Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 6 jul 2017
Leestijd: 1 minuut

Restaurant ñ: het allerleukste restaurantje van Den Haag

Het was net een film: op een regenachtige zomeravond struinden we door de straten van Den Haag. We sloegen net de hoek om de Nobelstaat in, toen we tegen een idyllisch plaatje aan liepen. Het was Restaurant ñ.

Hier willen we zitten

Het oude, okergeel geverfde pandje met het pleintje voor de deur, houten klapstoeltjes, mensen die gezellig het glas met elkaar hieven onder een wirwar van lampjessnoeren… Hier willen we zitten, dachten we.

Het restaurant is nog fonkelnieuw: zó nieuw dat de website nog geeneens live is. Toch wilden we je dit pareltje niet onthouden, zéker omdat we verwachten dat het hier binnen de kortste keren stampvol gaat zijn.

Restaurant ñ

Pulpo & pimientos

De happy few die hier al hebben gegeten, posten op social media in ieder geval foto’s van lekkere gerechten in Spaanse stijl. Daar komt wellicht ook die naam vandaan: die n met dat snorretje erbovenop. Da’s namelijk een bekende klank in de Spaanse taal.

Maar goed, we hadden het over het eten. Denk aan gegrilde scheermessen, pimientos de padrón, plakjes rundvlees van Rubia Gallega (een runderras uit Galicië) met venkel en bramencompote, oesters, pulpo en gegrilde sardines met gremolata.

Restaurant ñ
Bron: Restaurant ñ

O, o Den Haag…

Genieten dus. Restaurant ñ ligt vlakbij het Binnenhof in Den Haag, tussen het Zeeheldenkwartier en Chinatown in.

Het restaurant is open van dinsdag t/m zondag vanaf 16:00 uur.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.