Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 14 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Er opent een heuse kaasbar in Amsterdam mét een lopende band!

Alle lovers of cheese opgelet, want in Amsterdam is zojuist de hemel voor je opengegaan. Per 11 februari vind je in de hoofdstad een heuse kaasbar. Want in een land als Nederland, kan zo’n cheesy concept natuurlijk niet ontbreken.

Sinds 11 februari is Kaasbar Amsterdam een feit en kun je er terecht voor een uitgebreide selectie aan Nederlandse kaassoorten.

Kaasbar Amsterdam

Kaasbar Amsterdam is opgericht door Thierry Westland, Hademar Veldhuisen en Mark Noë. De drie mannen vonden het maar zonde dat Nederlands meest bekende product zo weinig wordt gezien en geconsumeerd.

Mark Noë: “We kiezen er specifiek voor om puur Nederlandse kazen te presenteren. Enerzijds omdat we het belangrijk vinden om met lokaal product te werken, maar vooral ook omdat er in Nederland zo vreselijk veel mooie en bij het publiek vaak onbekende kazen worden geproduceerd.”

Om daar verandering te brengen, bedachten ze de Kaasbar. Een bar waar je terecht kunt om je te vergapen aan een overheerlijke selectie aan Nederlandse kazen, die op een bijzondere wijze worden gepresenteerd.

De kazen worden op een lopende band op de bar gepresenteerd. Inderdaad, á la de sushirestaurants. Zo kun je als gast zelf uitkiezen welke kazen (van de twintig soorten!) je wilt proberen. De bediening kan je vervolgens haarfijn uitleggen waar de kaas vandaan komt en hoe die het beste tot zijn recht komt.

Kaasbar Amsterdam
Bron: Kaasbar Amsterdam

Maar er is meer

En om de beleving compleet te maken, vind je in de bar ook wijnen en bieren die specifiek zijn uitgezocht bij de kazen. Tevens kan je er genieten van een charcuterieselectie van Nederlandse producten.

Alle kazen hebben allemaal een pairing die er perfect bij past. Denk aan zachte schapenkaas met popcorn of milde kaas met dadel en sprinkhaan (!).

Bijzonder: De eerste vegan kaaswinkel van Nederland is een feit

Waar vind ik Kaasbar Amsterdam?

De eerste kaasbar van Nederland is gevestigd in een hoekpand op de Ferdinand Bolstraat 10 in Amsterdam.

Je kunt je er van maandag t/m vrijdag van 15:00 tot 23:00 verlekkeren aan alle kazen. In het weekend is de bar een uurtje langer geopend.

Trek in kaas?

Bron: Kaasbar Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.