Redactie
Redactie Dineren 5 mei 2014
Leestijd: 1 minuut

Café de Klepel

Al veertig jaar lang zit er in de Amsterdamse Jordaan een bijzonder café: De Klepel. Klinkt niet spannend, maar dat is het – tegenwoordig – wel.

De Klepel is veertig jaar lang louter een kroeg geweest, maar sinds 2013 is het ook een restaurant. En wat voor één. Rumoerig, soms lawaaiig, maar altijd gezellig.

À la carte dineren kan hier niet, je kiest voor een vast drie- of vier gangenmenu. Dit menu wisselt wekelijks. Hier eet je bijzondere en eerlijk gerechten, zoals terrine van konijn, varkensgebraad of een salade met tongfilet. En toe een steengoed kaasplankje; alsof je in Frankrijk zit.

Cafe de klepel - terrine

De wijnen bij De Klepel zijn allemaal biologisch en komen van kleine ambachtelijke wijnboeren in Frankrijk, uit gebieden zoals de Loire, Bourgogne en de Rhône.

wine

Het is verstandig om bij De Klepel even te reserveren, omdat het snel al erg vol kan zitten. Het is geen toeristen hangout, maar juist een plek waar Amsterdamse buurtbewoners bij elkaar komen. Waar het vroeger de stamkroeg voor hen was, is het nu een vaste plek om een hapje te eten!

17543_0_3bbc3b492f49ac4ff50921019a644014

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.