Redactie
Redactie Inspiratie 16 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Het beste restaurant in Italië: Osteria Francescana

Osteria Francescana is het restaurant van chefkok Massimo Bottura. Deze topzaak, gevestigd in de Italiaanse stad Modena (tussen Parma en Bologna in), heeft maar liefst drie Michelinsterren én is onlangs verkozen tot de nummer drie van beste restaurants ter wereld. Hier willen we meer van weten!

Massimo Bottura was onlangs bij De Wereld Draait Door:

Italianen houden over het algemeen star vast aan traditionele recepturen. Chef Massimo Bottura doet dat óók, maar is tevens in staat een moderne twist te geven aan Italiaanse klassiekers. Een klassiek – maar subliem – gerecht op de kaart van Osteria Francescana is bijvoorbeeld de tortellini met Parmezaanse kaas. Ook de tagliatelle met ragu is zo’n voorbeeld van een fantastisch uitgevoerd klassiek gerecht.

Massimo Bottura

Maar er pronken ook moderne gerecht(jes) op het menu. Foie gras omhuld met stukjes hazelnoot en gevuld met balsamico azijn, of sous-vide gegaarde paling, geserveerd met polenta en een saus van groene appel. Onze favoriete culinaire (Nederlandse!) recensent Elizabeth on Food at er, en schreef een prachtige reportage.

Bij Osteria Francescana eet je van de kaart of bestel je één van de twee menu’s (€170,- of €195,- voor een tasting menu). O, wat zouden we hier graag een keertje aanschuiven…

Via Stella, 22, 41121 Modena, Italië
www.osteriafrancescana.it

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.