Redactie
Redactie Restaurants 19 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Eetcafé Wijmpje Beukers in Amsterdam (de Pijp): laagdrempelig en eenvoudig met een verrassende twist!

Een eetcafé midden in de Amsterdamse Pijp, met de meest hartelijke service van de stad én lekkere gerechten. Da’s dus Wijmpje Beukers.

De naam is een beetje gekkig, ja. “Wijmpje Beukers was de moeder van mijn mentor in de horeca toen ik net begon,” aldus Maarten van Belkom, een van de twee eigenaren, in Het Parool. Het is in ieder geval een naam die lekker blijft hangen!

Samen met zijn vriend en partner Jordy Kok begon hij begin 2017 dit eetcafé in een monumentaal pand in Amsterdam. Het idee: laagdrempelige gerechten, eenvoudig maar met een verrassende twist, plus supergoede service en dito wijnen.

Polenta-schuit ? met paddenstoelenragout en truffel ? Hoezo was ik nog niet eerder bij @wijmpjebeukers geweest? Deze tent is fantastisch!

131 Likes, 0 Comments – Monique van Loon (@moniquevanloon) on Instagram: “Polenta-schuit ? met paddenstoelenragout en truffel ? Hoezo was ik nog niet eerder bij…”

Borrelen en dineren bij Wijmpje Beukers in Amsterdam

De zaak is open voor borrel en diner van dinsdag t/m zaterdag, vanaf 16:00 uur. Regelmatig verandert de kaart, wat de heren heel handig via social media delen. Zo zie je precies wat je die week kunt verwachten.

Wij genoten bijvoorbeeld van rendang 2.0 (met een ginger ale sorbet als fris component) en krokante polenta met paddenstoelenragout en truffel.

Niet alleen het eten, maar vooral ook de service van Maarten en Jordy is het omrijden waard. Let op: reserveren is niet mogelijk, maar daardoor is er elke dag weer ruimte voor spontane avonden. Wil je zeker zijn van een tafel? Kom vroeg of bel eventjes of er plek is.

Rendang 2.0 (met een ginger ale sorbet! ?) met @sabinedewitte bij @wijmpjebeukers

139 Likes, 2 Comments – Monique van Loon (@moniquevanloon) on Instagram: “Rendang 2.0 (met een ginger ale sorbet! ?) met @sabinedewitte bij @wijmpjebeukers”

Adres Wijmpje Beukers

Karel du Jardinstraat 47
1073 TB Amsterdam

Nog meer gouden plekjes in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.