Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 6 jul 2018
Leestijd: 1 minuut

Voor fantastische ramen moet je naar Pig & Rye in Tilburg

Luc Martin – eigenaar en chef van Pig & Rye in Tilburg – heeft 3 grote passies: handgemaakt brood (vooral zuurdesem), goed varkensvlees (bacon!) en… Japanse ramen. En daarom moet je nú voor fantastische ramen naar Pig & Rye in Tilburg.

Elke donderdag ramen-dag

Bij Pig & Rye kon je al goddelijk ambachtelijk brood en mooie, grote stukken vlees kopen en eten. Denk aan broodjes met huisgemaakte pastrami en pulled pork. Of wafels met pindakaas, banaan, bacon en maple syrup. Genoeg om je buikje rond te eten dus.

Maar er is meer. Elke donderdag is het bij Pig & Rye Thursday Noodle Day. Dan serveert deze hotspot haar eigen interpretatie van Japanse ramen. “Verschillende stijlen, verschillende soepen en verschillende garneringen”, aldus Luc.

Pig & Rye ramen

Pig & Rye Ramen

Denk aan een mix van tonkotsu en shio (sojasaus) kip ramen. Chashu met een glazuur van appelstroop erop, een zachtgegaard soja-ei en kippenvet met Madame Jeanette.

Maar ook ramen met kip, 2 soorten varkensvlees en een bouillon van katsuobushi en shio met authentieke ramen noodles, chashu, ei, ingemaakte komkommer, szechuanpeper & shiitake en nog veel meer. Luc: “We werken langzaam naar onze eigen Pig & Rye Ramen toe!”. Wij kunnen niet wachten.

Proeven, die Pig & Rye ramen? Elke donderdag vanaf 11:00 uur kun je ermee lunchen bij Pig & Rye.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.