Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 29 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

De Vrouw met de Baard in Amsterdam: een heerlijke soulfood deli

De Vrouw met de Baard in Amsterdam noemt zichzelf een soulfood deli. Het is een razend leuke tent waar de Indische, Molukse en Europese keukens samensmelten tot heerlijke culinaire hoogtepunten. Daarmee raken ze je hier recht in het hart.

De Vrouw met de Baard in Amsterdam: van koken voor vrienden tot eigen deli

De mensen achter De Vrouw met de Baard doen niets liever dan voor hun vrienden koken. Omdat de keukentafel te klein werd, kwam er algauw een eigen deli in Amsterdam. Met diezelfde sfeer als van de keukentafel thuis.

En een kookboek kwam er trouwens ook. Daarin vind je recepten voor het lekkerste soulfood: gerechten zonder tig ingrediënten, dus simpel, maar goed. Vooral gemaakt met een flinke dosis liefde. Bedoeld om mensen bij elkaar te brengen.

De Vrouw met de Baard
De Vrouw met de Baard

Rijsttafel met een (Franse) twist

Bij De Vrouw met de Baard hebben ze Indische, Molukse en Europese roots. En ja: je kunt hier dus genieten van de bekende rijsttafel. Maar De Vrouw met de Baard geeft ‘m een verrassende, eigentijdse en Franse twist. Je treft er rendang, maar ook Koreaans gebakken ananas, homemade pepperjam en miso ijs of pandan panna cotta toe. Da’s leuk!

Op zondag is die rijsttafel er trouwens ook in de vorm van een brunch (tussen 13:00 en 16:00 uur). En goed om te weten: vegetariërs en vegans worden door De Vrouw met de Baard altijd extra verwend.

De Vrouw met de Baard

Menu vol daily bowls & funky bites

Maar er staat hier meer op het menu. Zo is er elke dag weer een andere Daily Bowl, bijvoorbeeld met Indonesische kip besengeh (kip in een kruidige kokossaus), de vis van de dag of een Japanse gehaktbal met miso en garnaaltjes.

Elke week zijn er weer andere funky bites, zoals pangsits met Frans-Vietnamese vulling of bio kippenpootjes uit de oven met Chinese mysterie-saus. Echte aanraders vinden wij de bloemkool tempura en de sticky spareribs.

En voor we het vergeten: daar hoort natuurlijk een goede cocktail bij. Ook daarvoor zit je bij De Vrouw met de Baard gebakken, zoals met een verse pina colada. Of een lente-cocktail met limoen, gin, homemade gember-grapefruit siroop, komkommerlimonade en verse komkommer. Ook de (soul)muziek regelen ze voor je.

Waar zit die Vrouw met de Baard?

Genoeg gehoord, waar zit die Vrouw met de Baard?! Het adres: in het centrum van Amsterdam! Je bent er welkom van woensdag t/m zondag van 17:00 uur tot 23:00 uur. En op zondag zelfs voor de lunch, vanaf 13:00 uur.

Vrouw met de Baard

Buiten Brouwersstraat 19h
 1013 GJ, Amsterdam

Nog meer lekker uiteten in Amsterdam?

De Vrouw met de Baard cocktail
Bron: De Vrouw met de Baard

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.