Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 15 jun 2019
Leestijd: 4 minuten

Kampai in Amsterdam: fantastische cocktails, sushi en dim sum in Chinatown

Bij Kampai (gevestigd op de plek waar voorheen Porem zat) in Amsterdam drink je gevaarlijk lekkere cocktails en eet je Aziatische gerechten van hoge kwaliteit. Die worden bereid door de keukenbrigade van restaurant Geisha, dus dan weet je wel dat het goed zit.

Kampai is een heel spannend – tikje mysterieus ook wel – cocktailbarretje in het Chinatown van Amsterdam (op twee keer vallen vanaf station Amsterdam Centraal). Het is er goed donker en er zijn verschillende nisjes. Perfecte plek om een date mee naartoe te nemen dus. Maar met je vrienden heb je hier ook een topavond. Onder het genot van goede cocktails en dim sum, sushi en bao’s. Wat wens je nog meer?

Kijken bij Kampai

Kampai wordt gerund door drie vrienden, waarvan één een de neef is van de drie zussen is die restaurant Geisha runnen. Je loopt vanaf Kampai dan ook direct door naar Geisha – en andersom. Ook worden de gerechten van de menukaart van Kampai bereid in de keuken van het restaurant.

Tot voor kort zat hier nog cocktailbar Porem, daarna vroegen de eigenaresses van Geisha aan Steve Verhaaf of hij niet toevallig nog een leuke bestemming wist voor deze plek. Samen met vrienden Max Notten en Christian Staal kwam hij op het idee voor Kampai. De hotspot opende in augustus 2018.

Kampai Amsterdam

Fruit Ninja en Apesh*t

De naam is een directe verwijzing naar het Japanse woord voor proost en dat is precies wat je hier komt doen: proosten met cocktails.

En wát een leuke cocktailkaart hebben ze hier! Het menu leest haast als een Japanse manga-strip, met toffe illustraties. Die horen bij cocktails als de Fruit Ninja met wodka, lychee, aardbei, vanille, citroen en champagne. Of de Smokin’ Dragon met Japanse whisky, single malt whisky, lapsang souchong en sinaasappel. Ook intrigerend klinkt de Apesh*t met oude rum, citroen, banaan en eiwit.

Nanoko cocktail bij Kampai

Zalm tataki en dim sum

Wij proeven – op aanraden van Max – de Nanoko: een cocktail op basis van Tanqueray gin, citruslikeur, yuzu, citroengras, komkommer en citroen. Die past perfect bij de zalm tataki met shisodressing, rettich en avocadocrème die we erbij eten. Dit gerecht heeft alles: zout, zuur, vet, texturen. Lekker.

Daarna proberen we de Shiba met Bulleit Bourbon, shiitake (!), gember, abrikoos en limoen. Deze cocktail heeft umami: heerlijk. Ook de drie verschillende soorten dim sum die we erbij eten zijn top. De har gau zijn fantastisch: mooi zacht deeg met grote stukken garnaal. De Wagyu napjak mandu zijn lekker spicy en hartig met hun vulling van Wagyu vlees en kimchi en de siu mai met iberico, truffel, garnalen en shiitake zijn weer eersteklas umamibommetjes. We zijn in de dumplinghemel.

Zalm tataki

Dim sum bij Kampai in Amsterdam

Kakelverse sushi

Als we de sushi opgediend krijgen, vallen we echt even stil. De hapjes zijn zó mooi gepresenteerd, dat we er even buiten een foto van moeten maken. Toevallige voorbijgangers komen meteen als vliegen op stroop op ons af: ze denken (en hopen waarschijnlijk…) dat we deze kakelverse sushi staan uit te delen. Helaas: we eten alles zelf op.

De sushi van Kampai is kakelvers – prachtig van kleur en vooral de rainbow roll is favoriet.

Sushi bij Kampai in Amsterdam

Cocktails bij Kampai

Befaamde tempura kip

We sluiten ons cocktailfeestje af met de Lypa. Daarin gaat gin, Lillet Blanc, lychee, rozenwater en IPA. Een cocktail met een scheutje bier dus.

En dat past perfect bij vettig streetfood: de bekende chicken Tatsuta (tempura kip) met srirachamayonaise van Kampai in dit geval. Lekker, maar we missen nog een beetje een zuurtje. Een kneepje verse limoen of citroen misschien? Toch gaat álles op. Een goed teken.

De beroemde fried chicken van Kampai
Nancy van Batenburg voor Culy
Cocktails bij Kampai

Gevaarlijk lekker

Inmiddels beginnen we ook te merken dat de cocktails van Kampai gevaarlijk lekker zijn: je drinkt ze zó weg, want ze zijn helemaal in balans. Pas later merk je dat je toch niet meer zo stevig op je benen staat als je dacht… dan toch nóg maar een rondje eten bestellen?

Het adres van Kampai in Amsterdam:

Geldersekade 19
1011 EJ Amsterdam

Openingstijden: Kampai is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 18:00 uur tot 01:00 uur. Op vrijdag en zaterdag zelfs tot 03:00 uur. 

Meer fijne hotspots in de buurt:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.