Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 4 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Met Cook Like a Chef kook je nu thuis een menu van sterrenchef Ron Blaauw

De Dinerboxen van Cook Like a Chef ken je vast wel: met deze foodboxen zet je zelf een spectaculair diner zoals in een sterrenrestaurant op tafel, zónder alle moeilijke bereidingen. Verschillende sterrenchefs bedachten eerder al zo’n menu, en binnenkort vult het menu van sterrenchef Ron Blaauw het lijstje mooi aan.

Ron Blaauw ken je wel van Ron Gastrobar* of Ron Gastrobar Oriental. Na foodboxen van onder meer De Librije*** en De Leest*** is het een logische stap dat ook Ron Blaauw zijn creativiteit loslaat op de foodbox… En die komt er op 13 februari aan!

Ron Blaauw X Cook Like a chef dinerbox
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Hoe werkt Cook Like a Chef precies?

Nog even een recap voor wie nog niet bekend is met de dinerboxen. Het concept is simpel: je bestelt een box met een drie- of viergangenmenu waarbij je alle ingrediënten voorgegaard en zorgvuldig verpakt toegestuurd krijgt.

Het enige wat jij thuis nog hoeft te doen, is de gerechten afmaken. Uiteraard krijg je uitgebreide instructies en voorbeelden, zodat het iédereen thuis lukt om op sterrenniveau te koken. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om bij elk gerecht een bijpassende topwijn te bestellen.

Ron Blaauw X Cook Like a chef dinerbox
Fotografie: Jan Bartelsman

Cook Like a Chef X Ron Blaauw

Met zowel het voorjaar als Valentijn in het vooruitzicht wordt het menu van Ron Blaauw een lente-liefdesmenu. Daarvan spat de culinaire liefde er werkelijk af:

Het voorgerecht bestaat uit sashimi van zeebaars met soja tapioca, wasabi crème, sesam en emping, het hoofdgerecht bestaat uit piepkuiken met doperwtcrème, doperwten, baharat jus en peterselie-olie en als nagerecht maak je een misérable taart (zo heet ‘ie echt!) met parfait van gezouten karamel, chocolade en sinaasappelsaus.

Ron Blaauw X Cook Like a chef dinerbox
Fotografie: Jan Bartelsman

Menu van Ron Blaauw bestellen

Wil jij dit menu op tafel zetten?

Ron Blaauws lente-liefdesmenu van Cook Like a Chef is vanaf 13 februari (t/m 2 mei) te bestellen via de website.

Goed om te weten: speciaal voor iedereen die in februari bestelt, geldt een introductieprijs van € 49,95 per persoon.

Meer over sterrenchefs?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.