Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 22 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Bij Spirited Union Distillery in Amsterdam maak je je eigen rum of gin!

Altijd al eens willen weten hoe rum gemaakt wordt? Daar hoef je heus niet voor naar Brazilië te reizen, want recent opende er in Amsterdam een rumdistilleerderij waar iedereen welkom is om zelf rum te distilleren én te proeven.

Eerder kregen we het goede nieuws dat rum niet alleen maar in exotische bestemmingen geproduceerd kan worden, maar dus ook bij ons. De Union 55 is daar een mooi voorbeeld van: een salted & spiced rum die bedacht werd door de Nederlandse Ruben Maduro.

Amsterdamse rumdistilleerderij

Ruben heeft naast een unieke rum nu ook zijn eigen rumdistilleerderij geopend in hartje Amsterdam. In deze ruimte wordt uiteraard de Union 55 het leven in geblazen, maar daar houdt het niet op.

De ruimte is namelijk bedoeld als laboratoriumruimte om met de productie van verschillende rums te experimenteren. Benieuwd hoe dat gebeurt?

Rum-tastings en cocktail workshops

Ga gerust zelf een kijkje nemen. De Spirited Union Distillery Experience organiseert namelijk tastings en cocktailworkshops. In zo’n workshop volg je van A tot Z hoe het rum-distillatieproces verloopt. Al na twee uur zie je eigen rum (of gin!) uit de ketel druppelen.

Daarnaast zijn ook andere (aspirant-)distilleerders welkom aan dit adres om hun eigen spirit te ontwikkelen.

Wij moedigen de lokale productie van rum alleen maar aan, en tegen een cocktailworkshop als teamuitje zeggen we ook geen nee!

Je vindt de Spirited Union Distillery in de Helicopterstraat 32 in Amsterdam. Toegangstickets voor de Spirited Union Distillery en workshops zijn vanaf nu te boeken via Spirited-Union.com.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.