Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

BIj Tres in Rotterdam zijn slechts 16 plekken en één menu van 18 gangen

In een voormalige jazzkelder in het monumentale Entrepotgebouw in Rotterdam vind je nu Tres: een eigenzinnig restaurant met een 18-gangen tasting menu. De gerechten worden op een duurzame manier bereid en gemaakt met lokale producten. Denk aan ingemaakte asperges, om de Hollandse groente ook buiten het seizoen om een plek in het menu te kunnen geven.

Tres is een intiem restaurant waar je niet alleen heel goed kan eten, maar ook een bijzondere avond meemaakt.

stoelen aan de bar bij tres in rotterdam
Bron: Sophia van den Hoek

Tres op de Kop van Zuid

Gelegen op een prachtige locatie in Rotterdam vind je sinds een aantal maanden restaurant Tres. Een plek waar het duo Emy Koster en Michael van der Kroft de scepter zwaait.

Na reizen door Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn de twee terug in Rotterdam om iedereen die het maar wil te voorzien van een intieme, culinaire beleving op een bijzondere locatie.

Het restaurant telt slechts 16 stoelen, dus bereid je voor op een intieme en mysterieuze avond.

Lokaal en duurzaam

Bij Tres wordt gekookt met enkel lokale ingrediënten uit Nederland, afkomstig van kleine boeren, vissers en ambachtslieden. Elke dag leveren ze producten aan die de chefs bij Tres op een duurzame wijze klaarmaken.

Er wordt één 18-gangen tasting menu geserveerd met bijpassende (non)alcoholische dranken. Tijdens de avond worden de verhalen van die boeren, vissers en ambachtslieden bij de gerechten verteld.

De reis van Koster en van der Kroft heeft ervoor gezorgd dat bij Tres wordt gekookt met Hollandse ingrediënten, maar met een wereldse insteek. Denk aan gerechten als kippenhuid met gerookte paling en marshmallow van duindoorn.

 

Bezoekje brengen aan Tres?

Smaakt dat naar meer? Je vindt Tres in het Entrepotgebouw Vijf Werelddelen #75 in Rotterdam.

Het restaurant is geopend van vrijdag t/m dinsdag van 18:30 tot 21:30 uur. Een plekje reserveren doe je door een ticket te kopen via de website.

Meer restaurants in Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.