Dit is de mooiste toast die we ooit hebben gezien

Van een razend druk leven als designer in Tokio naar een kluizenaarsbestaan in lockdown: hoe vul je al die vrije tijd in vredesnaam in? De Japanse Manami Sasaki besloot om niet bij de pakken te blijven zitten en zichzelf een nieuw hobby aan te meten: kunst maken met toast.

Sinds de lockdown maakt de ontwerpster dagelijks een eetbaar kunstwerkje op toast. Op haar Instagrampagina zien we exemplaren verschijnen met nagemaakte VOGUE-cover, met de Marimekko-bloemen en zelfs met het Nederlandse Nijntje.

Lees ook: Trend: focaccia kunst is misschien wel precies wat we nu nodig hebben

View this post on Instagram

STAYHOMEのあさごはん🍞 今日のテーマは歌川豊国(2代目/豊重)「扇谷内花扇(1834)」🇯🇵 和の食材をたくさん使いました👘 一種類の食材で味わうトーストも、食材盛りだくさんで一口ずつ楽しめるトーストも、どちらも良いなぁ。 最近は成長したのか、イカスミで文字を書くのが早くなりました😉 —— Today's theme is Utagawa Toyokuni 2 "Hanaoogi from the Oogiya (1834)".🇯🇵👘 The Ukiyoe artist, Toyokuni, was a successor, and remained until the seventh generation. The picture I chose for the toast motif was painted by a second generation of painter, his name is Toyoshige. I wonder if there's such a thing as a maiden name for a foreign painter?🤔 Today, I used a lot of Japanese ingredients!!🙌

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on

3 tot 4 uur bezig

De Japanse artieste was al langer aan het werk als ontwerpster, maar het is pas sinds de lockdown dat ze eten ging gebruiken als in haar creaties.

“Voor de lockdown sloeg ik af en toe maaltijden over. Ik had een druk leven en ik dacht dat maaltijden overslaan me productiever zou maken. Maar in deze situatie heb ik geleerd om het ritme van de dag te waarderen.”

En het ritme van de dag weten te waarderen (inclusief een stevige portie geduld!), dat is nodig om dit soort kunstwerken te maken, denken we. Het beleggen van een toast kan namelijk wel 3 tot 4 uur in beslag nemen. Ze gebruikt enkel een naald en een botermesje en ingrediënten die ze in de dichtstbijzijnde supermarkt vindt.

View this post on Instagram

STAYHOMEのあさごはん🍞 本日のテーマはVOGUE(1950)👑 1892年に週刊誌として創刊。1909年買収後にファッション誌に。 創刊当初〜1940年代の表紙はイラストで、この時代がまた、毎度傑作すぎて。😭💗 具材は、サワークリーム、イカスミ、ケチャップ、ディル。イカスミ最高🤝 —— Today's theme is VOGUE (1950)👑 It was first published as a weekly magazine in 1892 and became a fashion magazine after its acquisition in 1909. The covers of the illustrations from the first issue to the 1940s are great every time. I want to make that toast too.;) The ingredients are sour cream, squid ink, tomato ketchup, and dill.

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on

Zelf kunst met toast maken

Wil je zelf ook kunst met toast maken? Misschien kun je wat opsteken van de Sasaki’s advies:

  • Voeg niet té veel details toe. Te veel details zullen er onhygiënisch uitzien en de kleur en de textuur van het eten zullen vervagen.
  • Maak eerst een ongebakken versie en schuif de toast dan in de oven. De toast even bakken kan een mooi effect geven.
  • Zorg dat de toast er nog steeds uitziet als iets dat je zou willen opeten. Het is belangrijk dat het lekker is en dat mensen de indruk krijgen dat het heerlijk is wanneer ze ernaar kijken. Dit bereik je door zo weinig mogelijk kunstmatige kleurstoffen te gebruiken.
  • Voel je er niet slecht over om je kunstwerk op te eten: het blijft ten slotte eten.

Stiekem zouden wij het met dat laatste punt toch wel wat moeilijk hebben, na 4 uur ijverig beleggen.

Is toast art niet jouw ding? Dan kun je je nog altijd toeleggen op cereal pancakes. Zo komen we de quarantaine wel door.

View this post on Instagram

STAYHOMEのあさごはん🍞 本日は田中一光さんの「写楽二百年(1995年)」🇯🇵🏯 田中一光さん再び! 久しぶりにスイーツパンです。 具材は、シナモンマーガリン、サワークリーム、チョコレート、キウイ、チェリー、オリジナルブルーベリージャムです。🥝🍒🍫

A post shared by sasamana (@sasamana1204) on

Meer trends?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Dit is de mooiste toast die we ooit hebben gezien
Sluiten