Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Dineren 16 feb 2018
Leestijd: 4 minuten

Dinner At Six in Houten: lekker, verrassend en creatief

Twee Houtense jongens hadden een droom: een eigen restaurant beginnen, ooit. Die jongensdroom kwam onlangs uit met restaurant Dinner at Six in Houten. Wat onlangs nog een afgebrande snackbar was, is nu een tof, vlot restaurant geworden met een warme service en heerlijke, creatieve gerechten (die ook nog eens uiterst betaalbaar blijken!).

Jongensdroom

Dat is ook maf: op de plek waar de jongens van Dinner at Six hun jongensdroom in vervulling laten gaan, kwamen ze vroeger regelmatig een frietje halen. Het onlangs afgebrande cafetaria dat toen op deze plek zat, was een begrip in Houten en ook in de jeugd van Bas Mittelmeijer en Jules Hartmann. Toen het pand werd gerenoveerd en vrij kwam, bleek het de ideale plek om hun restaurant te beginnen.

gebakken chorizo

Bruisend

Dinner at Six zit in een leuk, knus straatje in Houten waar je op woensdagavond een speld kunt horen vallen. Heerlijk rustig, in het Houtense. Maar bij Dinner at Six bruist het. Het restaurant zit goed vol voor een woensdagavond en de sfeer is gezellig.

Het is echt een mooie zaak, met een lange bar en een grote open keuken waar elke chef van droomt. Er zijn lange banken met tafels maar achterin ook ronde tafeltjes, waarbij je uitzicht hebt op de keuken. Een echte eye-catcher is een muur met hip zwart-wit artwork. Door het restaurant verspreid hangen neonlampen met verschillende elementen uit het logo van Dinner At Six. Bijvoorbeeld een octopus, een kool en een duif.

Dinner at Six cocktails

Lekker van start

We worden eerst warm welkom geheten door gastheer Bas en een apart menukaartje met suggesties voor een aperitief. Er staan 5 lekkere drankjes op en 4 bites. We kiezen voor de alcoholvrije huiscocktail met rozemarijn, basilicum en citroen en de Vermouth rojo met sinaasappel en olijf.

kroepoek van tomaat met basilicum

Daarbij krijgen we een soort flinterdunne kroepoek van tomaat met basilicum (in de vorm van een poeder) geserveerd. Ook bestellen we de gebakken chorizo met ingemaakte ui en allebei een oester: een Zeeuwse creuse met ponzu en bosui. Supersmaakvol!

Dinner at Six

Vier gerechten

Na deze lekkere bites komt er brood op tafel met huisgemaakte piccalilly. We mogen kiezen wat we daarna mogen eten. Dinner at Six heeft een kleine, creatieve menukaart die snel wisselt. Zo kunnen ze meteen inspringen op het aanbod van hun leveranciers en telers. Per gang (voor-, hoofd-, tussen- en nagerecht) heb je twee keuzemogelijkheden. Maar je kunt de chef ook gewoon carte blanche geven, zoals wij doen.

Algauw volgt het eerste gerecht van de vier die we vanavond gaan proeven. Het is een ceviche van wilde dorade in huisgemaakte kombucha met kimchi van rode biet, avocado en haringkuit.

ceviche wilde dorade

Voor de tafelgenoot: Canneloni van pompoen met custard van taleggio, crumble van taleggio, wortel en een jus van wortel. Allebei de gerechten zitten boordevol smaak en lekkere texturen.

canneloni pompoen

Daarna eten we allebei rogvleugel die lekker krokant is gebakken. Daarbij schuim van koolrabi, de wangetjes van de rog met een krokant jasje, witte bonen en een jus van ham. Topidee, die jus. De heerlijk wijn die we erbij drinken is een Monastrell uit Spanje, van vlak onder Madrid.

rogvleugel

Voor het hoofdgerecht is er Livar (Limburgs Kloostervarken): zowel de filet als het buikspek. Daarbij aubergine, saus met vijg, zoete aardappel en romanesco. We finishen met de perfect bite van een stukje zacht, mooi gekarameliseerd buikspek met zoete aardappel, wat van de saus en wat romanesco. Yum!

Livar buikspek romanesco

Geen kaasplankje, maar een kaasdessert

In plaats van een kaasplankje serveren ze bij Dinner At Six altijd één (van de twee) nagerechten met kaas. Vanavond is dat crème brûlée van Epoisse (roodschimmelkaas) met sorbetijs van abrikoos, amandelkruim en een schuim van gember en basilicum.

Daarbij schenkt Bas een destillaat van Bokbier, van de Houtense brouwerij Hommeles. Leuk!

crème brûlée van epoisses kaas

Het andere nagerecht is ingepakte appeltaart: en papillotte. Voor de neus verschijnt een kommetje met plasticfolie, bij elkaar gehouden door een houten knijper. Zodra je die losmaakt, gaat het folie open en komt de geur van versgebakken appeltaart je tegemoet.

We mogen onze deconstructed appeltaart zelf op smaak brengen met karamelsaus (uit een grote knijpfles), crumble en fris ijs van crème fraîche.

deconstructed appeltaart

Dinner at Six

Wij hebben er met Dinner at Six een heerlijk adresje bij in de provincie Utrecht. Het is een toffe plek om een avond door te brengen, de service is warm en persoonlijk en de gerechten zijn lekker, verrassend en creatief.

Wat we daarbij ook écht nog even moeten vermelden, is dat de prijzen hier echt heel zacht zijn. Voor- en tussengerechten liggen tussen de € 7,- en € 9,- en hoofdgerechten tussen de € 15,- en € 18,- euro. Het is bijna bizar dat je daar zulke creatieve gerechten met zulke mooie ingrediënten voor kunt krijgen.

Reden te meer dus om nog een keertje terug te gaan. En reken maar dat we dat gaan doen.

Dinner at Six is dinsdag t/m zaterdag open vanaf 18:00 uur. Reserveren kan online.

Het adres van Dinner at Six:

Herenweg 6
3991 DS Houten

Hotspots in de provincie Utrecht:

Familie van Rijk
Huis de Wiers
Marcus

restaurant Houten
Dinner at Six Houten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.