Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 19 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

L’ami Jac in Utrecht: bistro robuste met ballen

Chef Jac Rijks kookt spannend, maar toch ook vertrouwd in zijn restaurant L’ami Jac in Utrecht. Het zijn gerechten uit Franse en Belgische bistro’s die hij op de kaart zet. Een bistro robuste noemen ze zichzelf.

Stoer, met weinig fratsen

L’ami Jac is de reïncarnatie van Restaurant Amberes: een veelgeprezen zaak die tien jaar lang bestond. Het werd tijd voor wat anders. Nu laat de chef zich meer dan ooit inspireren door het product. Die vormen dan ook de essentie van de gerechten. Zo kookt hij stoer, met weinig fratsen.

Het restaurant zit in de leuke Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. Da’s iets buiten het centrum, maar in een straat waar veel leuke winkels en restaurants zitten. Met de bus sta je binnen vijf minuten vanaf het station voor de deur.

L'ami Jac

Klassiek én avontuurlijk

Leuk is dat je hier zowel goede klassiekers eet als kreeft (met saffraan, zandwortel en dragon), tartaar van rund (met asperge, oestercrème en zeegroenten) en entrecôte met geroosterd merg, als avontuurlijke gerechten. Want Jac schuwt ook de andere delen van het dier niet en gaat van nose to tail.

Zo is zijn gerecht van gepocheerde kalfshersenen met tartaarsaus inmiddels beroemd, staat er kalfstong, -nier & -zwezerik op het menu en bijvoorbeeld ook konijnenlever & -rug (met venkel en citrus).

Mooi dat het niet alleen de ‘gewilde’ delen van het dier zijn die hier worden bereid. En als je ‘t érgens een keer wil proberen, doe dat dan vooral hier, bij een chef die weet hoe hij deze ingrediënten laat schitteren.

L'Ami Jac

De wijn is ook fijn

Overigens zijn de wijnen die de sommeliers hier uitzoeken, ook altijd fantastisch. Ga een keertje all out en laat je verrassen.

L’ami Jac is van dinsdag t/m zaterdag open voor diner en van dinsdag t/m vrijdag kun je hier ook lunchen. Reserveren kan online.

L'Ami Jac
L'ami Jac
L'ami Jac
Bron: L'ami Jac

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.