Redactie
Redactie Lunch 1 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Salade van jonge artisjok en garnaaltjes

Een heerlijke salade van een van onze favoriete culy blogs Photo-Copy Ann. Ann Vertriest maakt de meest heerlijke gerechten en geweldige foto’s.

Artisjokken schoonmaken, is verbazend simpel: snij de kop van de artisjokken voor een derde af. Verwijder de onderste bladeren met een mes tot je aan de zachte bladeren komt. Snijd het steeltje af tot ongeveer 4 cm en schil het. Snijd de artisjok in de lengte in twee en haal er met een lepel het harige hart eruit. Wrijf de snijkant van de artisjokken meteen in met wat citroensap want anders worden ze meteen zwart.

Doe de pijnboompitjes in een ovenschaal en laat ze 6 minuutjes bruinen op 180°.

Zet een grote pan op het vuur en doe er water in tot ongeveer 2 cm hoogte, giet er ook 2 el olijfolie bij en kruid met peper en zout. Leg er de artisjokken in en laat 15 minuutjes onder deksel stoven. Zorg dat de artisjokken zeker vochtig blijven. Laat ze na die 15 minuten nog eens 5 minuten zonder deksel stoven, om een heerlijke licht gekaramelliseerde smaak te bekomen.

Pluk de blaadjes van de platte peterselie en meng ze onder de gewassen rucola. Pel en ontpit de avocado en snij in blokjes van 2 cm.  Doe deze bij de rucola samen met de garnaaltjes, pijnboompitten en de artisjokken. Breng op smaak met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.

Volg Ann ook op Facebook: facebook.com/PhotoCopyAnn

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.