Culy
Culy Inspiratie 16 januari 2017

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 3

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

sjefietshe1

1. Ceviche-lovers opgelet: na de succesvolle pop-up Sjefietshé afgelopen zomer, is het tijdelijke ceviche-restaurant back in town. De eerste pop-up van 2017 zal plaatsvinden van 6 tot en met 12 februari in het Hoxton Hotel in Amsterdam. Lees er hier meer over.

Er wordt een 4-gangen menu geserveerd, met een bijpassend fris, bier of wijnarrangement, verzorgd door Amsterdamse partijen als Dorstlust en Two Chefs Brewing. 4-gangen inclusief het drankarrangement kost €52,50. Er is beperkt plek, dus wees er snel bij!

VinVin in Utrecht
Bron: VinVin

2. Na een recordaantal stemmen en 12 jurybezoeken werd vorige week dan eindelijk bekend gemaakt welke wijnbar zich dit jaar Wine Bar of the Year mag noemen. VinVin uit Utrecht bleek de onbetwiste nummer één.

Barrel Wijnlokaal (Groningen) en Stuyvesant wijnlokaal (Amsterdam) eindigden op plek twee en drie. Wijn bij Stijn (Den Bosch) nam dit jaar de aanmoedigingsprijs in ontvangst.

gin mayo

3. De mannen van Mossel & Gin hebben een eigen mayonaise ontwikkeld. En niet zomaar één: Zaanse mayo met Bobby’s Gin. Josh Selter, mede-eigenaar van Mossel & Gin, bedacht de saus drie jaar terug samen met zijn toenmalige chefkok.

De gin-mayo werd dermate populair dat ze de saus inmiddels produceren, samen met Van Wijngaarden, de producent van de bekende Zaanse mayo.

Leuk detail: iedereen die in het restaurant komt eten, krijgt een tube aan tafel. Als die nog niet op is, mag je hem meenemen. Een losse tube kopen kost €1,95.

lidl koperen pan

4. Van deze koperen pan van de LIDL (jawel!) werden wij ontzettend blij. Prachtig om te zien, goed van kwaliteit en een aanwinst voor op je fornuis. Er is een koekenpan en een grotere pan met twee oortjes, beiden online en in de winkel te koop voor een héél vriendelijk prijsje.

kiwi messen

5. En nu we het toch over betaalbare keukenspullen hebben: de messen van KIWI Originals zijn een absolute aanrader. Messcherp (goh), stevig, kwalitatief fantastisch én de favoriet van chefkok Joris Bijdendijk.

En nog fijner: de messen zijn belachelijk goed geprijsd. Voor € 29,95 heb je een geweldige set van drie: een cleaver mes (20 cm), koksmes (20 cm) en een fruitmesje (10 cm). Online te koop.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 3
Sluiten