Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 24 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Bistro Belén Rotterdam: natuurwijnen, planten en wild van Nederlandse bodem

Alsof je op vakantie bent en een héél tof eettentje hebt ontdekt: zo voelt Bistro Belén in Rotterdam een beetje aan. Het zou zomaar zo’n intrigerend wijnbarretje kunnen zijn dat je ergens in Parijs ontdekt, in een charmant achterafstraatje. We hoeven je dan ook vast niet te vertellen dat je hier fantastisch eet en top (natuur)wijnen drinkt.

Plantaardig óf wild van Nederlandse bodem

Maar dat doen we tóch: bij Belén viert de moderne lokale keuken hoogtij, gestoeld op Franse basisprincipes. Er komt alleen op je bord wat in het seizoen is en ze letten ook strikt op eerlijke vangst-, productiemethodes en herkomst. Vooral plantaardig ook, maar “op dagen dat vlees of vis als uitzondering mag, moet dat het beste zijn wat er is”.

En dus serveren ze wild van Nederlandse bodem. Denk aan ganzen, eenden, damherten of wat op dat moment ook maar de meest duurzame keuze is.

Bistro Belén

De menukaart van Belén

Hoe ziet dat er dan uit op een menukaart? Nou, die wisselt om te beginnen dagelijks. Per dag heb je keuze uit een menu van 3, 4 of 5 gangen (op moment van schrijven € 38,-, € 43,- en € 48,- euro). Daarop staan dus wild vlees, vis en groenten. Gerechtjes als aardappel met asperge, bloemkool, rabarber, daslook en eidooier bijvoorbeeld. Of inktvis met tomaat en inkt. Bordjes zonder al teveel ingrediënten of gefrutsel.

Die moderne gerechten worden geflankeerd door een wijnkaart met uitsluitend natuurwijnen. Ook tof: de chef bedenkt zijn gerechten met een specifieke wijn-spijs combinatie als uitgangspunt.

Bistro Belén
Het menu van Bistro Belén

Het adres van Bistro Belén:

16A Middellandplein
Rotterdam

De openingstijden van Bistro Belén: woensdag t/m zaterdag van 16:00 tot 23:00 uur. 

Meer goede restaurants in Rotterdam:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.