Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 9 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Het Ketelhuis Utrecht: fantastisch eten tussen de stoomketels in een oude meubelfabriek

Fine dining restaurant Simple in Utrecht heeft er een broertje bij: Het Ketelhuis Utrecht heeft meer ruimte én een tof terras aan het water. Je eet hier een vast menu, geïnspireerd door het seizoen.

Eten in een oude meubelfabriek

Het Ketelhuis Utrecht is – zoals de naam al weggeeft – gevestigd in het oude ketelhuis van de voormalige meubelfabriek van Pastoe in Utrecht. Op de plek waar het restaurant zit, werd rond 1969 stoom opgewekt voor de hele fabriek. Cool is dat ze de ruimte zo industrieel mogelijk hebben gelaten: je eet letterlijk tussen de leidingen, takels en de stoomketel.

Ook indrukwekkend is het uitzicht: door de enorme pui van hoge ramen kijk je uit over de rivier Vaartsche Rijn. Het restaurant ligt dan ook op een steenworp afstand van het gelijknamige treinstation, nog geen vijf minuten treinen vanaf Utrecht Centraal. Er is ook een terras aan het water.

Het Ketelhuis Utrecht

Wat eten we?

Het restaurant is een broertje van Simple: een restaurant aan de Lange Nieuwstraat in Utrecht. Chef Robin van Groenestijn is van Simple meeverhuisd naar Het Ketelhuis. Hier werken ze volgens hetzelfde principe: er is een vast seizoensgebonden menu.

Je geeft aan wat je niet lust of mag en kiest vervolgens het aantal gangen dat je blieft: 4, 5 of 6. Vervolgens word je de rest van de avond verrast met de keuzes van de chef.

Op het voorbeeldmenu op de site vind je gerechtjes als dorade met tom yam, couscous en Hollandse garnalen. Burrata met paprika, vadouvan en karnemelk. Of mole met rund met quinoa en mais.

Het Ketelhuis Utrecht

Met de auto kan ook

Het Ketelhuis Utrecht zit aan Rotsoord 7B in Utrecht. Je kunt er gratis parkeren voor de deur, of maak een kort wandelingetje vanaf treinstation Vaartsche Rijn.

Het restaurant is van dinsdag t/m zaterdag open, van 18:00 tot 23:00 uur.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.