Culy ontdekt… het verjaardagsfeestje van Jaimie van Heije restaurant

Elk jaar in oktober is het feest bij Jaimie van Heije restaurant. Letterlijk! Want de verjaardag van het restaurant wordt dan gevierd. Dit jaar wist chef Jaimie van Heije er iets bijzonders van te maken: met een sterrenchef in de keuken! Culy’s Joyce was erbij…

Tekst en (een deel van de) foto’s: Joyce Bielderman

Kitchen is war!‘ staat groot op de keukendeur geschreven. Maar vandaag even niet. Vandaag kookt Jaimie van Heije – ter ere van de vierde verjaardag van zijn restaurant – gebroederlijk samen met niemand minder dan Jacob-Jan Boerma van restaurant De Leest*** in Vaassen. Een feestje om niet zomaar te vergeten.

brood_klein

Het is een drukte van jewelste bij het restaurant. Een driesterrenchef in je keuken geeft natuurlijk de nodige buzz. Dat bleek wel toen het event werd aangekondigd: een uur na de post op Facebook was het diner uitverkocht.

Jaimie staat daarom klaar met zijn hele brigade. Maar ook Jacob-Jan heeft een aantal koks meegenomen uit zijn keuken in Vaassen. Alle handen aan de pas zijn er vanavond heel wat.

handen_aan_de_pas_klein

Maar de mannen zijn er klaar voor. Sterker nog: ze hebben er zin in.

“Jaimie heeft me al vaker gevraagd”,  vertelt Jacob-Jan Boerma. “Ik ben blij dat ik er dit jaar (eindelijk) tijd voor vrij kon maken. Want ik vind dit leuk. Relaxed zelfs. Wat is er nu fijner dan samen koken met een jong talent?”

jacobjan_jaimie_tony_klein

foto: Tony Perez

Heel eerlijk zien wij ook wel wat overeenkomsten in de ingrediënten die beide chefs in hun keuken gebruiken. Jaimie heeft een voorliefde voor Aziatische producten en Jacob-Jan Boerma houdt van frisse zuren in zijn gerechten.

Natuurlijk kookt Jacob-Jan Boerma drie sterren en geldt dit voor Jaime van Heije (nog) niet. Toch vormt het menu uiteindelijk een smakelijk geheel.

Dit is wat er onder meer voorbij kwam:

coquille_knolselderij_truffel_yuzu_selderij_jaimie_klein

Coquille met knolselderij van de barbecue, zwarte truffel, yuzu en selderij (Jaimie van Heije restaurant)

langoustine_groentepuree_vadouvan_gelaktbuikspek_tandoori_deleest_klein

Geroosterde langoustine met groentepuree, vadouvan en gelakt buikspek met tandoori (De Leest)

makreel_pinda_tempeh_kaffirlime_seizoensgroente_jaimie_klein

Makreel, pinda, tempeh, kaffir lime en knapperige seizoensgroentjes (Jaimie van Heije restaurant)

varkenshaas_gyoza_radijs_aubergine_mido_bosui_dashi_jaimie_klein

Varkenshaas, gyoza, radijs, aubergine, mido, bosui en een saus van dashi (Jaimie van Heije restaurant)

verveine_cremevanroos_jusvanzurematten_bos_shotsvannapoleonsnoepjes_jj_klein

Verveine, creme van roos, jus van zure matten, bosbes en shots van limoen en Napoleon-snoepjes (De Leest)

yoghurt_melk_hazelnoot_deleest_klein

Yoghurt en melk in verschillende vormen, sorbet, melkconfiture met citroen en krokante hazelnoot (De Leest)

Hieperdepiep!

Juist… Het diner van (maar liefst) acht gangen telt twee desserts van De Leest. En gek genoeg was dat niet teveel. Als het verjaardagsdiner bij Jaimie van Heije restaurant elk jaar zo smaakvol is, dan is het wat ons betreft zeker een aanrader. Noteer ‘m alvast in je agenda voor 2017!

Reageer op artikel:
Culy ontdekt… het verjaardagsfeestje van Jaimie van Heije restaurant
Sluiten