4850

‘s Ochtends drink je er een goede kop Zweedse koffie, ‘s middags lunch je met een goed belegde Scandinavische boterham en ‘s avonds ontpopt 4850 in Amsterdam zich dan weer van koffiebar tot wijnbar. Een bijzonder adresje in Amsterdam-Oost.

Scandinavische roots

Chef Rikard Andersson is ook eigenaar van restaurant Scandinavian Embassy. Hij smeedde samen met barista & sommelier Daniel Schein het snode plan om een Scandinavische koffiebar slash wijnbar slash restaurant te openen. Immers: beiden hebben Scandinavische roots. En wat uit Scandinavië komt is lekker, zo wisten de mannen allang.

De koffie wordt gemaakt van Zweedse koffiebonen, je loopt direct bij binnenkomst tegen een enórme wijnwand aan. En dan is er ook nog een uitgebreide kaart met champagnes. Fijn: dat hoeft niet per se per fles, er zijn elke dag drie soorten champagne die je per glas kunt bestellen.

Coffee, wine or…both?? There’s a new place in town and you don’t want to miss it!☕️? No worries if your coffee appointment runs over…you can always stay for some wine too?? Happy Saturday all! . . . . #amsterdamplaces #amsterdamhotspot #weekendstories #cutecafesofamsterdam #dailycortado #cafestagram #coffeegram #coffeetime #coffeelover #interiorcrush #baristadaily #baristagram #inspiremyinstagram #coffeeshopcorners #coffeeshopsoftheworld #pathport #alternativebrewing #manmakecoffee #cafedecor #beautifulmatters #baristalife #interiorinspo #caffeinecouture #acmeandco #seemycity #pathport #lifeandthyme #butfirstcoffee #cafesociety #becoffeestyle

A post shared by Agαтα (@windmilldreams) on

Misdadige hoeveelheid foie gras

En dan is er nog dat betoverende lekkers uit de nordic cuisine. Denk aan roggebrood met yoghurt, haring, een berg geraspte oude Hollandse kaas en knapperige ingemaakte uitjes. Of steak tartare van dry-aged rundvlees én kalf, zalmeitjes, gefermenteerde augurk, eidooier en een misdadig lekkere hoeveelheid geraspte foie gras eroverheen.

Ook fijn – voor bij de wijn – charcuterie van Scandinavische varkens én Schipholgans. En er is nog veel meer lekkers uit die keuken van het hoge noorden.

4850 is van woensdag t/m maandag geopend tot 23:00 uur. Doordeweeks vanaf 09:00 uur, in het weekend vanaf 10:00 uur.

Ok @vanjavanderleeden to make it complete this was my delicious roggebrood rye bread sandwich with maatjes haring yoghurt from and microplaned old overjarige Dutch cheese #degroenegriffioen and some crispy preserved onions. Refined and yummy. Yes you heard it correctly. Refined haring! And with the bite still on plate ;-) @4850nl #breakfast#lunch#haring#nordic#east#microplaneOCD

A post shared by Merijn Tol (@merijntol) on

Insanely good part hang-dried beef part calf tartare w/ lightly pickled cucumber bits, a smooth silky egg yolk and salmon roe topped with grated (frozen) foie gras @4850nl the new place of chef @rikandersson and sommelier @danielrschein who serves a range of superb wines from the impressive floor-to-ceiling wine climate chamber that takes up the right back corner of the space. To accompany the tartare he proposed a white Bordeaux of Chateau Giraud made from 50% Sauvignon and 50% Sémillon grapes aged in old Sauternes barrels, a more than beautiful match. And great coffee from his hand to be had there too. With my main man @guustronomie . . . . . #fuckthatsdelicious #inmycity #placetobe #eastside #amsterdam #realfood #realwine #realcoffee #steaktartare #wine #wines #chateaugiraud #sauvignon #semillon #sauternes #newyear2018 #resistanceisfutile #localsupporter #wheretoeat #wheretodrink #localsupport #golocal #lunch #amsterdam

A post shared by M. de Jong (@tkleinkookbedrijf) on

Hey friends! How's your first week of the year? I'm taking it easy and spent the afternoon with my dear girl @marlijn_s at the new @4850nl ☕️ That on our plates is french toast with berry jam ? #4850coffee #amsterdam #coffee

A post shared by lauravdlinde (@lauravdlinde) on

Reageer op artikel:
4850
Sluiten