Té lekker: homemade mango hummus

Culy 7 mei 2015 Lunch

Wie ooit bij de Midden Oosterse-kraam van GoudenTent op de Amsterdamse Ten Katemarkt heeft gecheckt, weet hoe lekker hun hummus is. Een van onze favoriete varianten is hun mango hummus. En die kun je stiekem ook héél goed thuis maken (maar helaas wordt -ie nooit zo lekker als daar…)

Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.

Doe de kikkererwten, de tahin, blokjes mango, olijfolie, knoflook, citroensap, tabasco en zeezout (naar smaak) in een keukenmachine of blender en mix tot een grove puree. De hummus moet vochtig en dik zijn; als ie te droog is, voeg dan wat van het uitlekvocht van de kikkererwten toe. Ook lekker erbij (zo doen ze het bij de Ten Kate-kraam): een beetje kerriepoeder.

Doe de hummus in een schone pot, dek af en zet in de koelkast. Daar blijft deze een paar dagen goed. (Tip: een laagje olijfolie over de bovenkant zorgt voor extra houdbaarheid).

mango hummus
De mango hummus van GoudenTent in Amsterdam

 

Voor ongeveer 500 gram hummus:

  • 500 gram kikkererwten
  • 80 gram tahin (sesampasta)
  • Vruchtvlees van 1 mango (ongeveer 160 gram), in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 of 2 teentjes gehakte knoflook
  • Vers geperst citroensap van 1 citroen
  • Tabasco, naar smaak
  • Zeezout, naar smaak
  • Optioneel: kerriepoeder
Reageer op artikel:
Té lekker: homemade mango hummus
Sluiten