Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 27 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Flicka: in Kerkdriel worden de sterren van de hemel gekookt

In het Gelderse Kerkdriel, op een plek waar je het niet meteen zou verwachten, staat chefkok Thomas van Santvoort de sterren uit de hemel te koken. Bij Flicka laat je je tijdens een diner of lunch verrassen door de creativiteit van de chef.

De chef opende het restaurant samen met zijn partner Merlijn van de Bosch. Het was een lang gekoesterde droom, immers: koken is voor de chef niet zomaar werk, maar een vorm van leven.

Ze betrokken een vrijstaand pand op een dijkje in Kerkdriel. Je zou er misschien zó aan voorbijrijden, ware het niet dat het écht de moeite waard is om een pitstop te maken en je bij Flicka in de culinaire watten te laten leggen.

Flicka Kerkdriel

Sterrenzaken

De chef volgde de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en werkte bij sterrenzaken als het voormalige Boreas* (nu Tribeca), Parkheuvel** en Beluga**.

Het doel van de chef is om jou tijdens een etentje bij Flicka vernieuwende gerechten voor te schotelen, waarbij je stiekem een beetje wegdroomt. En dat in een ontspannen sfeer. Mocht je het je trouwens afvragen: flicka is Zweeds voor ‘meisje’.

Flicka restaurant

Verrassing

Die vernieuwende gerechten maken, doen hij en zijn keukenbrigade met ingrediënten van het seizoen en uit de regio. Je kunt kiezen voor vier, vijf of zes gangen en de gerechten staan al uitgeschreven op de kaart. Dat wil zeggen: de ingrediënten. Want wat de chef er precies mee fabriekt, blijft een verrassing tot het op je bord verschijnt.

Denk aan een gerecht met kabeljauw, gezouten citroen, pompoen, bospeen, kokos en kerrie. Liever à la carte? Dat kan ook. Zo zou je kunnen gaan voor de ganzenleverpaté met cider, appel, marmelade, vanille en brioche.

Flicka is vanaf woensdag t/m zondag geopend. Op donderdag t/m zondag kun je er ook terecht om te lunchen. Reserveren kan online.

Flicka vis
Bron: Flicka

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.