Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 20 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Duke of Tokyo in Amsterdam: een échte Japanse karaokebar met geweldige snacks

Als we aan een karaokebar denken, denken we aan foute nummers, heel veel bier en een publiek van dronken mensen. De meeste karaokeplekken in Japan zijn echter een stukje anders: goed, de drank is er nog steeds, maar daar huur je vaak een ‘karaoke booth‘ met een aantal vrienden, om één of twee uur lang volledig los te gaan.

Karaokebar in Amsterdam

Duke of Tokyo is precies zo’n bar, maar dan in Amsterdam. Gek genoeg werd het concept gestart door vier Nederlandse vrienden, die gewoon heel veel van karaoke houden. Zij reisden eerst twee jaar lang met mobiele karaokewagens langs verschillende festivals. Van kleine zeecontainers maakten ze een sake-bar en een cocktailbar voor ernaast.

Een paar maanden geleden openden ze dan eindelijk een vaste locatie in Amsterdam, met een stuk meer booths. Bij Duke of Tokyo kun je 8 verschillende hokjes van verschillende groottes huren: in de kleinste passen 4 personen, in de grootste 25. Extra leuk is dat elk hokje een thema heeft, geïnspireerd op bijvoorbeeld manga of lolita. Japanese vibes everywhere! De hokjes worden verhuurd per twee uur.

hotspot Duke of Tokyo Amsterdam 2

Cocktails en snacks bij Duke of Tokyo

We weten wat je denkt: maar wat doet deze karaokebar op Culy? Nou, simpel: je kunt er ook terecht voor geweldige cocktails én Japanse snacks. DIe kun je tijdens het zingen bestellen op een speciale tablet, of aan de aparte bar. Uiteraard kun je kiezen voor klassieke cocktails en sake, maar op de kaart staan ook cocktails met spannendere namen als ‘Yadokai Highball’, ‘Artificial Geisha’ en ‘Left Handed Suzuki Method’.

En wat betreft die snacks: Duke of Tokyo serveert onder andere verschillende soorten gyoza’s, edamameboontjes en zalmtataki, gemaakt door een chef. Heb je geen zin om te zingen, dan kun je altijd daar nog van genieten.

hotspot Duke of Tokyo Amsterdam 4

Kortom: Duke of Tokyo is dé plek waar je moet zijn voor echt Aziatische sferen – of je nu wilt zingen of niet.

Het adres van Duke of Tokyo

Reguliersdwarsstraat 37
1017 BK Amsterdam

De bar is op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 17.00 tot 01.00 uur, op vrijdag van 17.00 tot 3.00, op zaterdag van 13.00 tot 03.00 uur en op zondag van 16.00 tot 01.00. Reserveren doe je op de site

Meer goede cocktailbars

hotspot Duke of Tokyo Amsterdam 3

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.