Rosa Bertram
Rosa Bertram Restaurants 6 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Café Binnenvisser in Amsterdam: natuurwijnen, spannende gerechten en hiphop

Voor wie op zoek is naar authentiek, simpel maar hoog kwalitatief eten én drinken, hebben we goed nieuws: café Binnenvisser tikt precies die punten aan en dat voor een goede prijs. Een old school (wijn)bar/restaurant met stijl, geen concepted gedoe met planten en geverfde muren, maar een ‘licht bruine’ look, altijd gezellige sfeer zonder poespas én geweldig eten.

Eten wat de pot schaft (gelukkig wel een wekelijks wisselend menu en vooral vegetarisch) inclusief een ruime selectie een natuurwijnen, goede (filter) koffie, kaarslicht én een terras aan het park. Café Binnenvisser is precies wat Amsterdam nodig had. Wil je gegarandeerd een goede avond, dan moet je hierheen.

Natuurwijnen bij wijnbar en café Binnenvisser
Café Binnenvisser

Van jongensdroom naar hotspot in Amsterdam

De jonge (en knappe) eigenaren Bob en Maarten zijn al jaren beste vrienden en hebben behalve een liefde voor hiphop (luister maar eens naar de afspeellijst op een vrijdag- of zaterdagavond…) ook een kleine obsessie voor natuurwijn. Dus waarom samen geen bar/restaurant openen met goed eten, zonder al te veel keuze, die enkel natuurwijnen serveert?

Zo gezegd zo gedaan. Na een paar maanden het oude donkerbruine ‘café de Nieuwe Arend’ hardhandig te hebben verbouwd, ontstond ‘licht bruin’ café Binnenvisser. Hoge plafonds, torenhoge ramen met glas in lood en een ouderwetse bar. Vernoemd naar het huis waar ze samen ooit woonden in de Binnenvisserstraat.

Chefkok Guus (links), eigenaar Maarten (rechts) en kok Tom (achter)

Elke week een nieuw bijzonder menu

Amsterdammer Guus is de chefkok en inmiddels ook mede-eigenaar. Elke week weer bedenkt hij nieuwe, spannende gerechten en gaat hij op zoek naar de lekkerste seizoensgroenten. Zo staat er nu burrata met framboos, rabarber en rode biet (€ 9,50) op het menu. Topcombi.

Zelf eet hij vegetarisch waardoor ook het menu voornamelijk bestaat uit bijzondere vegetarische gerechten, maar ook staat er altijd wel wat vis (van pulpo tot zwaardvis) en vlees (van kalfstong tot beenmerg) op het menu.

Geen concept

Het originele en simpele concept (dat volgens oprichter Maarten juist géén concept is) gaat niet zomaar aan je voorbij. Inmiddels zit de wijnbar/restaurant/lichtbruine kroeg elke avond vol. Om van alles wat te kunnen proeven, zijn alle gerechtjes formaat voorgerecht en zijn twee à drie stuks per persoon genoeg. Wil je toch echt alles proeven? Kies dan voor een menu Binnenvisser (tussen de € 29,- en € 34,- euro) en je krijgt een fijne selectie van gerechten.

Wil je reserveren? Door de drukte is dat alleen mogelijk vanaf zes personen. In het weekend maak je de beste kans als je rond 18:00 uur langswipt of juist wat later op de avond (rond 20:30 uur) om dan nog een vorkje mee te prikken.

Café Binnenvisser in Amsterdam
Café Binnenvisser

Out with a bang

Een selectie van kazen van Kef (€ 10,50) staat altijd op het menu, samen met het yummy brood van Gebroeders Niemeijer met heerlijk dikke Italiaanse olijfolie (€ 3,50). Ook de nagerechten mag je absoluut niet missen. De chocolade ganache met chocolademousse en hazelnoot (€6,50) staat over het algemeen ook op het menu en is net zoals de rest van ingrediënten allemaal home made. En dat proef je!

Vraag één van de vrolijke (casual geklede) serveerders naar een bijpassende wijn. Bijvoorbeeld een Franse witte of oranje natuurwijn. En o ja, lef tonen ze ook, want cappuccino’s, ingewikkelde latte’s en theeën worden hier niet geserveerd. Wel steengoede filterkoffie of espresso. Je hoort het al, wij zijn fan.

Het adres van Café Binnenvisser

Bilderdijkstraat 36
1052 NB Amsterdam

Benieuwd naar meer hotspots in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.