Redactie
Redactie Inspiratie 29 jul 2020
Leestijd: 4 minuten

Culy’s BBQ-special: de állerlekkerste barbecue gerechten

En toen was het ineens heerlijk weer! Het kwik loopt de komende dagen – gelukkig – flink op. Nu is dus het ultieme moment voor lekkere barbecue gerechten!

Voor het gemak zetten we Culy’s allerlekkerste gerechten op een rij die je binnen een handomdraai op de rokende barbecue hebt liggen of erbij kunt serveren.

Heb je geen tijd om ook maar éventjes in de keuken te staan? Maak dan deze to die for barbecuesaus en marineer je favoriete vlees, gevogelte of vis ermee.

> Kijk voor nog veel meer ideeën en recepten voor de bbq op onze bbq-pagina

De lekkerste barbecue gerechten

Vlees op de barbecue

Spareribs, chicken wings of saté: de geur alleen al veroorzaakt voor enorme trek. Maar je kunt natuurlijk ook eens een ander stukje vlees op de barbecue leggen. Denk aan een grote côte de boeuf, picanha of een lamsrack.

sticky ribs van de barbecue
Bron: BBQ Magic

Vis van de barbecue

Doe ons een visje van de barbecue en we zijn in gedachten op vakantie. Maak heerlijke knoflookgarnalen, een mooi stukje zalm of voor de culinaire avonturier: gegrilde scheermessen. Zó lekker!

Vega barbecue gerechten

Wat ons betreft kan er niet genoeg focus zijn op heerlijke vega barbecue gerechten. Groenten zijn tof en de barbecue leent zich er perfect voor om het beste uit die groentjes te halen. Wat dacht je van knolselderij met sambal of een hele rode kool op een bierblikje?

> Ook lezen: 10 tips voor een vega barbecue

Groentespiesjes op de barbecue
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Barbecue spiesjes

Alle gekheid op een stokje – eh, alle lekkers op een stokje. Zeg je barbecue, dan zeg je (meestal) ook spiesjes. Prik je ook een stokje mee?

Barbecue bijgerechten

Maiskolven zijn klassiek bij de barbecue en van een gepofte aardappel is nog nooit iemand ongelukkig geworden. Ook lekker van de barbecue: bakbanaan of gerookte geitenkaas. De lekkerste barbecue bijgerechten op een rij:

Bakbanaan recept van de barbecue
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Salades voor bij de barbecue

Een mooi groot stuk vlees, vis of groente, daar serveer je graag een lekkere salade bij.

Barbecue sauzen

Met lekkere (homemade) sauzen maak je je barbecue gerechten helemaal af:

Meer barbecue gerechten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.