Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 4 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Restaurant O&O in Brabant: Aziatisch eten met een Michelinster

Er zijn in Nederland heel wat Aziatische restaurants, maar er zijn er maar weinig die over een Michelinster beschikken (twee in Nederland, om precies te zijn). Laat staan dat ze invloeden uit zowel Maleisië als Singapore als Thailand, Hong Kong én Japan in hun gerechten verwerken. Plankgas dus naar het Brabantse Sint Willebrord!

Wacht even, Sint Willebrord zei je? Ja: dat ligt tussen Roosendaal en Breda in. Restaurant O&O is gehuisvest in een piepklein dorpje. En dat past ook eigenlijk wel weer bij zo’n bijzonder restaurant.

Aziatisch restaurant met een Michelinster

Want hun verhaal is opmerkelijk: ze begonnen als een Chinees restaurant met de traditionele gerechten, zoals we die eigenlijk in elke stad of dorp wel hebben. Een afhaalchinees, zoals we dat in de volksmond ook wel noemen. Hun reizen inspireren hen uiteindelijk tot het heruitvinden van hun keuken.

Het worden traditionele Aziatische smaken vanuit heel Azië, bereid op hoog niveau en gepresenteerd in een modern jasje. Om mensen kennis te laten maken met al die mooie smaken en gerechten. Het levert hen positieve kritieken en in 2018 zelfs een Michelinster op.

Ook interessant: De Michelinsterren voor 2019 zijn uitgereikt! Dit zijn de sterrenrestaurants

Het menu van O&O

Bij O&O klapt de menukaart niet uit als een wegenkaart, zoals bij veel Aziatische restaurants. Hier ga je voor een zorgvuldig samengesteld chef’s menu of een tasting menu (à la carte kán trouwens ook, maar waarom zou je? De chef mag het zeggen, wat ons betreft). En we noemden het al even: in die gerechten komen invloeden uit tal van Aziatische landen terug, gestoeld op de Franse keuken.

Ga je hier eten, dan krijg je gerechtjes geserveerd als tartaar met wasabi, lavas en karnemelk espuma. Of Zeeuwse platte met gember, roos en shiso.

Gyoza met zwarte truffel en scheermes met XO

In het signatuurgerecht van chef Danny Tsang willen we nu al onze tanden zetten: scheermes met XO saus, wilde gamba, zeekraal en glasnoedels. En de laksa met carabineros-garnaal.

Ook de Black Truffle Gyoza staat hoog op ons must-eat-lijstje: met fazant & foie, myoga gember (roze Japanse gember), balsamico en wintertruffel. Wát een smaakbom moet dat zijn.

Het adres van O&O:

Dorpsstraat 138 in Sint Willebrord

Openingstijden: O&O is van woensdag t/m zondag geopend en serveert op vrijdag, zaterdag en zondag ook lunch. Reserveren kan via de website. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.