Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 23 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Zó tof: deze koksbroeken zijn speciaal ontworpen voor vrouwelijke chefs

Dat de chefswereld nog altijd best een mannenbolwerk is, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. En sta je als vrouwelijke chef in een keuken, dan is er nog altijd de kwestie kledij. Van oudsher kunnen we chefs uittekenen in de koksbuis (oftewel: de koksjas) en de koksbroek. Niet bepaald flatterende – laat staan zelfvertrouwen aanwakkerende – kledij. En al helemáál niet voor vrouwen die er ook nog een beetje leuk uit willen zien terwijl ze hun werk doen.

Is dit een probleem van wereldschokkend formaat? Neen. Maar de Australische, in Londen woonachtige Maxine Thompson zag het allemaal toch een beetje met lede ogen aan. Zij en haar vrouwelijke collega-chefs ergerden zich toch steeds aan die koksbroeken waarin ze vele werkuren moesten doorbrengen. Niet comfortabel genoeg en ook niet stijlvol genoeg, zo oordeelde Maxine.

 

Polka Pants

En dan waren er nog meer ergernissen: de broeken raken snel uit model, de knopen vallen er nog weleens af tijdens de drukke service en de broeken geven dikwijls af aan witte koksbuizen door de hitte van de keuken.

Zo kwam Maxine op het idee om de ideale koksbroek voor vrouwen te ontwerpen. Het resultaat daarvan zijn Polka Pants: koksbroeken voor lady chefs, met als doel dat zij zich beter voelen én er beter uitzien in een comfortabele werkoutfit. Daarnaast is het product natuurlijk de ultieme ode aan de vrouwelijke chef.

De ideale koksbroek voor vrouwen

Maxine liet zich voor het ontwerp van de Polka Pants inspireren door nutskleding: duurzame kleding uit de jaren ’40 die de Britse regering bedacht als antwoord op de schaarste van textiel, wol en leer.

Polka Pants zijn simpel, praktisch en comfortabel, maar ook stijlvol. De hoge taille is flatterend voor vrouwen in alle maten en vormen. Door de soepele stof kun je er makkelijk in bukken en sjouwen. De knopen zijn vervangen door een handige rits aan de zijkant en er zitten ook twee lussen aan de broek, bedoeld voor theedoeken.

En dan zijn de broeken ook nog eens uitgevoerd in de leukste stijlen: van handig zwart tot aan de iconische print van grote polkadots (stippen). Helemaal niet erg dus om daar als vrouwelijke chef in gezien te worden als je van of naar je werk reist.

Door vrouwen, voor vrouwen

Zo’n merk door vrouwen voor vrouwen krijgt logischerwijs veel bijval. Dat blijkt ook wel uit de samenwerkingen die Polka Pants al is aangegaan met de Britse chef Gizzi Erskine en het Amerikaanse food magazine Cherry Bombe.

Culy’s Nancy kon het exemplaar met panterprint van Gizzi niet weerstaan. Ideaal om Culy Homemades in te maken toch? Maar eigenlijk heb je geen excuus nodig: deze koksbroeken zijn zó tof, dat je ze ook gewoon naar borrels en etentjes aan kunt trekken.

Polka Pants zijn online te koop. 

Meer #girlssupportgirls:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.