar!

60 Likes, 2 Comments – Croquetten Boutique (@croquettenboutique) on Instagram: “De allerbeste wensen én een hoop lekkere croquetten voor 2018 ⭐️! Vandaag zijn we open tot 17.00…”

Letter van Croquet: ze bestaat écht

Want ja hoor: vanaf 1 november kun je hun letter van croquet proeven. Dat is dus als een chocoladeletter maar dan van kroket (ge-ni-us, vinden we zelf ook).

De croquet heeft de vorm van de letter S. “De S van Sint, de S van superlekker en de S van samen“, klinkt het. Dat laatste is een verwijzing naar de flinke portie van die croquet letter, want met 250 gram kun je die inderdaad maar beter samen oppeuzelen.

Letter van Croquet
Bron: Croquetten Boutique

Letter van Croquet in drie smaken

De croquet zal verkrijgbaar zijn in drie smaken: twee iets klassiekere varianten met draadjesvlees of oude kaas, en één experimentelere zoete variant met mokka en hazelnoot.

Je kan de croquet trouwens prima thuis in de airfryer of oven bereiden. Zo hopen Désirée en Brian stiekem om een nieuwe Sint-traditie in te huldigen: dat heel Nederland op 5 december een letter van croquet op tafel zet. Kunnen we ons in vinden!

Adres en openingstijden Croquetten Boutique

Je kan de croquet letter afhalen bij de Croquetten Boutique in centrum Utrecht:

Croquetten Boutique
Bakkerstraat 7
3511 JV Utrecht

De winkel is dagelijks geopend. Check de website voor exacte openingstijden.

Meer kroketten-nieuws:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.