Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 9 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Branie in Amsterdam: Aziatische gerechten en cocktails zonder poeha

Branie is een toepasselijke naam voor dit restaurant in Amsterdam-West. Het betekent lef, moedig en waaghals en ook in het Maleisisch staat het voor moedig en stout. Als je naar de menukaart kijkt, zou je denken dat je je rechtstreeks Azië waant.

Bij Branie vind je verschillende, kleine gerechtjes. Denk aan bao’s, salades (zoals een intrigerende Birmese theesalade) en saté – waaronder de klassieke saté kambing (geitenvlees), altijd een teken dat zo’n tent weet waar ‘ie mee bezig is.

Daarnaast vind je bij Branie ook veel spannendere gerechten als mapo tofu, tataki van rund met rettich en ponzu en mais met misoboter en bacon (die ze Miso Corny noemen).

Bar Restaurant Branie Amsterdam
Bron: Restaurant Branie

Cocktails zonder poeha

De cocktailkaart van Branie is stiekem langer dan die van het food. Bij Branie draait het namelijk allemaal om cocktails zonder poeha. En dikwijls met een fijne Aziatische twist, waar we blij van worden.

Denk aan de Pandan Daiquiri, met Batavia Arrack, limoen en pandan. Of de Sicario met Tequila, droge Vermouth, limoen, framboos en Lapsang Souchong. Maar je hoeft je niet aan de kaart te houden: je mag de barman ook om verzoeknummers vragen.

Het adres van Branie in Amsterdam:

Ten Katestraat 26a huis
1053 CG Amsterdam

Branie is van maandag t/m zaterdag geopend vanaf 18:00 tot 01:00 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 02:00 uur. 

Meer hotspots in Amsterdam-West:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.