Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Vanaf vandaag kun je eten van RIJKS restaurant thuis laten bezorgen!

Vanaf vandaag kun je eten van RIJKS* restaurant thuis laten bezorgen. De Corona-crisis zet ondernemers en restaurants die noodgedwongen de deuren moeten sluiten aan tot creatieve oplossingen, zo ook chef Joris Bijdendijk van RIJKS*.

Zaterdag kondigde Joris Bijdendijk op Instagram aan dat RIJKS* vanaf vandaag een 3-gangenmenu aan huis zal leveren. Net zoals alle andere horecazaken, dient ook RIJKS* de deuren te sluiten door de pandemie.

Bezorgservice RIJKS*

“We bieden een 3-gangenmenu aan voor €32,50. Als dat lekker loopt, zullen we meerdere gerechten blijven toevoegen aan het aanbod”, meldt het restaurant via hun Instagram-kanaal. Voorlopig bestaat het menu uit een groene gazpacho vooraf, tri-tip van rund als hoofdgerecht en een chocolade brownie als afsluiter.

Bij het menu komt evenals een gezonde amuse, speltbrood met boter en friandises. Om de sfeer van RIJKS thuis na te kunnen bootsen, is bovendien een brief met instructies bijgevoegd van Joris Bijdendijk zelf. Vanaf vandaag (maandag 16 maart om 18u) kun je de bestelling via Uber Eats en Deliveroo plaatsen. De bezorgdiensten blijven dus draaiende, maar nemen wel extra maatregelen om te garanderen dat je geen fysiek contact met de rider hebt.

rijks bestelservice
Bron: RIJKS

Impact op horecazaken

Door het Corona-virus moeten alle horeca-zaken in Nederland de deuren sluiten tot en met 6 april. Voor horeca-uitbaters is de impact gigantisch.

RIJKS legt uit hoe je horeca toch nog kan steunen in deze uitzonderlijke tijden: “Als je ons – of andere restaurants – wil helpen, stel je reservatie dan uit naar een later moment in plaats van je reservatie te annuleren of koop een waardebon via onze website”.

> Lees ook: Zo kun je jouw favoriete restaurants blijven steunen tijdens de corona-crisis

Wil je vanavond al een menu van RIJKS op je bord? Je kan vanaf 18u een bestelling plaatsen via Uber Eats of Deliveroo.

Meer nieuws?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.