Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Vulcano Potatoes van de barbecue (een superlekker bijgerecht)

Chefkok Julius Jaspers maakte al een flinke stapel boeken met barbecue recepten. Nu lanceert hij Het complete BBQ boek: een bundeling van de populairste recepten uit al zijn boeken. Één van de recepten uit het boek waarvan we nu al weten dat je het wil gaan maken, is dit recept voor Vulcano Potatoes.

Vulcano Potatoes zijn gepofte aardappels die worden gevuld met ham en geraspte kaas en omwikkeld met bacon. Daarna gaat er nog zure room met sriracha en bosui overheen. If loving this is wrong, we don’t wanna be right.

Julius: “Dit kun je bijna geen groente meer noemen, dit is meer een heel gerecht. De aardappelen waren binnen 5 minuten nadat de foto voor dit kookboek werd gemaakt alweer op!”

Volcano potatoes van de barbecue
Bron: Dennis Brandsma / Het complete BBQ boek

Volcano potatoes: zo maak je ze

1. Was de aardappelen en prik er een paar gaatjes in zodat de stoom straks kan ontsnappen en de aardappelen niet scheuren. Verpak ze in aluminiumfolie.

2. Stook de barbecue zo dat je een lekkere laag hete kolen op de bodem hebt. Pof de aardappelen 30 minuten direct op de kolen, draai ze elke 5 minuten op een andere kant en laat ze afkoelen tot handwarm

3. Meng de zure room met de srirachasaus.

4. Haal de aardappelen uit het folie en snijd een plakje van een van de korte kanten zodat ze rechtop blijven staan. Snijd in de toppen een soort kraters (zie hier de naam!). Hol met een pommes parisienneboor (meloenbolletjessteker) de aardappelen verder uit tot 3 centimeter van de bodem.

5. Rol rondom elke aardappel de plakken bacon en zet de uiteinden aan de bovenkant vast met cocktailprikkers.

6. Vul de aardappelen om en om met laagjes ham en geraspte kaas, zet ze in een braadslede en zet ze nog 30 minuten terug op de barbecue, aangevuld met een handje rookhout.

7. Verwijder de prikkers, vul de kraters met de aangemaakte zure room, bestrooi met bosui en serveer direct.

Het complete BBQ boek

Het complete bbq boek van Julius Jaspers (Carrera Culinair) is nu te koop in de (digitale) boekhandel voor € 25,-

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.