Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Ken Sushi in Amsterdam: omakase sushi zoals bij een traditionele sushibar in Japan

In Amsterdam kun je op heel veel plekken sushi eten. Maar omakase sushi eten zoals bij een traditionele sushibar in Japan, dat is nog schaars. Bij Ken Sushi in Amsterdam zit je aan een lange bar tegenover de chef. En er is enkel plek voor maar 10 gasten.

Dit misten we nog in Amsterdam: een kleine, traditionele sushibar, waar de chef je een omakase menu aanbiedt. Voor wie nog niet bekend is met die (culinaire) term: omakase betekent ‘ik laat het aan jou over’. Dat houdt in dat de chef bepaalt wat je eet. En sushichef Ken van Ken Sushi weet gelukkig dondersgoed wat lekker is.

Restaurant Ken Sushi in Amsterdam

Het menu bij Ken Sushi

Toch valt er ook nog wat te kiezen, bij Ken Sushi. Ga je bijvoorbeeld voor het omakase menu van 20, 25 of 30 happen (op moment van schrijven € 45,-, € 55,- en € 75,- euro per persoon)? En wil je liever helemaal zelf bepalen wat je eet (of heb je maar weinig tijd), dan kun je ook losse gerechtjes van de kaart bestellen.

Eigenaar Ken gebruikt échte wasabi en of hij nou tonijn, unagi (Japanse paling) of zee-egel serveert: hij zoekt altijd naar de beste ingrediënten. Alles wordt voor je neus gefileerd, gesneden en geschroeid met de gasbrander – een kitchen tool waar de chef fan van is. Dat levert dus kakelverse sushi op, met veel liefde en aandacht bereid.

Het interieur van Ken Sushi

Over de chef

Chef Ken Srisangkhan is trouwens zelf van Thaise afkomst. Hij danste in het beroemde danscollectief ISH, maar raakte tijdens een workshop bij restaurant Okura in de ban van de sushi. En dus studeerde hij net zo lang tot hij net zo goed sushi leerde maken als de Japanse meesters. Praktijkervaring deed hij op bij Yumi Sushi in Amsterdam.

Zijn verhaal doet ons een beetje denken aan dat van (de eveneens Thaise) student Kitsanin Thanyakulsajja, die sinds kort zijn omakase sushi serveert in The Dylan in Amsterdam en daarover lovende kritieken krijgt. Te gek toch, die jonge sushi-helden?

Het adres van Ken Sushi:

Lootsstraat 5, Amsterdam

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 16:00 tot 23:00 uur. Vanwege de beperkte zitplekken is reserveren aan te raden. 

Sushi met tonijn van Ken Sushi
Sushi met unagi (paling)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.