Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 26 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Sjas is het leukste buurtrestaurant met pure gerechten in Amsterdam-West

Alsof de Amsterdamse Baarsjes nog niet bruisend genoeg waren, is daar sinds enkele weken nóg een toffe hotspot komen aanwaaien. Naast het Chassé Hotel opende op 4 september namelijk Sjas de deuren. Herkenbaar en lekker eten zonder poespas: dat is Sjas.

Toffe hotspots die met lekker eten ook nog ‘es de deuren openzetten om de buurt te laten samenkomen, daar zijn wij bij Culy groot fan van. Bij Sjas lijken ze moeiteloos in dit opzet te slagen. Zo moeiteloos zelfs dat we het jammer vinden dat we zelf geen buurtbewoner van de Chasséstraat zijn.

restaurant Sjas
Bron: Restaurant Sjas

Sfeer bij Sjas

Met Sjas hopen de eigenaars immers de sociale blender van de buurt zijn. Compleet met ruimte voor jonge kinderen om te laten spelen (en met een gigantisch terras gericht op het Zuiden) maar ook met een bar waar je ‘s avonds kunt komen uitpuffen met een biertje.

Het interieur is knus en gemoedelijk zonder heel ingewikkeld te doen. Want de toegankelijkheid voor iedereen, die staat voorop.

Restaurant Sjas
Bron: Restaurant Sjas

Het menu bij Sjas

Die toegankelijkheid zet zich door in een fijne menukaart. Dat zie je aan de prijzen (de hoofdgerechten liggen rond de € 15,- euro) en aan de keuze voor herkenbare en pure gerechten.

Het pronkstuk in de keuken? De Big Green Egg houtskoolgrill waarop vlees, vis en groenten bereid worden. Dat pleit voor heerlijke barbecuegerechten die niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door op je bord kunnen belanden. Dát vinden wij nou een goed idee.

Gerechtje van Sjas
Bron: Restaurant Sjas

Diner bij Sjas

Van de dinerkaart beginnen wij in ieder geval spontaan te watertanden. Het evenwicht tussen vlees-, vis-, en vegetarische gerechten is alvast mooi verdeeld. Waar de opties inderdaad herkenbaar en toegankelijk zijn, zijn ze toch ook nét een tikkeltje verrassend.

Zo is er boneless maïs kip met kruidenrub, octopus van de grill met vadouvan en tomatensalade of spicy bloemkool met macadamia en munt. Qua voorgerechten springen de gamba wontons met shiitake en de watermeloentartaar met kimchi dan weer meteen in het oog. Dessertje gewenst? Doe maar een sundae of crème brulée. Kan niet misgaan.

Restaurant Sjas Amsterdam
Bron: Sjas Amsterdam

Adres en openingstijden van Sjas

Wil je hierheen? Ga lekker kuieren in het gezellige Amsterdamse Oud-West en verheug je op al dat lekkers:

Chasséstraat 62, 1057 JJ Amsterdam

Sjas is geopend van woensdag tot en met zondag. Check de website voor de exacte openingsuren. 

Meer hotspots in Amsterdam-West?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.