Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 3 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Op Het Dak in Rotterdam is het zonnigste en fijnste plekje voor een gezonde lunch

Als je een goede plek in de zon wilt scoren in Rotterdam, dan ben je bij Op Het Dak aan het juiste adres. Dit rooftop restaurant zit bovenop het dak van het Schieblock. Oftewel: de ideale plek om te genieten van een uitgebreid ontbijt of een overheerlijke lunch in een rustige omgeving. Tip: kom wel op tijd, want voor je het weet zijn alle stoeltjes bezet!

Bij Op Het Dak maken ze hun gerechten met enkel lokale óf eigen producten. Naast het restaurant ligt namelijk een enorme bloemen- en groentetuin waar ze allerlei mooie producten verbouwen. Fun fact: Op Het Dak is de grootste dakakker van Europa.

Lunchen en ontbijten op het dak

Zoals we al lieten vallen, ben je bij het rooftop restaurant aan het juiste adres voor een goed ontbijt of lunch met lokale ingrediënten uit het seizoen én uit eigen tuin (die dus ook op het dak zit). De gerechten zijn bijzonder en met aandacht voor je klaargemaakt.

Zo vind je op de menukaart geen yoghurt met huisgemaakte granola, maar een gerecht als yoghurt met avocado, vers fruit, polenta crumble, zaden en amandelen. En in plaats van toast met een eitje eet je twee gepocheerde eieren in hangop met zuurdesem van Das Brot, chili olie, seizoenspesto en dukkah kruiden. Maar ook rösti’s van zoete aardappel, huisgemaakte kimchi met puree en sla.

Let’s call it our breakfast platter ?

183 Likes, 7 Comments – OP HET DAK (@ophetdak) on Instagram: “Let’s call it our breakfast platter ?”

Should we go back to our original version? #cilbir #throwback #first #edition #new #menu

204 Likes, 14 Comments – OP HET DAK (@ophetdak) on Instagram: “Should we go back to our original version? #cilbir #throwback #first #edition #new #menu”

Trek in iets warms? Dan neem je een lekkere koffie van Stielman of één van de vele theeën. Toe aan iets sterkers? Lucky you, ze serveren er ook wijnen, cocktails en bieren.

Adres Op Het Dak

Je vindt Op Het Dak dus letterlijk op het dak van het Schieblock in Rotterdam. Het adres is Schiekade 189. Het restaurant is van dinsdag tot zondag van 09:00 tot 17:00 geopend voor ontbijt, lunch, koffie en wijn.

Why not… #weekend #sunny #sunday

83 Likes, 2 Comments – OP HET DAK (@ophetdak) on Instagram: “Why not… #weekend #sunny #sunday”

Must eat restaurants in Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.