Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 20 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Dit ga je vanavond kijken op Netflix: The Final Table

Koud hè, buiten? Gelukkig kun je je vanavond warmen voor je televisie, want er staat weer zo’n fijne nieuwe culi-serie voor je klaar op Netflix. In The Final Table strijden topchefs in teams om een jury, bestaande uit beroemde culinaire helden, te imponeren.

Foodseries slash talentenjachten die om koken draaien, zijn ons natuurlijk niet vreemd. Even kijken, welke hadden we ook alweer allemaal? Masterchef natuurlijk, The Taste en The Chef’s Line, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dan is er nog het Amerikaanse Top Chef, inmiddels al toe aan zijn 16e seizoen (het Nederlandse format stopte in 2013). Daarin gaan gevestigde koks die dikwijls al een eigen restaurant en/of awards hebben, de strijd met elkaar aan.

The Final Table: nieuwe foodserie op Netflix

The Final Table

Op dat laatste lijkt het format van de nieuwe foodserie The Final Table misschien nog wel het meest. Hierin volgen we ook chefs die barsten van het talent, afkomstig van restaurants van over de hele wereld. Extra leuk: er doet ook een Nederlandse chef mee. Alex Haupt stond eerder in de keukens van hotel De L’Europe en Ron Gastrobar. Op 27 november opent hij in Amsterdam zijn eigen restaurant: 101 Gowrie.

Groot verschil met andere kook-competities, is dat de topchefs in The Final Table het in teams van twee tegen elkaar opnemen. En dat is best indrukwekkend, mede dankzij de manier waarop deze serie wordt gefilmd. De koks staan rond enorme kookeilanden te koken in een hypermodern decor, de camera vliegt over hun hoofden heen.

Indulge your appetite. The Final Table is now streaming, only on Netflix. ?

144 Likes, 7 Comments – DON’T WATCH HUNGRY (@dontwatchhungry) on Instagram: “Indulge your appetite. The Final Table is now streaming, only on Netflix. ?”

Waar & wanneer kijk je The Final Table?

De chefs moeten in elke aflevering bekende gerechten uit negen verschillende landen bereiden. En dan kan het dus zomaar gebeuren dat je als Japanse chefkok ineens Mexicaanse taco’s moet maken. Of andersom. De chefs worden beoordeeld door bekende professionele chefkoks, sommige met een aantal Michelin-sterren op zak. De winnaar krijgt de 10e plek aan The Final Table: de tafel waaraan nu nog 9 VIP-juryleden plaats mogen nemen.

Dat wordt smullen dus. Het eerste seizoen van The Final Table staat vanaf vandaag helemaal op Netflix en beslaat 10 afleveringen kookgenot. Bekijk de trailer hieronder of kijk op Netflix voor meer info.

The Final Table | Official Trailer [HD] | Netflix

In this fast-paced competition, teams of chefs vie to impress some of the toughest palates as they whip up iconic dishes from around the world. The Final Table debuts November 20 on Netflix.

Meer fijne foodseries op Netflix:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.