Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 23 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Bar Alt in Amsterdam pairen ze fine dining met craft bieren

Wát een mooie en fijne hotspot is Bar Alt in Amsterdam! Hier moet je naartoe voor fine dining met bijpassende craft bieren. Want in plaats van de klassieke wijnpairing, schenken ze je hier een fantastisch bijpassend biertje in bij je gerecht.

Bier & fine dining

Bar Alt zit in de Stationsbuurt in Amsterdam, vlakbij het Olympisch Stadion. Het is een samenwerking tussen knappe koppen uit de culinaire wereld en de bierwereld. Eigenaren Adriaan Verkerk en Rick Swinkels komen namelijk bij Jacobsz vandaan en Sanne Slijper en Martijn Disseldorp bij de populaire bierbrouwerij Two Chefs Brewing. De keuken staat onder leiding van Thomas Kooijman.

De naam komt trouwens van het woord altbier: een van oorsprong Duitse biersoort van bovengisting.

Bar Alt Amsterdam
Bron: Bar Alt

Funky smaken

Het gebeurt gelukkig steeds vaker dat restaurants bier pairing aanbieden bij hun menu, als alternatief voor wine pairing. Maar bij Bar Alt is het zelfs het uitgangspunt. En dat vinden we leuk.

De bierliefhebber komt hier dik aan zijn trekken, want er is een 20-koppige tapwand met funky smaken, limited brouwsels, geuzebieren en barrel aged specials. Het is overigens niet enkel bier wat de klok slaat: er zijn ook natuurwijnen.

Het menu van Bar Alt

Maar we moeten het ook écht even over het menu van Bar Alt hebben. Want dat is fantastisch. Zo combineren ze kreeftenstaart met een lak van dashi, gekonfijte citroen, vintage sojasaus en zeewier van de Oosterschelde met een citroen & tijm Saison van Partizan Brewing.

Of een gerechtje van lamsfilet in een kruidenkorst met lamszwezerik, rabarber, aubergine van de barbecue, erwtjes, granaatappel, geroosterde zaden en mini pita met de Mosaic Mammoth (een New England IPA) van Brouwerij ‘t Uiltje.

Adres & openingstijden

Andere gerechtjes die je hier kunt aantreffen: octopus ‘pil pil’ (da’s een Spaanse kruidenmix) van de bbq met pimiento del piquillo, toast met sobrasada, ketchup van gele tomaten en verse kruiden.

Bar Alt is van maandag t/m zaterdag geopend tussen 15:00 en 24:00 uur. Houd hun website en Faceb00k-pagina in de gaten voor toffe events die ze organiseren. 

Het adres van Bar Alt:

Stadionplein 103
1076 CK Amsterdam

Biertap bij Bar Alt
Bar Alt